Ladeni 162/362 a 163/363

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Také bych velmi rád věděl, kde se dá toto rozlišení změnit. Ke kabině 350 a k dalším kabinám, které mám rozpracované, bych mohl v mžiku vyrobit textury ovládacích prvků téměř v libovolném rozlišení. To nízké rozlišení je mi trnem v oku už velmi dlouho.

Radim napsal:
Také bych velmi rád věděl, kde se dá toto rozlišení změnit. Ke kabině 350 a k dalším kabinám, které mám rozpracované, bych mohl v mžiku vyrobit textury ovládacích prvků téměř v libovolném rozlišení. To nízké rozlišení je mi trnem v oku už velmi dlouho.
Jenže to je Radime problém s tím, že je to platné pro celé MSTS. Takže jednou upravenou kabinou by se rozhodily i ty ostatní, takže do případného vyřešení Binem to asi nepůjde.

Disk s MSTS nemám už dlouho připojený takže se nemohu podívat. Vím že jsem na tohle při jednom zdlouhavém procházení těch textových souborů narazil ale v kterém to je z hlavy neřeknu. Zkus si Martensi nechat prohledat soubory v globálu na text "640" nebo "480" ( nebo 800 a 600 ? - v tomto okamžiku se nechytám ). Třeba tak ten konkrétní soubor najdeš. Pokud by to Džordž byl schopen implementovat do Binu tak by to pak mělo smysl. Definice z tohoto souboru by se pak hledala i v cvf. Takže pokud by ji cvf obsahovalo tak by mělo přednost jinak by se braly původní hodnoty z tohoto souboru. Nemuselo by to být zase tak obtížné tohle do binu realizovat. Je to jen hledání stejné proměnné v cvf a ne jen v defaultních souborech.
Tohle by stálo za to probrat na slezině s Džordžem osobně.

Ahoj,

dotaz pro odborniky - maji x6x masiny kontrolku, ktera indikuje skluz? Jak skluz strojvedouci pozna mimo zvuku prokluzujicich kol? Tedy samozrejme pokud je vypnuta protiskluzova ochrana.

Diky za info.

ZSR

Ak je vypnutá sklzovka, tak na 263 sa nedeje nič, len proste kĺže a na 363 zaúčinkuje veľký sklz, čo len treskne bez varovania hlavný vypínač cez AGL. Indikácia sklzu je jedine nad oknom medzi kontrolkami porúch, s ktorou bliká zároveň aj kontrolka "signalizace poruch" pri budíkoch. Skúsenosť mám takú, že ak tá kontrolka v riadnej prevádzke zabliká, tak je to len falošná signalizácia, kolesá v skutočnosti nekĺžu, len elektronika vyhodnocuje blbosti. Ak to naozaj skĺzne, tak sa len odbudia trakčáky, ale vtedy je zase signalizácia ticho... Tak si z toho vyber :-)

zsr napsal:
Ahoj,

dotaz pro odborniky - maji x6x masiny kontrolku, ktera indikuje skluz? Jak skluz strojvedouci pozna mimo zvuku prokluzujicich kol? Tedy samozrejme pokud je vypnuta protiskluzova ochrana.

Diky za info.

ZSR

Dráčik odpověděl výstižně, jenom bych dodal, že skluz taky poznáš dle ampérmetrů trakčních proudů

Ale v MSTS nám nic takového nefunguje. Jezdíme natvrdo na ruku. A není možné, abychom na stejnosměrné mašině jeli na 1100A. Co by se asi v reálu stalo? Proto na 800A to začne klouzat, ale je třeba to nějak signalizovat.

Ahoj,

resim ukazatele v kabine a mel bych dotaz na strojvedouci:

jaka barva rucicky na levem budiku brzd ukazuje tlak v hlavnim vzduchojemu a brzdovem potrubi. Ted je to tak, ze cervena ukazuje vzduchojem a cerna potrubi. Nemelo by to byt obracene?
Dale nevite co ma ukazovat za tlak cerna rucicka na pravem budiku brzd? Dle popisu pultu je to tlak v prevodniku, ale to netusim co je a jak se tato rucicka pohybuje.

Diky za pomoc!

ZSR

ZSR: Rekl bych ze vzduchojem je u vsech stejny tedy cervena rucicka a prubezne potrubi cerna rucicka, pak ten druhy by ta cerna rucicka mela byt prevodnik, tj, myslim si, pouzivani pro EDB brzdeni, ale presne jak to funguje nevim. Jestli se mylim, tak me opravte.

Jestli jsem se dobře kouknul na foto, tak je to takhle:
nalevo:
červená: tlak ve vzduchojemu
černá: tlak v průběžném potrubí

napravo:
červená: tlak v brzdových válcích
černá: tlak v převodníku tlak/napětí - při brždění nejde tlak do válců, ale do tohoto převodníku, který jej přemění na elektrický signál, který slouží jako informace o tom, "jak moc" má EDB brzdit. Ale současné ladění tuto funkci má. Jakmile sáhnu na EDB, stoupá mi v převodníku tlak.

Ahoj,

jeste jeden dotaz - v jakem rozsahu ukazuje merak pomerove tazne sily? respektive jake relane hodnote v kN odpovida hodnota 1 (100%)? zatim jsem to dal na silu pri maximalnim proudu motoru 1100A.

Diky za info.

ZSR

neviem kde to mam dat tak to supnem sem moj v poradi druhy skin zssk 163 101
http://sklad.obrazku.cz/stranka/83888_SFCAN024.JPG.html

Zdravím, mám otázečku na loko zvuky x6x. Dá se nastavit zvuk při brždění v kabine jako tomu je např u řady 150? U té (a nejen té) když třeba šáhnu na lokomotivní brzdu se okamžitě ozve zasyčení... U x6x mi tohle hodně chybí. V eng už to snad dokážu i změni když bych věděl jméno těch zvukových souborů. Díky

Ahoj!

Prosím Vás, nevíte jak v engu u peršingu zařídit aby mi EDB nabíhalo současně se vzduchem? Bobe57 ani ty nevíš? Díky za odpově´d.

Čouda napsal:
Ahoj!

Prosím Vás, nevíte jak v engu u peršingu zařídit aby mi EDB nabíhalo současně se vzduchem? Bobe57 ani ty nevíš? Díky za odpově´d.
Ono by to celkově chtělo udělat něco s brzdama, jak u peršingů tak u es, protože s tím bych v reále brzdit nechtěl.

"Ťažko na cvičišti, lahko v boji." Tak nám vymývali mozky na vojně na PŠ v Michalovcích, když jsme stáli nastoupeni na buzerplace.
Podobné heslo by se dalo aplikovat v MSTS. Zatímco v MSTS s ovládáním zápasím, v reálu to pak bude brnkačka.
Hlavně peršingy. Ty mají automatiky, které MSTS neumí. Takže jedeme na ruku s vyřazenou automatikou.
Brzdy se mi zdají dobré. Ono vše zkresluje několik faktorů. U PC necítím síly při zrychlení a brzdění. V MSTS, když jedu 120, v reálu je to 160, proto mohu mít pocit, že jsem všude při zastavování dlouhej.

Back
Nahoře