Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Oba dva vlaky neměli TRS. Stihlo se dovolat na mobil jednomu ze strojvedoucích. Jedna jednotka 628 a jedna jednotka 654.

To áno. Ale od zainteresovaných sa nejakým spôsobom niečo dozvieš. Proste to nezostane tajné......(nejaký výpravca, nejaký fíra, na povinnom školení atď)

Tak je to trošku jinak.
628 má TRS. GS nebyl použit.
654 měla náhradní spojení simplex 12. kanál a přes něj byla zastavena. V momentě srážky stála.

Zaujímavé......Uvidíme čo sa s toho ešte vykľuje. Keď som robil v Prahe české papiere, tak tam zrovna bol jeden mladý na skúškach pre GW Train. Hádam sa mi niečo viac zo šťastím podarí...

Tak ofiko neofiko je , že jeden s GW prešiel klacek a do druhého to narval....

Tak ofiko neofiko je , že jeden s GW prešiel klacek a do druhého to narval....
...jeden s GW projel klacek a do druhého s GW to narval, štěstí, že ten proti nebyl krumlovskej ex, to by byly trsátka z tý tramvaje.

No, člověk je omylný, tak jsem si vzpoměl na Stéblovou, nemohu si pomoct, ale nějak těch mimořádek poslední dobou přibývá.

No pribúda, lebo ten zácvik je dnes na ťarchu každej spoločnosti. Je to neproduktívny výkon ktorí nikto nechce platiť. Nie nadarmo na nás hovoria starší, že sme rychlokvašky. Ono ako kto na to má vyslovene talent, alebo radšej poviem že vzťah, tak sa chytí aj tak, ale kopec nehôd by podľa mňa nebolo keby ten zácvik trval dlhšie a bol kvalitnejší.....Ono sa nedá povedať, že tý ostatný nie sú a nebudú dobrí fírovia, ale niekto toho času potrebuje proste viac. A teraz nemyslím na dielensky zácvik a hrabanie sa v mašine, ale na jazdenie pod dozorom.

Zacinal jsem u soukromnika a musim rict, ze jsem mel pomerne kvalitni zacvik. Asi jsem mel stesti na firy kteri mi dali svoje cenne zkusenosti, ale kazdopadne u nas ve firme neni problem si delat zacviky nad ramec povinnych hodin coz je asi 480h. Ja bych taky nesel na trat kdybych si nebyl sebou jisty, ze to zvladnu.
Nadruhou stranu, furt jsme jenom lidi. Ano chapu, doslo k nehode, kterou hlavne odnesli cestujici ale proste se takove veci stavaj i kdyz by nemeli. Kazdy z nas dela chyby a kdo rika ze ne, tak keca. Snad se brzy vsichni uzdravi

No, člověk je omylný, tak jsem si vzpoměl na Stéblovou, nemohu si pomoct, ale nějak těch mimořádek poslední dobou přibývá.
Dane, zdá se mi, že důležitým důvodem může být splašenost téhle doby. Možná je to věkem, ale dneska člověk "nevypustí" ani při blbým nakupování rohlíků - auta a lidi. Když vyrazíš do přírody, musíš dávat pozor na řadu věčně závodících cyklistů, nebo uskakovat před čtyřkolkama. Klid, kde opravdu vypneš, je málokde.

Ja bych taky nesel na trat kdybych si nebyl sebou jisty, ze to zvladnu. Nadruhou stranu, furt jsme jenom lidi.
Ten, co boural si byl taky sebou jistý. Jenom lidi? Bohužel ano a to bez potřebného pocitu opravdové odpovědnosti. Vše se dělá jen laxně, přístup k práci je jako v PC hrách. Nevyšlo to, no tak se udělá GameOverRestart. Jenže to právě v reálu nefunguje, nejde to vrátit. S takovým přístupem by adept vůbec neměl dostat dobrozdání u psychotestů.

Bob psychotesty radšej neriešme, lebo veľakrát prejdú taký exoti, že by si sa čudoval. U nás v Ba na hlavnom jeden novopečený majster za jazdy zliezol s baterkáča s ktorým ťahal elektriku, lebo už bol unavený a nechal to ísť. Ked tam nevyleze vedúci posunu a nezastaví to, tak to šupne do točne. Bol to vyslovene labilný dement a prešiel.

Je to sice zle, ale pravne nic dopravce neporusil. Ano, trat je zabezpecena dobre ale bohuzel nikdo dopravce nedonuti ( zatim ) pouzivat odpovidajici RDST.
Treba GSM-R umi uz generalni stop ale vozidla, na kterych RDST to umi prijmout, by jsi napocital na prstech jedne ruky...

Back
Nahoře