"Povídání" o spriahlach z vlákna MSTS Patch 1.5 -

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku

Tax

Moderátor
Správce
Na žiadosť Zbyňka Šemoru som presunul "Povídání" sem:

Zbyněk Šemora napsal:
Je zde plno rozporuplných reakcí. Může mi někdo zodpovědně odpovědět na jednoduchou otázku?
Je MSTS BIN 1.6 už plně funkční, konkrétně s Trainsetem BP. Všechny aktivity fungují jak mají, spojování rozspojování všude OK, při změně kabiny den/noc MSTS nepadá.
Pokud se mi nedostane odpovědi budu muset aktualizaci trati minimálně o týden odložit a vše si nejprve otestovat sám, abych náhodou nešířil Trainset muzeum.
Já vše nestíhám sledovat, možná mi něco uniklo, ale mám jednoduchý výběr. Buď stavět trať nebo podrobně monitorovat, co se kde v novinkách šustne. Poprosil bych o trochu víc spolupráce.

Petr Novák napsal:
Honza napsal:
Sice by to patřilo do diskuze ke spřáhlům, ale vzhledem k předchozím příspěvkům ... na adrese http://honza-u.webzdarma.cz/ najdete excelovský sešit, který vám usnadní správný výpočet spřáhel.
Měl bych k tomu je malou poznámku - brát rozměry pouze z ESD_Bouding_box se mi několikrát nevyplatilo,model musí být naprosto souměrný a mít též odpovídající rozměry.Někdy se stalo,že rozměry neodpovídaly skutečnému vozidlu,hlavně v délce a to z toho důvodu,že autor použil délku přes nárazník,nikoliv délku samotné skříně.Na to jsem již několikrát upozorňoval.A souhlasím s Ppoollllem,že všechny rozměry musí být stejné,jinak jsou potíže s rozpojováním spřáhel.A také pozor na výšku modelu od kolejnice,rozměr 0.0 je velice kolizní,Frinta doporučuje dle skutečnosti 0.9.Obecně lze říci,že do úpravy spřáhel se pouští kde kdo,ale bez znalosti Frintova manuálu a pak to takhle dopadá...Dále doporučuji si upravené modely otestovat ve dvojici,pak jsou hned vidět chyby v nastavení spřáhel.Pokud použijete jiný model,nevíte,zda-li je chyba v jednom či druhém modelu a výsledek je nasnadě.

Zbyněk Šemora napsal:
Pane Petře Nováku, tohle povídání patří do jiného vlákna. Zbytečně tímto odsunujete dotazy k MSTS BIN do pozadí a po té se zmenšuje šance, že se tazatel dočká odpovědi.

Petr Novák napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Pane Petře Nováku, tohle povídání patří do jiného vlákna. Zbytečně tímto odsunujete dotazy k MSTS BIN do pozadí a po té se zmenšuje šance, že se tazatel dočká odpovědi.
Pane Šemoro,nechci tady dělat flame,ale už jste to sám nakousl,psal o tom i Ppoollll a tento problém s MSTS Bin určitě souvisí...

Zbyněk Šemora napsal:
Petr Novák napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Pane Šemoro,nechci tady dělat flame,ale už jste to sám nakousl,psal o tom i Ppoollll a tento problém s MSTS Bin určitě souvisí...
Souvisí, ale ne s tím, že máte připomínky k tabulce od Honzy. Podle ní jsou totiž nastavena všechna vozidla v BP. Nesymetrická mi Honza dodal ručně přepočítaná. O pár příspěvků výše Džordž tohle nastavení v BP požehnal, takže další teoretické připomínky k tabulce od Honzy U. patří opravdu do jiného vlákna. Pokud už máte připomínku, je nutné posat přesně událost. Které vozidlo z BP způsobilo s tímto nastavení a kde kolizi. Jinak je to debata "jedna paní povídala".
Prosím moderátory o přesunutí.

Naposled editoval moderátor:
Děkuji Taxi za přesun.
Chtěl jsem ještě říct jeden svůj názor na věc.
Nelíbí se mi zveřejňování návodů k jakémukoli nastavení vozidel. Má to za následky, že aktivní spolupráce mezi autory a lidmi kompetentními se tímto zmrazí, každý jednotlivý uživatel bude mít svou verzi, kterou předá svým známým a zde ve foru budou jen výkřiky:
"mě tato aktivita nefunguje"
"a mě zase funguje"
"mě to shazuje MSTS"
"......"

Ale nikdo se nedozví, co kdo má vlastně špatně.
Přestaňme si konečně hrát, každý na svém písečku.
Ohledně Petra Nováka, který právě objevil Ameriku. Proč mi připomínku nenapsal před půlrokem. Co když má pravdu. Jen ukázat konkrétní kolizi. To mám zase celý trainset zbytečně přepisovat?

Taxi, ale ty jsi odstranil i můj původní dotaz ohledně MSTS BIN 1,6, kvůli kterému jsem dál reagoval, takže tímto se už vůbec nedočkám odpovědi.

Zbyněk Šemora napsal:
Děkuji Taxi za přesun.
Nelíbí se mi zveřejňování návodů k jakémukoli nastavení vozidel. Má to za následky, že aktivní spolupráce mezi autory a lidmi kompetentními se tímto zmrazí, každý jednotlivý uživatel bude mít svou verzi, kterou předá svým známým a zde ve foru budou jen výkřiky:
"mě tato aktivita nefunguje"
"a mě zase funguje"
"mě to shazuje MSTS"
"......"
No jo Zbyňku, ale tím se další lidi, které tato problematika zajímá a chtějí se něco dozvědět, bez návodu budou prokousávat tím, co už někdo objevil a stále každý bude začínat znova, protože se k zakázanému návodu nikdo nedostane.....

Takže ne STOP zveřejňování návodů a objasnění problémů, ale chce to více soudnosti od začátečníků, aby když už se na něčem chtějí učit, tak aby to nejdřív dali k posouzení zkušenějším (PPoollll, Bob57_cz a další).

Zbyněk Šemora napsal:
Nelíbí se mi zveřejňování návodů k jakémukoli nastavení vozidel. Má to za následky, že aktivní spolupráce mezi autory a lidmi kompetentními se tímto zmrazí, každý jednotlivý uživatel bude mít svou verzi, kterou předá svým známým a ...
Ono je to hezké, v zásadě se s tím dá souhlasit, ale...
Typický příklad je právě teď s kabinami. Kolik autorů kabin vydalo oficiální update pro MSTSbin1.6? Snad jen jeden. Další se k tomu nemají a řada dalších už pro MSTS ani netvoří. Upravit to a dát ostatním je špatně, poruší se autorská práva. Napsat návod je špatně, každý to bude mít jinak. Co je teda správně? Kdo a kdy to upraví, když autoři asi ne? Já jako běžný uživatel (přes kabiny) už čekám asi 3. týden. Marně. Takže mi nezbylo než se v tom taky začít hrabat...

Jacku, bohužel máš pravdu. Jediná technická podpora pro MSTS BIN je od Mirana. Ale v Tvém případě neplatí "vrtání" do ladění, protože jsi z kolektivu aktivních tvůrců a ve věci nejsi žádný nováček a pokud něco budeš upravovat, určitě víš co děláš.

Ono je to asi tak,
pokud někdo něco upraví a upraví si to pro sebe, tak není co řešit. Pokud by to chtěl uveřejnit, měl by kontaktovat autora (je-li znám). Jestliže se autor neozve do nějaké doby, má se za to, že s MSTS skončil a nebo není znám, potom by takovéto úpravy měli posoudit odborníci na chování strojů, kteří již mají nějaké ty zkušenosti s laděním, (Ppoollll, bob57_cz a další..) a mělo by to být řádně otestováno a až potom úpravu zveřejnit. Pokud se autor ke svému dílu přihlásí, musí se veškerá činnost související s úpravani odehrávat ve spolupráci autora a upravovatele, což nevylučuje, že si autor vyžádá názor odborníků na engy. Ale v žádném připadě neschvaluji nějaké veřejné divoké nekoordinované úpravy všeho, zejména když je provádějí nadšenci co mají MSTS několik dní, sice jim nechybí nadšení, ale zkušenosti s nastavováním vlastností nemají žádné. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem dělal rámus kvůli zveřejnění úprav cabu žabotlamy. Teď máte upravené soubory u mne na webu a pokud se někdo ozve, že mu něco nejede a bude mít jinak nastavený eng, nebo cab, má prostě smůlu.
Stejně si myslím, že by nebylo na škodu někde soustředit od každé řady jeden generický odladěný eng, a ten by mohli využít všichni autoři, kteří sice umí modelovat, ale to co se děje v engu je jim španělskou vesnicí. To tyto autory nijak nedegraduje, nemusíme všichni vědět a umět vše.
Tolik můj názor

Mirane, teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku.
Vystavení od každé řady odladěný eng a na konkrétní kabinu a zvuky.
Z toho by pak čerpali všichni skinaři. Také od těchto engů by se na straně vývojářů vytvářela další update. Potom už nebude problém.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirane, teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku.
Vystavení od každé řady odladěný eng a na konkrétní kabinu a zvuky.
Z toho by pak čerpali všichni skinaři. Také od těchto engů by se na straně vývojářů vytvářela další update. Potom už nebude problém.

Súhlasím v plnej miere....

Takže ladím zbývající engy o 106 a nestačím zírat. Elektrické jednotky 460/560, motorové vozy, atd. Ačkoli se jedná jen o skiny téhož vozidla, hodnoty parametrů jsou 100sem 100tam. Vysvětlí mi někdo, jak to mohlo jezdit? V potrubí 90 psi, někdy jen 50, atd. Však už zde kdosi psal, že v Bin 1.6 přelezl na 460 a už neodbrzdil.
Ale největší sranda je, že sedím v práci, zákazníci přicházejí, nakupují a já až z rádia se dozvím, že je dnes svátek a má být zavřeno.
Ale ráno mi bylo divné, když jsem byl pro snídani, že mají tak malý výběr pečiva a také nějak málo zákazníků.
Ke mě zabloudili zatím 3 zákazníci, z toho jen jeden věděl, že je dnes svátek, zbývajícím to nedošlo stejně jako mě.

Nevím, jestli to s tím souvisí (ale asi ne). Nedávno jsem si chtěl připojit italský osobní vagon k českým mašinkám, a vždy mi program nahlásil, že nelze provést - chybné spřáhlo.
Takže domluva na evropské bázi asi neexistuje vůbec. (jestli jsem jenom něco "plácnul", tak si mě nevšímejte - přece jenom se v tom tak ještě nevyznám)

Churchill napsal:
Nevím, jestli to s tím souvisí (ale asi ne). Nedávno jsem si chtěl připojit italský osobní vagon k českým mašinkám, a vždy mi program nahlásil, že nelze provést - chybné spřáhlo.
Takže domluva na evropské bázi asi neexistuje vůbec. (jestli jsem jenom něco "plácnul", tak si mě nevšímejte - přece jenom se v tom tak ještě nevyznám)

Podívej se Notepadem do jeho souboru wag, do sekce Coupling a mělo by tam být slovo Chain. Pokud tam bude Automatic nebo něco jiného tak to přepiš na Chain a dej uložit, a mělo by to jít spojit. Sekce Buffers si nevšímej. Velké zázraky od toho nečekej, zahraniční modely mají nevyladěné chování a může to při jízdě zlobit.

Back
Nahoře