Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jirko to, že ako sa oni chovajú som neobhajoval, to som myslím napísal zrozumiteľne a za tým si stojím, chcel som poukázať na tú druhú vec, že pomaly okrem nich nikto v Čechách naskinuje len má každý plnú hubu zbytočných rečí a to je fakt.JiříkTK napsal:Duuso, já si považuju toho, že Čouda i Jonáš tvoří a čest a uznání jim za to. Ale to, že když oni, já, či Ty něco do MSTS vytvoříme, nás ještě neopravňuje k tomu, být na druhé sprostý, nařizovat a vnucovat jim své teorie. Mohu diskutovat, dělit se o názor - a máš pravdu, měl bych i dělat. V rámci možností se snažím.duuso napsal:..... že nech nikto neberie tento môj príspevok ako obhajovanie tých dvoch ľudí .....
Ano, naprosto souhlasím. A taky si těch dvou příležitostných ČSD skinařů Carlose a Pepy V. považuju.duuso napsal:..... chcel som poukázať na tú druhú vec, že pomaly okrem nich nikto v Čechách naskinuje len má každý plnú hubu zbytočných rečí a to je fakt.
Děkuji. A co 363 a mračouni, nepočítaje 750 a 753.Jonáš J. napsal:Všechny 130 na stránkách jsou Carga jako ve skutečnosti 230 taktéž jako ve skutečnosti takže CDC stroje, 163 004, 008, 027, 033 jsou CDC zbytek osobky,
111 016 je CDC, 242 vše osobky jako ve skutečnosti,
742 máme bohužel všechny CDC jen tvoří výjimku rakovnická 742 264 ta je jediná na stránkách osobky
754 no tak to je jasný komu patří že osobce 750 252, 330,346 jsou Carga
duuso napsal:... To ako 163 dostanú trafo a hotovo ?
Josef Vogeltanz napsal:...
Není to jen o trafu, musí se překopat celá strojovna, stanoviště a upravit hlavní rám právě kvůli tomu trafu. Zabezpečovače atd. a taky schválit přechodnost do PL a HU...
No, já si ale myslím, že ŠKODA to má dobře vymyšlené, obchodníci byli u Škodovky vždycky šikovní. Ale rekonstruované elektrické lokomotivy budou natolik odlišné, že schválené nebudou ani v Česku, natožpak v Evropě. Takže schvalovací proces může taky dopadnout všelijak a navíc celou rekonstrukci prodraží. Rozdíl v ceně oproti Taurusu je třetinový, i když jeden dva změny kursu koruny a zase bude všechno jinak.Josef Vogeltanz napsal:To je otázka úhlu pohledu. ... navíc je už typově jednou schválená (to je taky důvod veškerých soudobých přestaveb a modernizací převážně motorových loko). Trakční výzbroj dostane novou, což umožní lokomotivu použít po celé republice i mimo ní. Pořád to přijde levněji než úplně nová 380 popř. Taurus. ...
Pawlik napsal:
To nikdo neví jak to bude probíhat, jestli dostanou jen trafo a nebo i celou DC část.duuso napsal:... To ako 163 dostanú trafo a hotovo ?
ParsNova Šumperk, takže nová dcera Škody.Josef Vogeltanz napsal:O plánech s 230 nic nevím. Budťo mě to uniklo a nebo je to akce některé ŽOSky, nikoliv Škodovky. Mám ale pocit, že už jsem poněkud odbočil od tématu.