3. setkání příznivců MSTS

Anonymous napsal:
... slezina pre širokú ( neodbornú ) verejnosť - tzv. konzumentov je svojím spôsobom len spoločenskou udalosťou, ale nič podstatné sa na nej nevyrieši ... ... začínajúci sa niečomu naučia ...

Není v tom trošku rozpor :?:

Nezačínali všichni jako konzumenti? A začínající, do budoucna možná skvělí modeláři snad právě na slezině mají možnost získat rady a zkušenosti do začátku a některé z konzumentů třeba může slezina nadchnout tak, že začnou tvořit ...

Anonymní, to jsi ty Taxi? Já už absolvoval 2 tyto sleziny a byl jsem maximálně spokojený. Potkal jsem tam mnoho lidí, které jsem znal jen z fora a vyřešilo se tam hodně věcí. Třeba i to značení vozidel. Sice se někteří šprajcli, ale většina uživatelů a autorů jej dodržuje. Loni slavnostně Miran představil jednotku 451. To nemělo chybu. Chybu mělo jen to, že už na mne lezla pomalu nemoc a chladno u bratra, kde jsem přespal mne dorazilo. Pak jsem měsíc střídavě marodil a zmeškal vynikající slezinu v Bratislavě.
Jinak vozidla a tratě jsou vzájemně propojeny a je nutné to řešit na společné slezině.
Kontrolní otázka. Pokud slezina bude jindy než koncem ledna, kdy nemůžeš, přijedeš? Alespoň otestuješ Pendolino z Bratislavy. (jestli už pojede)

Ano, Zbyňku, bol som to ja, len než som to napísal, tak ma to odhlásilo ... písal som to u klienta, tak je to trochu rozhádzané, nemohol som sa dosť dobre sústrediť.

No k tým slezinám - ani jednej sa nezúčastnilo viac ako 20 - 25 ľudí, to sa dá, ale je to faktická menšina. Slezina na spôsob zasadnutia parlamentu neprichádza do úvahy, zas keby sa zišlo 50 - 100 ľudí, no to by bol humbuk.
Myslím si, že neodborná verejnosť by nemala riešiť také veci, ktorým nerozumie alebo nechce rozumieť ... takých vyjadrení sú na fóre desiatky. Ukázať, prezentovať možnosti, to ano, ale nie diktovať a rozhodovať. Isté je, že určité doporučenia sa musia prijať, treba sa rozumne dohodnúť, ale nie bazírovať na nezmyselných požiadavkách, ktoré sotvakto k niečomu potrebuje. Všetko má svoje pre a proti, treba nájsť rozumný kompromis. Ten, čo síce chce byť na slezine, ale hovorí "já to neumím" a podobné drísty, ten nemá čo rozhodovať za aktívnych ľudí.

No ne že bych se já řadil mezi elitu v MSTS, ale pokud to bude jenom trochu možné rád bych se zúčastnil kdykoliv a kdekoliv.

Co se týče počtu lidí, co jsem přečetl a zaslechl nikdy tam nebylo nějak moc lidí a nemyslím si že by tomu těď mělo být jinak, no a myslím že není problém ( vzhledem tomu že se musí dotyčnému, který to zařizuje napsat že přijedete ) si prostě vybrat lidi, kteří můžou přijet. Zní to možná blbě, ale účel by to mělo, ale jak říkám nemyslím si že by tam chodili lidi, kteří třeba začínají prostě přijdou jenom osvěčené "firmy".

Tax napsal:
No k tým slezinám - ani jednej sa nezúčastnilo viac ako 20 - 25 ľudí, to sa dá, ale je to faktická menšina. Slezina na spôsob zasadnutia parlamentu neprichádza do úvahy, zas keby sa zišlo 50 - 100 ľudí, no to by bol humbuk.
Myslím si, že neodborná verejnosť by nemala riešiť také veci, ktorým nerozumie alebo nechce rozumieť ... takých vyjadrení sú na fóre desiatky. Ukázať, prezentovať možnosti, to ano, ale nie diktovať a rozhodovať. .........
Taxi, zbytečně okecáváš důvod, proč se žádné sleziny mimo Bratislavu nechceš zůčastnit. Kdyby to samé tvrdil, kdokoli ze zůčastněných 1. a 2. sleziny, což se bohudík nestalo. Ale opravdu zřejmě nemáš tušení, jaká tam byla perfektní atmosféra. Co se týká procenta účasti aktivních lidí do MSTS byla to většina. Kdo se nezúčastnil ani na první ani na druhé slezině, zřejmě důvod nebyl, že měl pracovní povinnosti, ale takový, že se nechtěl sejít a domluvit na společném řešení, ale trvá jen tvdohlavě na svém. (omlouvám se těm, kteří doopravdy nemohli) Ještě je tu varianta, že nemají peníze na vlak. Kruci, buď jsme nějaká komunita a dokážeme se jednou za rok sejít, nebo to rovnou zabalme a své modely si nechme pouze do vitriny, protože k ničemu jinému se hodit nebudou (včetně tratí).

Pánové,nerad vám do toého skáču,ale je blbost,aby se na slezině setkali jen aktivní lidi-nechť se přece sejdou i neaktivní lidi.Např. já se taky nedovoluji řadit mezi aktivní lidi.Vytvořil jsem 2 aktivity a teď zkoušim tvořit trať.Tzn,že pokud jsem ¨neaktivní" nemohu se sleziny zúčastnit ? To mi přijde jako diskriminace.V.

Zbyněk Šemora napsal:
Taxi, zbytečně okecáváš důvod, proč se žádné sleziny mimo Bratislavu nechceš zůčastnit.
Zbyňku, nemáš pravdu hneď vo viacerých bodoch. Prvá slezina bola v taký januárový termín, že som mal vážne povinnosti ( horiaci termín DPH ). Vedel o tom Martens, hovorili sme o tom spolu. Očakával som, že o rok bude termín trocha posunutý, ale nie, bol zas presne v tom istom čase. No a je tiež pravda, že jak mám vyhodiť peniaze štátu a bernému úradu, zároveň platiť poistky za gumokolá a kdejaké iné poplatky, tak je tam aj istý finančný problém za nestydato drahý medznárodný lístok. Iné je, keby sme štyria sadli do gumokola a zložili sa na benzín. Ale tento termín hneď na začiatku roka je konkrétne pre mňa trvale neprijateľný, pozeraj na to ako chceš, môžeš konšpirovať o čomkoľvek, ale fakt v tom neni neochota stretnúť sa.
PS: Môžeme sa nakoniec stretnúť na slezine v Budapešti pri príležitosti Grand Prix ... je to budúci víkend :wink:
16.9.2006 GRAND PRIX EUROPE Budapešť

Mě jen vadí, Taxi, že jsi kritizoval něco, čeho jsi se nezůčastnil. Také jsi neodpověděl, jestli jsi ochoten do Prahy přijet v jiný termín, než konec ledna.
Vašek: Slezina je pro každého, jen bych preferoval termín takový, aby se mohlo dostavit co nejvíce aktivních lidí do MSTS. Ostatní by se tomu měli přizpůsobit. To je snad spravedlivé. Jinak by měl pravdu Tax, každé usnesení pro další tvorbu do MSTS by bylo bezpředmětné.

Ahoj Zbyňku. Samozrejme - marec, máj, jún ... septemner, november nemal by byť problém, ale určitie nie január, apríl, júl, možno ani október ... a celkom určite nie sám so strelou ...

Ano,to spravedlivé je, já jsem Vaše předchozí příspěvky pochopil tak,že na slezinu bude zákaz vstupu lidem,kteří nejsou aktivní, což se mi nelíbí.

TAX: Myslím že vyťažiť automobil kvôli slezine na trase BA - Praha by nemal byť problém.

O 3. slezině se stále jen polemizuje, ale nic konkrétního jsem se ještě nedozvěděl. Stačí kouknout do vlákna o 2. slezině, které před rokem založil Martens. Současně s prvním příspěvkem už existoval přihlašovací formulář. Jenomže ne všichni tohle forum pravidelně navštěvují, tak by bylo i vhodné jisté modeláře které bychom na slezině uvítali, oslovit pozvánkovým emailem. Jinak na slezině byl a je vítán každý, který se o MSTS zajímá. Dokud je možnost konání v prostorách zajištěným Ppoollllem, jinou variantu bych neřešil. Takto je to přístupné opravdu všem. Takové Kongresové centrum by nám asi zdarma nepůjčili. Ještě bych možná v té hospůdce zajistil i společný oběd. Třeba řízek. Určitě by nám dali i lepší hromadnou cenu (pak by v té hospodě něco zbylo k jídlu i na neděli k obědu :lol: ) A řešil bych to tak, že by si tohle člověk u pořadatele předplatil (na účet) Takto by pořadatel sleziny neprodělal. Pokud Martens s Ppoollllem budou ochotni jak v minulých letech, jsou to důvěryhodní lidé, rád si své konzumní potřeby předplatím předem.
Ohledně přátel ze Slovenska, to už se Nebulus vyjádřil jasně. Nocleh na minulé slezině problém nebyl.

Zbyněk Šemora napsal:
O 3. slezině se stále jen polemizuje, ale nic konkrétního jsem se ještě nedozvěděl. Stačí kouknout do vlákna o 2. slezině, které před rokem založil Martens. Současně s prvním příspěvkem už existoval přihlašovací formulář. Jenomže ne všichni tohle forum pravidelně navštěvují, tak by bylo i vhodné jisté modeláře které bychom na slezině uvítali, oslovit pozvánkovým emailem. Jinak na slezině byl a je vítán každý, který se o MSTS zajímá. Dokud je možnost konání v prostorách zajištěným Ppoollllem, jinou variantu bych neřešil. Takto je to přístupné opravdu všem. Takové Kongresové centrum by nám asi zdarma nepůjčili. Ještě bych možná v té hospůdce zajistil i společný oběd. Třeba řízek. Určitě by nám dali i lepší hromadnou cenu (pak by v té hospodě něco zbylo k jídlu i na neděli k obědu :lol: ) A řešil bych to tak, že by si tohle člověk u pořadatele předplatil (na účet) Takto by pořadatel sleziny neprodělal. Pokud Martens s Ppoollllem budou ochotni jak v minulých letech, jsou to důvěryhodní lidé, rád si své konzumní potřeby předplatím předem.
Ohledně přátel ze Slovenska, to už se Nebulus vyjádřil jasně. Nocleh na minulé slezině problém nebyl.

Ano.nic konkrétního tuj nezaznělo,jenže z mé strany jsem napsal Pavlovi mail s dotazem jestli bude 11.listopadu volno a také jestli v tu dobu bude možný nocleh,pokud odpoví kladně,na své stránky umístim registrační formulář-co se týče platby za jídlo,tak tu si bude hradit každý sám za sebe! Účet bohužel nemam.

K termínu 11.listopadu a noclehu - do stanice jdu ve středu takže dříve nejsem schopen odpovědět. A co se týče noclehu - už jsem to psal i dříve - při dostatečném počtu zájemců není problém spát ve spacáku (!vlastním!) přímo v baráku. Musí tam ale být někdo zodpovědný za barák i přes noc (což padne na mou hlavu) a kvůli jednomu či dvěma lidem toto nepadá v úvahu. Na druhou stranu pokud by bylo vícero nocležníků tak pak nejsme ničím časově limitováni. Debatovat se pak dá i dlouho do noci a to třeba i v té blízké občerstvovně (po přirozené redukci odpadlíků). Kulturnější nocleh je možné zajistit ve spolupracujícím zařízení na jiném místě v Praze ale ani při jednom z předešlých srazů nebylo toto využito. Přesněji při druhém srazu byl jen jeden zájemce který toto nakonec po sdělení ceny odmítl.

A k té registraci - tohle už přeci má Martens hotové. Jen by to datumově aktualizoval.

A z účastníků bych tam velmi rád uvítal Džordže neboť je to osoba která má v současnosti na dění okolo MSTS asi největší vliv.

Ppoollll napsal:
K termínu 11.listopadu a noclehu - do stanice jdu ve středu takže dříve nejsem schopen odpovědět. A co se týče noclehu - už jsem to psal i dříve - při dostatečném počtu zájemců není problém spát ve spacáku (!vlastním!) přímo v baráku. Musí tam ale být někdo zodpovědný za barák i přes noc (což padne na mou hlavu) a kvůli jednomu či dvěma lidem toto nepadá v úvahu. Na druhou stranu pokud by bylo vícero nocležníků tak pak nejsme ničím časově limitováni. Debatovat se pak dá i dlouho do noci a to třeba i v té blízké občerstvovně (po přirozené redukci odpadlíků). Kulturnější nocleh je možné zajistit ve spolupracujícím zařízení na jiném místě v Praze ale ani při jednom z předešlých srazů nebylo toto využito. Přesněji při druhém srazu byl jen jeden zájemce který toto nakonec po sdělení ceny odmítl.

A k té registraci - tohle už přeci má Martens hotové. Jen by to datumově aktualizoval.

A z účastníků bych tam velmi rád uvítal Džordže neboť je to osoba která má v současnosti na dění okolo MSTS asi největší vliv.
Ok.takže to prosím ve středu zjisti..... K tomu formuláři... Chci udělat vlastní.....

Vasek: Povedz mi jeden rozumný dôvod, načo by si robil vlastný formulár, keď Martens má jeden hotový a odskúšaný???

O co tu vlastně jde? O skutečnou slezinu? Nebo si jen někdo chce vyzkoušet jak se slezina organizuje.
JOHNZ napsal:
Vasek: Povedz mi jeden rozumný dôvod, načo by si robil vlastný formulár, keď Martens má jeden hotový a odskúšaný???

Protože mě baví HTML!

Měli by jste rozlišovat malé sleziny pro několik známých a příznivců MSTS, kdy se jen posedí v hospůdce. Ale každému takovému srazu musí být věnováno samostatné vlákno a ne plácat vše dohromady.
Pod hlavičku velké akce, jako je 3. slezina, kde by se měly domlouvat zásadní věci kolem MSTS, tyto drobné srazy prosím nedávejte.
To je pravá příčina nedorozumnění. Vašek původně chtěl posezení v Třemošnici. Určitě to není špatný nápad, ale ne pro organizování této velké akce, kam se mnozí ze vzdálených končin nemají šanci dostat.

Back
Nahoře