Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Je to fakt,že ta úprava klíče se hodí jen na instalaci nových programů,ověřil jsem si to na druhém PC,který jsem musel přeinstalovat z důvodu havárie systému.Mám tam dva HDD,tak ten menší je systémový C:\ a druhý větší je D:\ a tam jsou všechny programy,které jsem nainstaloval,žádný není na C:\.Ten druhý klíč jsem nechal jak byl právě kvůli IE a dalšímu softu od MS.Jinak všechny programy mám na D:\ a ještě jsem se nesetkal s tím,že by nějaký program nefungoval.Na web jdu s Operou,tak by mě případná nefunkčnost IE vůbec nebolela.Jiný další soft od MS nepoužívám (kromě woken,že jo). :wink:

Pls Help.......překopal jsem nový Win (XP), všechno funguje, ale......po instalaci ConBuilderu mi zobrazuje info okno s obrázkem vybraného vozidla mimo monitor. Je vidět pouze proužek z tohoto okna a nereaguje na povel "přesunout". Vím,že kdysi i to udělalo po první instalaci CB taky, ale nepamatuju si, jak na to. S rozlišením a nastavením obrazovky jsem už dělal psí kusy, ale tuším,že v tom to nebylo. Dík

Odchází mi disk v šuflíku. (po startu Win vždy modrá tabulka a kontrola jednoho oddílu na tomto disku (chyby ale nikdy nenajde), ale nelze také defragmentovat)
Komplet jsem si tedy doma vše připravil na jiný hardisk.
Ale v práci problém. (WinXP Home)
Tento disk mám jako dynamický se dvěma oddíly a oprerační systém jej neumí přečíst.
Správa disků - Systém jej vidí jako cizí a po kliknutí pravým tlačítkem mám jenom volby
převést na základní
vlastnosti
nápověda.
Nevíte někdo, proč mi OS neumí číst dynamické disky? Není třeba podmínka, že musí být jako Master (původně jsem jej měl tak nastaven), ale pro pracovní šuflík je nutný Slave
PS mám tam komplet instalačky, aktualizace a veškeré materiály pro trať BP a také a soubory pro DVD. A vše do práce. Hoří.
Zatím jedu nouzově z chybného disku, data naštěstí nejsou v poškozené oblasti, kopírování proběhlo včera bez chyb.

Pelikán napsal:
Zkusils jste vyměnit datovej kabel?
Tohle není chyba hardware, ale v nastavení nebo kompatibilitě. Datový kabel mám nový, protože jsem před půlrokem řešil problém s poruchou rychlosti dat ze šuflíku.
Otázka byla směrovaná pro někoho, kdo problematice rozumí, respektive ví, za jakých podmínek dynamický disk funguje.
(to není narážka, na Tebe, já osobně tomu také do podrobna nerozumím. Jako dynamický disk jsem při nastevní oddílu zvolil proto, že mi to systém nabídl a má to údajně své přednosti. Právě mi bylo divné, že v minulosti mi tuto volbu systém v práci při přípravě nových HD nenabídl. )Z toho usuzuji, že WinXP Home dynamické disky asi neumí.
To je druhý uživatelský důvod, proč WinXP Home nebrat (první důvod je, že zrušení tisku trvá až 5 minut)

Zbyněk Šemora napsal:
Ale v práci problém. (WinXP Home)
Tento disk mám jako dynamický se dvěma oddíly a oprerační systém jej neumí přečíst.
Správa disků - Systém jej vidí jako cizí a po kliknutí pravým tlačítkem mám jenom volby
převést na základní
vlastnosti
nápověda.
Nevíte někdo, proč mi OS neumí číst dynamické disky? Není třeba podmínka, že musí být jako Master (původně jsem jej měl tak nastaven), ale pro pracovní šuflík je nutný Slave
PS mám tam komplet instalačky, aktualizace a veškeré materiály pro trať BP a také a soubory pro DVD. A vše do práce. Hoří.
Zatím jedu nouzově z chybného disku, data naštěstí nejsou v poškozené oblasti, kopírování proběhlo včera bez chyb.

Dynamicke disky nepouzivat. Je to zase jakysi vymysl microsoftu k nicemu. Je sice hezky, ze umi roztahnout partition na 2 fyz. disky, ale pokud 1 odejde, mame po vsech datech. Pokud to jde, odzalohoval bych to, vytvoril jako standardni a nasypal zpatky zalohu.

Kosac. Ono to tak dopadne. Večer příjdu domů a HD převedu zpět na základní disk. Nejhorší je, že data se kopírují několik hodin.

Bobe, díky za vysvětlení. Takže asi dynamické disky raději nevytvářet. Ale jinak jsem to asi špatně napsal.
Mě odchází disk základní. Na ten dynamický jsem udělal jeho přesnou kopii. Jenom je zajímavé, že ten dynamický disk neměl problém v záměně mezi dvěma PC doma. Asi ty Win XP Home už byl pro ně problém.
Takže doma opět vše přeformátuji ale jako disk základní.
Člověk se stále učí. A asi by si neměl nechat vše vnutit, co mu wokna podstrčí. (ale na druhou stranu zase nebýt konzervativní )

Kliku asi mám nebo je za 5 minut 12. Přišel jsem domů, dám šuflík (s načnutým HD) do PC a ten ani po 5 pokusech nenastartoval. Tak druhý PC Tam sice naskočil, ale pro projetí kontrolou modré obrazovky, kdy měl naběhnout systém obrazovka zčernala a tak to zůstalo. Reset, druhý pokus a hle po několika dnech PC s načnutým diskem naběhl bez modré tabulky. Dokonce už šla i defragmentace.
Po překopírování souborů "vadný" disk přeformátuji a dál se uvidí. Když probíhala kontrola, tak někde na 90% v disku slabě zaklapalo, ale výsledek byl s 0 chyb. Asi by to chtělo podrobnou kontrolu, ale ta bude na několik hodin. Ještě se musím podívat jak dlouho je na něj záruka. Pokud 3 roky, tak se dá reklamovat, pokud dva tak jsem po.
Ale už jsem měl případ, kdy havarovaný disk stačilo přeformátovat a pak opět šlapal jak hodiny.

Zbyněk Šemora napsal:
... Ale už jsem měl případ, kdy havarovaný disk stačilo přeformátovat a pak opět šlapal jak hodiny.

Měl jsem taky vadnej disk, kterej po naformátování fungoval, ale jenom dva dny. Po 5ti letech provozu se ani nedivím. :lol:

train.msts napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Ale už jsem měl případ, kdy havarovaný disk stačilo přeformátovat a pak opět šlapal jak hodiny.

Měl jsem taky vadnej disk, kterej po naformátování fungoval, ale jenom dva dny. Po 5ti letech provozu se ani nedivím. :lol:

Bratr má již 7let starej disk a běhá, má ho sice jen na system ale je rychlejší, nechroustá atd. Co já sem se na něm najezdil.

bob57_cz napsal:
...Poté dej prověřit povrch scandiskem, jestli ukáže někde červené clustery. Pokud to nebude rozházené a bude nakopnuta jen určitá malá oblast, dá se to vyseknout.....

Tohle vrele nedoporucuju. Pokud jsou tam vadne sektory, budou uz jen pribyvat. Muzou strasne pomalu, ale podle Murphyho v nejnevhodnejsi chvili. :twisted: Duvod je prosty. Kazdy disk ma urcity pocet rezervovanych sektoru pro premapovani chybnych. To dela vnitrne logika disku. System to nevidi. Pokud tyto rezervovane sektory dojdou, nema disk uz z ceho brat a vadne sektory se zacnou objevovat i pri scandisku a jsou videt v systemu. Potom uz se budou jen mnozit. Takovy disk bych rozhodne nepouzival na zalohovani apod. Leda jako pracovni na preneseni jeste nekde jinde zalohovanych dat.

bob57_cz napsal:
Mám takto "ošetřen" jeden starý disk a šlape jako hodinky bez snahy o zhoršování už 3roky. Nejprve jsem udělal 1.partition před vadnou oblastí, 2.part jsem udělal přes vadnou oblast s dostatečnou rezervou před a za , 3.part je vytvořena za touto druhou zase na zdravém kusu, první a třetí řádně naformátované a nakonec odstraněna druhá part a označena jako volné místo. Systém si vyseknuté oblasti nevšímá, takže všechny operace se dějí jen na zdravém místě. Na zálohování to samozřejmě bezpečné není, ale nejmladší člen rodiny má na první part vlastní OS a na druhé své hry a paří spokojeně bez problémů, větší prostorové nároky zatím neuplatňuje.

Jojo takhle to pouzit jde. Ty vadne bloky muzou pribyvat strasne pomalu. Treba 1 za rok. A jeste v te nepouzivane partisne, takze si toho clovek nemusi vsimnout. Ale jak pisu. Objevi se na dulezitych datech v nejnevhodnejsi chvili. :?

Minule nám v jednom zariadení zhavaroval HDD. Po kontrole a oprave chýb vyzeral ok, ale po týždni definitívne zdochol.

Potřeboval bych poradit.Protože máme celkem pěknou a velkou televizi tak bych si chtěl msts tam pustit.Jenže jsem zkloušel vše a na televizi se mi zobrazí jen tapeta.Je to propojene v televizi scartem a v počítači kocovka obraz (zvlášť)a zvuk.Neví někdo ,co s tím?

David Kodet napsal:
Potřeboval bych poradit.Protože máme celkem pěknou a velkou televizi tak bych si chtěl msts tam pustit.Jenže jsem zkloušel vše a na televizi se mi zobrazí jen tapeta.Je to propojene v televizi scartem a v počítači kocovka obraz (zvlášť)a zvuk.Neví někdo ,co s tím?
Dělá ti to jen u MSTS nebo pořád? Jestli ti to dělá pořád a máš Nvidii tak tam musíš dát klonování.

Pořád pořád.Jen tapeta.A když minimalizuju třeba internet a přesunu doprava tak tam je(na televizi).aLE JEDNOU UŽ JSME MĚLI TO ctrl+alt+o atd.A to bylo super ,ale nevím,jak to tam dát.

bob57_cz napsal:
David Kodet napsal:
... obraz (zvlášť)a zvuk.Neví někdo ,co s tím?
Tyhle jednoduché záležitosti jsou již dávno nejednou řešené v poradnách, které se tím přímo zabývají. ( cdr.cz , zive.cz, atd. ) Stačí si to najít tam, řešení je víc než jedno.

Děkuju!

David Kodet napsal:
Pořád pořád.Jen tapeta.A když minimalizuju třeba internet a přesunu doprava tak tam je(na televizi).aLE JEDNOU UŽ JSME MĚLI TO ctrl+alt+o atd.A to bylo super ,ale nevím,jak to tam dát.
Zkus toto a zaškrtni to políčko. Já používám "banánky" do videa a z videa do televize scartku a jde mi to bez problémů. [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img412.imageshack.us/img412/7834/20070107180641xe4.th.png[/url]

Zdravím. Upgradoval jsem PC za účelem zlepšení chodu MSTS (deska+proc.) a po zapojení mi nastal tento problém. Zapnu PC a v pohodě naskočí. Chci se však mrknout do skříně, jestli je vše OK. Oddělám bočnici a PC se vypne. Když jsem potom ještě zavadil o nějaký drát, tak se zase sám zapnuul. Se starým tento problém nebyl.

Davidus napsal:
Zdravím. Upgradoval jsem PC za účelem zlepšení chodu MSTS (deska+proc.) a po zapojení mi nastal tento problém. Zapnu PC a v pohodě naskočí. Chci se však mrknout do skříně, jestli je vše OK. Oddělám bočnici a PC se vypne. Když jsem potom ještě zavadil o nějaký drát, tak se zase sám zapnuul. Se starým tento problém nebyl.

No my jsme tomu říkaly krytovací efekt - po zadeklování se PC vypnul.
Většinou to byl kontakt, špatně upevněný drát apod. Prostě mechanická záležitost. U Tebe je to naopak, ale myslím že to bude to samé. zkus to projít.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře