To že slovenské železnice sú biedne vieme všetci. Ale že až tak- tak to som nečakal.
V sobotu ráno som cestoval vlakom do mojej rodnej dedinky na trati 188 medzi Košicami a Prešovom. Šiel som vlakom s odchodom 9:38
Vyšiel som na nástupište v Košiciach, a ako prvé mi do očí udrelo označenie vlaku na tom- neviem ako sa to volá, je to elektromechanické zobrazovacie zariadenie, niečo ako Pragotron na staniciach.
Stálo tam smer-Plaveč odchod 9:38
typ - EC meškanie- ......
Takže z klacického Os ktorý vykonáva stará dobrá 460.xxx naše železnice omylom urobili EuroCity...
Takáto chyba je pre nás normálna.
No ale...Vo vlaku za mnou sedeli dvaja turisti. Rozprávali sa po anglicky. Neviem či to bolo ich nevedomosťou ohľadom železníc alebo ako, ale celých 25 minút cesty čo som s nimi cestoval sa rozhorčovali nad tým, ako toto môže byť EC, akú máme my slováci úroveň, úroveň železníc a pod. No proste až strach.
No najkrajšie prekvapenie ma čakalo dnes večer cestou domov.
Stál som na zastávke, a čakal som na vláčik smer Košice. Vlak vykonáva trasu Plaveč- Prešov- Košice...Schválne si pozrite koľko to je kilometrov.
Bežne na tomto vlaku vysí 5-6 vagónov. Z toho je vždy jeden služobný.
Ale dnes- Peršing ťahal JEDEN biedny Bt...To je snáď sila...Opakujem, za Peršing 163.xxx ktorý to bol, no nespomeniem si zavesili JEDEN vagón Bt... Viem že sú prázdniny, a ľudí je pomenej, ale to mohli rovno dať dlhší autobus. A bolo by to takmer to isté.
Takže aj takto sa cestuje u nás... Totálny úpadok železnice. Inak ľudia čo sedeli naokolo sa rozprávali len o tom, ako to je možné že večerný vlak je takto radený. Je to smutné... Som zvedavý čo ma čaká o dva dni, keď budem zasa cestovať...