Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Fana Staněk

Provozní technik
Pokoušel jsem se zase trošku vrtat v tom rozbitém kolejišti v Plzni a po různých opravách a přeložkách jsem narazil na zajímavou taškařici. Všechno už je průjezdné všemi směry, jen tohle jedno místo (a tento směr) blbne. Když jsem to viděl poprvé, myslel jsem, že spadnu ze židle. Ono asi ne všechno půjde přes TSRE5 opravit. Přeskládával jsem to nesčetněkrát, pokoušel jsem se to opravit podle Zbyňkových rad, ale tohle mě dostalo.

Open Rails 2023-03-11 08-11-04.jpg

Fana Staněk

Provozní technik
To dělá u čehokoliv. Ať tam dám, co tam dám. Tam jsou takové různé zbytky databáze z toho původního kříže. Mám to tam postavené tak, že něco je původní datbázová linka s položenými stacickými objekty, a něco je nově položené i s novou databází. Ale všechno to funguje, jedině tohle místo blbne. To by bylo celé potřeba smazat ve skriptech, tak, jak to před lety opravil Miky945. Jenže Bohu žel, v jiné verzi a to už pak nešlo sloučit. A já jsem se to od něj nestačil naučit. Tohle místo úplně neprůjezdné, částečně se to opravilo, že to průjezdné je, ovšem v této podobě. Ta mašina se propadne, dole se otočí, vyjede nahoru, zase zajede, otočí se a vyjede nahoru a pokračuje v jízdě. Díval jsem se na to z kabiny. To je mazec.

Fana Staněk

Provozní technik
Tady je ten angličák. Název je značený žlutým proužkem v nabídce. Použil je Šnek v té původní verzi, tak jsem je zaregistroval jako statický model a položil přes tu původní databázi. Takže je to jen statický model. Ale funguje to dobře. Blbne ten kříž, to napojení. To závaží u něj je navázáno na tu ztracenou živou databázi a funguje (přehazuje se).

Angl.jpg

mikulda

Průvodčí
Správce
S těma jsem měl jenom problémy.
Vyházel bych je pryč a sestavil angličák ze čtyř třístupňových výhybek.
Desetistupňové výhybky mají navíc zbytečně ostré oblouky.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Francku. Ty angličany 10 odevšad vyhoď a smaž z nabídky kolejí. Tohle je rakovina trati. Já si užil své. Stejně to nijak nelícuje do zhlaví.

Jinak s těmi rozbitými databázemi. Já si myslím, že by to nebyl takový problém. Pošli mi poslední verzi například přes ulozto nebo nějaký portál a já se na ta vadná místa podívám. Musíš napsat kde. Pokud to půjde opravit, je to práce na pár minut.
Ale důležitá informace. Dá se trať načíst i v MSTS editoru? Kdyby bylo potřeba nějaké koleje znovu nasázet, přeskládat, tak je to praktičtější v MSTS editoru. Tedy po opravě v TSRE5.

Ale je možné, že závada bude složitější. Ale proč to nezkusit.

Fana Staněk

Provozní technik
Což o to, smazat je můžu, ale jsou to jen statické modely, nasazené proto, aby zde vlaky nejezdily po trávě nebo po štěrku. Ta databáze je pod nimi a nejde nějak uchopit, abych ji smazal. Jinak už by to tam vypadalo jinak. Můžete to zkusit ve stávající verzi, zveřejněné u Josky. Ale moc tomu nedávám. Ovšem s vašimi zkušenostmi... Já jsem jen samouk a spoustu toho neumím.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Což o to, smazat je můžu, ale jsou to jen statické modely, nasazené proto, aby zde vlaky nejezdily po trávě nebo po štěrku.
A tohle je ten problém. Nejsou tam původní modely, ale náhradní statické, které nelícují s databází. Tam není jediná kolej, která by navazovala na ty angličany a proto to opravit nejde. Ale tyto škaredé angličany jsou použité po celém nádraží. A těm přehnaným poloměrům je přizpůsobený model celého nádraží s perony.
Nebylo by lepší celé tohle nádraží postavit znovu?

Další věc. Zkusil jsem trať otevřít v MSTS a rovnou spadne. Sehala databáze. Tohle je nutné nejprve otestovat, než trať vydám pro veřejnost.
Tak jsem zkusil otevřít s obnovou databáze a trať se načte asi na vteřinu a pak také rovnou spadne.

Nebyla by nějaká starší funkční verze? kde jen ty angličany nenavazovaly, ale šlo to ještě spustit v MSTS ?

Já jsem tu trať kdysi měl, ale netuším na kterém počítači je schovaná.

Fana Staněk

Provozní technik
To je divný, že to padá, protože v MSTS to kdosi otevřel a hlásilo mu to chyby v těch modelech protihlukových zdí, co jsem pak smazával z REF souboru. Tak to otevřené mít museli.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Našel jsem i starou verzi z roku 2007. Ještě tam nebyl model nádraží Plzeň. Podařilo se mi odstranit skoro vše až na jeden angličan. Asi to chce v jiném pořadí. :) Zkusil jsem i v MSTS obnovu databáze. Půl hodiny to louskalo, dvakrát mi to hlásilo, že trať do kruhu není povolená. Tam je to někde do kruhu? Pak mi to hlásolo, že nemůže najít nějaké modely s tunelem. A ve finále to spadlo. Tedy se databáze neopravila.
Vzhledem k délce tratě by asi bylo rychlejší postavit celou trať znovu do vygenerovaného terénu, jak to TSRE5 umí. A samozřejmě pokládka kolejí v MSTS editoru. Protože to nádraží s těmi divnými angličany je naprosto špatně. Pak nemůže vycházet šířka kolejových bloků nádraží. Každý jsme nějak začínali a já své prvotiny také přepracoval.

Fana Staněk

Provozní technik
Celé to nádraží je postavené postaru. Tak, jak to tam měl Šnek. Potřeboval jsem tento styčný bod s tratí 321, aby se dalo v Rokycanech přesednout na jinou trať. Takže se bude dat jet do Plzně novým tunelem, nebo v Rokycanech "přesednout" a jet postaru přes Dýšinu a Chrást. Slíbil jsem, že postupně zprovozním to, co bylo už postavené, ovšem ne až tak důsledně, protože první verze, která se pak Šnečkovi rozsypala, byla až do Zbiroha. Možná, že by stálo za to, ten Zbiroh taky zachovat v podobě, kdy tam bylo regulérní nádraží, když už tedy nebylo doporučeno stavět na západ. Ještě uvidíme, na co bude nálada.RunActivity 2023-09-06 17-51-58-196.jpgRunActivity 2023-09-06 17-53-03-566.jpgRunActivity 2023-09-06 17-53-52-278.jpgRunActivity 2023-09-06 17-54-33-486.jpgRunActivity 2023-09-06 17-56-03-791.jpgRunActivity 2023-09-05 22-48-15-054.jpgRunActivity 2023-09-06 17-57-03-179.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Fano, pěkné. No právě editováním existujících tratí se nejvíc naučíš. Podobně jako já jsem toho v Gmaxu nejvíc pochopil právě také při editování hotových modelů. Tudy vede cesta.

ML636

Signalista
Ty kráso! Plznička po staru alespoň z Rokycan! A já to přehlédl úplně už od toho září, kdy vlákno ožilo. Jinak bych těch lajků nasázel už aspoň 10! Fakt nádhera. Návrat do mého ztraceného mládí, co jsem se tam najezdil.:D

Götterdämmerung

Tiskový mluvčí všehomíra
Global a trať stáhnutá a vložená do adresáře.
Po spuštění tratě a následném rozjezdu cca +/- 1 metr hra spadne a zobrazí se toto:
O co jde prosím?
Open Rails 1.4 02.06.2024 11_24_22.jpg

Nahoře