Projekt Open Rails

dem

Strojvedoucí
To síce neviem, ale čo sa týka vkladania obrázkov, tam ti poradiť viem. Skús najbližšie orezať v nejakom grafickom editore okno CB, alebo okno hlášky, alebo čokoľvek čo nám budeš v budúcnosti ukazovať a vlož len to. Jednak si môžeš dovoliť to dať v plnej veľkosti a bude to aj čitateľné. Celí ten desktop je zbytočný.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, narazil jsem na další chybu OR, pokud umístíte událost na pozici, v jakémkoliv rozsahu a nebude na koleji hráče, OpenRails ji nezobrazí. Když jsem dal omylem událost na obrázku na vedlejší kolej, vůbec se neaktivovala. Ař jak je teď.
poziční událost.jpg
 

AdamS

Cestující
Dnes som vyskúšal aj trošku komplikovanejšie cesty v TW a všetko išlo bez problémov po nachádzanie na M152. Po stlačení TAB som od vjazdového návestidla nesmel nachádzať väčšou rýchlosťou ako 5 km/h, inak mi hodilo záchrannú brzdu. S tým, že ísť takouto rýchlosťou značných úsek je dosť zvláštne (v obrázku oranžová línia).

TW3.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Čau Adam, tak zkouším editor v OR, Monogame mi vůbec nechce editor otevřít, ale to je blokováním ddl knihoven na mém PC, klasický OR mi editor otevře, ale nemám tam vůbec názvy stanic, je někde nějaký návod jak to nastavit, co jsem našel na netu je bez zvuku a už to tam všechno je zadané.
Dan
 

AdamS

Cestující
Dobrý deň, v menu na hornej lište je ikona ,,Položky trati", po rozkliknutí sa zobrazí niekoľko ďalších možností. Je potrebné vybrať položku ,,Nástupiště" a tam odškrtnúť ,,Zobrazit názvy stanic", poprípade kombináciou Shift+F8. Je možné tam navoliť aj zobrazovanie rýchlostníkov, zobrazovanie križovania s cestami, cesty, zvukové regióny, miesto tankovania a podobne. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak zmátlo mne to, že mi zůstává v angline ten vrchní řádek: soubor, zobrazit, položky trati... Tak nechápu proč, asi mi chybí nějaká doplňující čeština pro OR.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ale však ano, tam jsem dal češtinu, napsalo mi, že mám resetovat program a čeština tam je, ale ta hlavička (třeba "nastavení" a když rozkliknu, dál je čeština) zůstala angicky, tak jsem z toho magor. :)
 

LUBA

Cestující
Dobrý den. Nainstaloval jsem Openrails ale nevidí MSTS a když zadám cestu tak odepře přistup ke složce. Nevím jestli to sem patří ale díky za každou radu. Dělá to jak stabilní verze tak testovací.

Luba.
 

Miran

Moderátor
Správce
Nastudovat, jinak to nepůjde. Ono to není jen o bezduchém klikání. Wokna mají také nápovědu....
 

LUBA

Cestující
No ono jde o to, že jsem přeinstaloval systém a problémy nastaly až teď. Jedná se o přeinstalaci stejného systému a před tím to nedělalo.
 

dem

Strojvedoucí
A prečo máš OR aj MSTS v adresári Program Files? Potom sa nesmieš čudovať, že ti to robí psie kusy..... Keby si to inštaloval bokom ako sa to doporučuje, teraz by si nemusel nič povoľovať.
 

LUBA

Cestující
Zkoušel jsem to i ve složce bez msts. Výsledek stejný. V okně zprávy je napsáno "odkaz na objekt není nastaven v instanci objektu" a info o ladění JIT.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak jsem testoval aktivitu na klasickým OR a po několika pádech v Praze jsem nahodil novou Monogame verzi, vše šlape jak hodinky, ale po vjezdu do tunelu jsem chytil záchvat smíchu, temné textury v kabině začaly prosvítat a letze přes ně venkovní pohled. Při přehození na denní variantu vše v pohodě. Stará verze monogame v Pohodě, poslední verze OR klasická, taky v pohodě.
průsvit kabiny.jpg
Koukám, že screen to moc nepobral, ukážu v Praze... :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Chci se zeptat, neexistuje v OR podobné zadání jako u soupravy pendolina (dopsání do con. "title") kód pro to aby traffic topil parním topením? Z komínků u vozů s kamny se u traffic kouří, ale od spojek u parního topení nikoliv, což je škoda.
 
Nahoře