Trať 323 Frýdlant nad Ostravicí - Ostrava

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Takže z původního společného globalu se postupem času stal místní local pojmenovaný jako "global". Příčinou jsou zásahy jednotlivých tvůrců tratí, kteří místo lokálních úprav upravovali společné k obrazu svému. Bohužel ten obraz měl každý tvůrce jiný.
V podstatě šlo o vylepšování toho původního originálního, jen se tvůrci nedokázali shodnout nebo přijmout vylepšení konkurence.
Je zbytečné plakat nad rozlitým mlékem, stejná situace panuje i v jiných částech simulátoru.

Fana Staněk

Provozní technik
Přesně tak. Ale ono spíš naše školství pláče, jak jsem tak četl tu reakci 440. Bylo by moc fajn, kdyby se do jednoho globalu daly pouze přidávat další prvky. A zůstal pořád jedn společný pro všechno. To je ovšem labutí píseň. Dneska už to dohromady nedá nikdo. Některé tratě potřebují specifické modely kolejiva, načítané z globalu, ovšem označené stejně, jako jiné modely, tak se musí vytvořit nový specifický global, aby se to nebilo. Už je to tak někde použité, a aby se to odstranilo, museli by někteří autoři tratí přestavět ony úseky s dotčeným použitým kolejivem, což je nemyslitelné z mnoha důvodů (nebudu tady všechny vypisovat). Je to hodně zašmodrchané, ale co už.

Dobrý večer,

chtěl jsem stáhnout trať 323, ale nejdou mi stáhnout kompletní soubory trati ke stažení, takový to běžný, že chybí cca 25 mb. Máte s tím někdo zkušenost? Díky.

Honza

Průvodčí
Dobrý večer,

chtěl jsem stáhnout trať 323, ale nejdou mi stáhnout kompletní soubory trati ke stažení, takový to běžný, že chybí cca 25 mb. Máte s tím někdo zkušenost? Díky.
Použij nějaký download manažer, také jsem s tím bojoval, standardní stahování v prohlížeči nedokáže udržet linku.

Macis

Pokladník
Zdravím všechny, dnes jsem si trochu jezdil po dlouhé době od downloadu na trati 323. No a v ůseku mezi ValMezem a Frenštátem se mi udělá toto:Open Rails 2021-04-20 11-09-45.jpg
No a ve Frenštátu se mi při příjezdu zobrazují pod lampami šedé kruhy: Open Rails 2021-04-20 11-11-25.jpg
Neví někdo co jsem blbě nainstaloval ?? Předem díky za odpověď. Všem hezký den

pepeQ-2

Posunovač
Zdravím všechny, dnes jsem si trochu jezdil po dlouhé době od downloadu na trati 323. No a v ůseku mezi ValMezem a Frenštátem se mi udělá toto:Zobrazit přílohu 29171
No a ve Frenštátu se mi při příjezdu zobrazují pod lampami šedé kruhy: Zobrazit přílohu 29172
Neví někdo co jsem blbě nainstaloval ?? Předem díky za odpověď. Všem hezký den
Dobrý den

V prvním případě se asi jedná o ztrátu texrury nějakého keře.
Zde by pomohl kamarád Route Ritter.
V rámci jeho kontroly tratě je schopen a ochoten najít chybějící texturu v jiné (sousední) trati a na souhlas uživatele ji doplnit do tratě právě kontrolované.

Druhý případ je složitější.
Jedná se o texturu nočního osvětlení pod lampu.
Ta by měla být ve dne absolutně průhledná.
Zde jak vidno pan Stavitel po dokončení stavby zapomněl přehodit stavební verzi za verzi správnou a tak to tam zůstalo.
(Ona totiž neviditelná textura resp. objekt se blbě do trati usazuje ...)
V RE najděte objekt, zjistěte jeho název a z toho dovodíte název jeho textury.
Potom v jiné trati najděte v TEXTURES tuto texturu a pokud bude velikostně výrazně menší - tak je to ta správná.
Zde kamarád Route Ritter nepomůže, protože on neví, že textura je špatná - hledá jen chybějící ...
Možná, že je chybička jen v té poslední verzi Tratě 323. Zkuste tuto texturu porovnat s texturou v přecházející verzi ...

Bijisek

Začátečník
Dobrý den

V prvním případě se asi jedná o ztrátu texrury nějakého keře.
Zde by pomohl kamarád Route Ritter.
V rámci jeho kontroly tratě je schopen a ochoten najít chybějící texturu v jiné (sousední) trati a na souhlas uživatele ji doplnit do tratě právě kontrolované.

Druhý případ je složitější.
Jedná se o texturu nočního osvětlení pod lampu.
Ta by měla být ve dne absolutně průhledná.
Zde jak vidno pan Stavitel po dokončení stavby zapomněl přehodit stavební verzi za verzi správnou a tak to tam zůstalo.
(Ona totiž neviditelná textura resp. objekt se blbě do trati usazuje ...)
V RE najděte objekt, zjistěte jeho název a z toho dovodíte název jeho textury.
Potom v jiné trati najděte v TEXTURES tuto texturu a pokud bude velikostně výrazně menší - tak je to ta správná.
Zde kamarád Route Ritter nepomůže, protože on neví, že textura je špatná - hledá jen chybějící ...
Možná, že je chybička jen v té poslední verzi Tratě 323. Zkuste tuto texturu porovnat s texturou v přecházející verzi ...
hojhoj mám podobný problém, lampy ve frenštátě taky, ale co mě trápí víc jsou šedé blbé textury stromů, chyba bude asi na mé straně...

JacobMic

Cestující
Dobrý deň. Môžem sa spýtať, prečo mi nefuguje trať 323 v MSTS? Spustím MSTS a dám "Trate a vlaky" a spadne mi to. Neviem prečo, stiahol som si aj najnovšiu aktualizáciu, trainset mám z trete 321, v OR mi trať beží na 100% ale v MSTS, nič. Robilo mi to aj s traťou 310, ale tú som už nechal len na OR. Ďakujem za rady, veľmi mi tým pomôžete :) Dovidenia.

mmouka

Hradlař
Nejede ti to protože michas hrušky s jabkama
323 jede na globalu BP
310 jede na globalu XT

Co třeba číst návody

mmouka

Hradlař
No tak pokud máš na to rozdílné adresare tak pak by ti to mělo jet, ale pokud máš stejný adresář a jednu trať pouštím v msts a druhou v or je to stejné jedno, pořád je to pro ty 2 programy stejný adresář

Nahoře