Hudební aktivity stavitele tratí BP (Zbynek57)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
V létě na tvorbu do MSTS není motivace, ale za to téměř každý týden někde vystupujeme. Včera byla v Mutěnicích akce Den otevřených sklepů, tak jsme tam měli dvouhodinový koncert před jedním ze sklípků. Obecenstvo výborné, měli jsme plno.
Ale třešnička na dortu byla, že nám v obecenstvu tleskal a kynul rockový zpěvák Aleš Brichta V tom slaměném klobouku, jak si nás natáčí na telefon), který tam byl na letním relaxování. Po koncertě jsme šli posedět do sklípku a pan Aleš na mě mával, "pojď si sednout za námi" Byli tam ještě další členové kapely Arakain. Tak jsme povykládali a popili spolu vínka. Udělali jsme opravdu dojem. Hlavně Paolli, která před naším odchodem od vínka se rozloučila dvěma písničkami. Aleš mi povídal, že jsme naší hudební produkcí vzbudili jednoho dospávajícího dýdžeje, ubytovaného ve vedlejším domku, který byl v úžasu, vstal a šel si nás poslechnout. :)
mutenice1.jpg
mutenice2.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
A zatím poslední, která prošla cenzurou a mohu zveřejnit. Tato skladba je z repertoáru Evy Pilarové a poslední refrén je zazpívaný v originále.
Refrén bych si mohl pobrukovat u editoru MSTS a Openrails, když u toho trávím celé hodiny a dny, jako útěchu, že ta práce má smysl. :)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Včerejší celé odpoledne i přes úmorné vedro jsme měli vystoupení na akci Tour de Sklep v Popicích ve vinařství Židek.
Celkem jsme to tam rozjeli a děvčata s námi i zpívala. A hostitelé byli štědří. Vyfidlal jsem si basu vín. To samé zpěvačka. Pitný režim je třeba dodržovat. :)

TourDeSklep1.jpgTourDeSklep2.jpgTourDeSklep3.jpgTourDeSklep4.jpg
TourDeSklep5.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
To se někdo má, ja jdu za chvíli cvičit, jdu bušit na zkušebnu a ochutnávak nikde
U nás byla cykloakce "Krajem André" Kdo neví, André je červené víno. A této značky jsem se celé odpoledne držel. Sice byla chyba, že jsme nemohli hrát venku, protože tam byla nějaká dětská akce, vypadalo to zpočátku blbě, ale nakonec cyklisté šli za naší hudbou a měli jsme své bezva obecenstvo. Já naštěstí cvičil i nějaké mé instrumentálky upravené pro cello, oprášil jsem i od Nightwish Moondance. Mám nyní rychlejší verzi i s bicími. (Dane nechceš se přidat? Syntetické bicí nejsou úplně ideální.) Když už od nich máme s Paolli Sleeping Sun i Phantom of the Opera. To jsou naše pecky. Ale stejně se jeden cyklista přihlásil, jestli bych nezahrál Hru o trůny. Ještě že mne napadlo si to včera zopakovat. :) Ale paráda akce. Za týden v sobotu budeme hrát na nádvoří zámku v Mikulově. Nějak po 17. hodině. Kdyby náhodou šel někdo kolem...... :)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tady alespoň dvě fotky. Této akce se zúčastnilo podle registrace přes 300 cyklistů. Všichni průběžně od sklípku ke sklípku popíjeli víno. V Kurdějově bylo poslední stanoviště a všichni vypadali ještě dobře. A nehoda s opilými cyklisty na silnicích žádná.
Andre1.jpg

Andre2.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Aby si někdo nemyslel, že se jen vymlouvám, že mám málo času, tak včera odpoledne jsme měli vystoupení na zámku v Mikulově pod Břitovou věží v rámci festivalu La Strada Mikulov. Měli jsme velkou skupinu posluchačů a hráli jsme až do 18:00, kdy se zámek zamykal. Ale foukal dost vítr. Při zvukové zkoušce mi obracel noty a podruhé mi shodil celý pult. Ale nakonec jsem to nějak usměrnil. A vystoupení jsme pěkně rozjeli.
Mikulov1.jpgMikulov2.jpgMikulov3.jpgMikulov4.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Teď v sobotu něco pro cyklisty, kteří budou projíždět Lednicko-Valtickým areálem. Budeme hrát v rotundě renovovaného Lichtejštejnského statku. (vlakem asi kilometr do kopce od zastávky Lednice - Rybníky, je to i v BP) :) Začínáme asi ve 12:30 až 13:00 (než rozbalím nádobíčko)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Pokud někdo nevíte co s příští sobotou, tak v Hustopečích máme mandloňové slavnosti. Mandlovice a víno poteče proudem a já s Paolli tam máme dvouhodinový program 10:00-12:00, nahoře na náměstí ve stanu vinařů ( Víno a relax ). Je to tam plán B, původně jsme měli hrát na nádvoří jednoho historického domu, ale je tam v havarijním stavu zeď. Škoda. Tak se asi budeme přeřvávat s hlavním pódiem. Ale v tu dobu tam budou dětičky z mateřských škol a ZUŠ. Tak snad tolik decibelů jako my nenadělají. Přece jen, kolegyně, když se do toho opře, tak její hlas zaplní celé náměstí. No fakt jsem zvědavý, jak to tam bude znít.
Mandloně_program.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Teď v pátek budeme hrát v polském Opolí na vernisáži českého skla, které pořádá český konzulát.
Naše první zahraniční vystoupení. Prostě Poláci nás chtějí a těší se i na violoncello. Prý si musím udělat volno na pátek a sobotu. Tedy kdo je někde z okolí, tak se přijeďte podívat. Vždyť mám vlakové příznivce i v Polsku.

Opoli.jpg

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Aby jste si nemysleli, že to byla jenom nějaká besídka, jsme i skromně napsaní na plakátě jako muzikanti. :)
A dál je odkaz na příspěvek od Radio 7 Opole
Byl přítomen i president a konzul města Opole. My jsme tam na dvou fotkách. Konzul nám na tohle vystoupení sehnal sponzory. Tedy nám ještě pošlou honorář, který alespoň pokryje cestovní výdaje. Perfektní akce a konečně i nějaké důstojnější prostředí. Netušil jsem, že Opole je statisícové město.
IMG_2723.JPG

Nahoře