Práce u ČD

Alda

Skladník
Rýpnu si :) Ne tak úplně, ČD je akciová společnost 100% vlastněná státem a SŽDC je státní podnik (dříve se říkalo národní podnik). Na první pohled je to to samé, ale není :)

Pawlik

Průvodčí
A na druhý pohled jo to tak, že se jedná o dvě naprosto shodné neefektivní černé díry, jakých jsou v našem státě tisícovky a které slouží k přerozdělování našich daní do soukromých kapes nejrůznějších sviňáků.

754 067

Hradlař
Tak jsem se ptal přednosty stanice na místo a jediné, co jsem se dozvěděl bylo, že se stavy stále pozvolna snižují a v dohledné době to prý na nabírání nevypadá.
Má vůbec cenu se ptát i jinde (v jiném DKV, PJ, PP apod.)?

F

FrantaVopička

Host
754 067:
Přesně tak. Jestli chceš dělat strojvedoucího, tak se zajdi zeptat rovnou na příslušné DKV. Třeba v Praze byl strojvedoucích nedostatek (info ze začátku června), ale nevím, jestli to ještě platí.

Otázka je, jestli vůbec víš, co chceš dělat, když jsi se ptal obecně...

754 067

Hradlař
Když jsem se ptal na jaře (nevím však už přesně kdy), bylo mi sděleno, že strojvedoucí hledají v Brně, ale u strojvedoucího je u mě jeden zásadní problém - brýle. O této variantě proto (alespoň zatím) neuvažuji.

No a jinak jsem se ptal obecně, abych vůbec zjistil, jestli je vůbec nějaké místo volné, jinak bych chtěl dělat toho strojvedoucího, jenže brýle mi k nim zatím tu cestičku brzdí. Takže, když ne fíru, tak alespoň něco jiného na dráze, v tom ale nemám přesný přehled. Ptal jsem se tedy špatně?

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
Co to je za pojem "nedostatek strojvedoucích"? Hotových nebo potenciálních? Když jsem se byl ptát na Cargu pro Bohumín, tak mi řekli, že minimálně na pět let brát nebudou - mají "prý" přebytek. U AWT mi řekli My se vám zítra ozveme. Čekám více jak dva týdny. Metrans bere jen hotové fíry, kteří mají hromady papírů na elektriky a provoz pro Německo. :)

mikulda

Vlakvedoucí
Správce
E499_2002 napsal:
Metrans bere jen hotové fíry, kteří mají hromady papírů na elektriky a provoz pro Německo. :)

To samozřejmě není pravda, bere i nehotové fíry se znalostí německého jazyka, chce to umět trochu lépe číst.

Nahoře