Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

MERIDIAN

Pokladník
Tahle aktualizace hezky ukazuje ten rozdíl mezi prací začínajícího tvůrce a zkušeného mazáka a přitom jsou to stejné ruce i stejná hlava. Pane Staviteli, krásná práce. Moc děkuji.
 

Stavitelxx

Průvodčí
Děkuji za další aktualizaci a mám ještě návrh na úpravu rychlostí. Jedná se o úsek Most - Jirkov zast. kde je v MSTS nastaveno 80km/h a místy i 100km/h ale v reálu se téměř v celém úseku jezdí 120. Tato rychlost je ve směru od Jirkova za mostem přes vodu až po druhý oblouk před stanicí Most. Mezi stanicí Jirkov zast. a ten most přes vodu se jezdí 110km/h. V případě potřeby mohu poslat screeny z GPS měření při jízdě vlakem v tomto úseku. Děkuji za případnou reakci

Předpokládám, že ty rychlosti se tam upravovaly dodatečně, po modernizaci kolejiště, v Trati 321 ale žádné zmodernizované kolejiště není.
 

Karkule

Začátečník
Ono těch změn rychlostí bylo více - například 50 přes výhybky v Oldřichově, 40 přes výhybky v Teplicích na Bohosudovském zhlaví. :) Dále třeba v úseku Teplice v Čechách - Řetenice je 100 a také 100 platí i pro 1. TK mezi Teplicemi a Bohosudovem... :) Toto všechno je záležitost pár let zpět, toto nebylo za stavu tratě v MSTS :)
 

bob57_cz

Učitel češtiny
... 40 přes výhybky v Teplicích ...
... tahle omezení jsou snad dočasná do opravy trati. Dříve se tam jezdilo normálně plnou. Pro změnu zase bývala na 4 kolejné přeložce/navážce Kyjice 40 apod. Martin nestaví nejmodernější verzi, staví k určitému datu, které má zdokumentované. Taktéž Zbyněk nemá celé BP old ani new. Různé úseky jsou z různých dob. Buďte rádi za to, co vykonali a máte k dispozici. Superrealističtí nespokojenci si mohou vytvořit vlastní projekt.
 

liborvymola

Začátečník
Dobrý večer,
mám problém s tratí 321. Kvůli novým 75 aktivitám jsem si objednal DVD s aktualizací 29. Dneska vše nainstalováno dle přiložených instalačních pokynů až na Patch 1.7.081920, který již v počítači byl. Trainset z DVD nainstalován také. Vše do nových složek, nic jsem nemíchal s jinými tratěmi. Následně jsem nainstaloval balík aktivit číslo 4. Následovalo spuštění hry a chybové hlášky:
Bez názvu.jpg
Bez názvu2.jpg
dle řádku se jedná o světla -> konkrétně o řádek "Headlight (4)". Hlášky následují snad ke všem mašinám.
Prosím autora tratě nebo kohokoli jiného o pomoc zda nevíte co s tím nebo kde jsem udělal chybu.
Nová aktualizace z DVD všem běží v pořádku?
Předem děkuji
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Aby vozidla fungovala, musí být nainstalován MSTS bin. Asi jste jej zapomněl odinstalovat a při nové instalaci trati jste si jej poškodil. V tomto případě stačí jen MSTS BIN odinstalovat a znovu nainstalovat.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Dneska vše nainstalováno dle přiložených instalačních pokynů až na Patch 1.7.081920, který již v počítači byl.
To je právě to, co jsi nenainstaloval a proto to hází tu chybu. Není to tu napsáno, ale předpokládám, že jsi instaloval celý msts. Pokud jen samotnou štrteku, tak nainstalovaný patch a jeho train.exe by neměly být změněné (-včetně jazykovách knihovel.dll-).
 

vantju

Začátečník
Zeptám se blbě, trapně a všechno špatně vůbec... :D ale zkusím to – může mít tento http://koniec.org/tsre5/ moderně a dynamicky tvářící se editor nějaký pozitivní vliv na budování tratě v Open Rails? Vzpomínám si na problémy s množstvím objektů na jednom čtverci nebo obecně problémům s editorem a napadlo mě, zda by kombinace OR a tohoto editoru dokázala trať posunout svou kvalitou a úrovní ještě dál. :)
 

bobeksoft

Pokladník
Zdravím, já v tomto editoru dělal ranžír v Nymburce pro trať BP (p. Šemora bude vědět...) = pokládka kolejí, objektů, návěstidel a jejich linkování apod. Verzi editoru mám 0.6972 a částečně jsem si jej počeštil. Výhody (oproti MSTS editoru): objekty jsou plně vykreslené a stínované, takže je jejich umisťování do terénu pohodlné a přesné (jeden čtverec má i 2300 objektů...), editor je full screen, lze vypínat / zapínat různá zobrazení (terén, objekty, indexy kolejí ap.), dynamickou kolej můžeš 'zakroutit' vlevo i vpravo, v seznamu si lze vybrat název stanice / vlečky a ihned se tam přemístit, rychlé hledání objektů / kolejí / návěstidel v jejich seznamech atd. atd. Ukládání (Save) je několikavteřinové, načtení trati taktéž (mluvím stále o BP). Nevýhody vidím tyto: neprovádí zálohu trati při Save, neumí sklon dynamické koleje, občas editor 'spadne'. Nezálohování při Save řeším kopírováním nutných souborů mimo adresář trati. Editor umí upravovat terén, tvořit krajinu, sestavovat aktivity (já k aktivitám používám editor MSTS).
Tož tak. Pěkný den přeji.
 

mark65

Začátečník
Od poslední aktualizace už uplynul nějaký ten čas a s ním roste i zvědavost (snad nejen moje) jesli se něco děje na této trati. Výluky, nové úseky, případně nějaké fotky? :)
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Od poslední aktualizace už uplynul nějaký ten čas a s ním roste i zvědavost (snad nejen moje) jesli se něco děje na této trati. Výluky, nové úseky, případně nějaké fotky? :)
A co třeba tu hloupě nespamovat a najít si aktuální informace přímo na domovské stránce projektu?!
 

bob57_cz

Učitel češtiny
A kde třeba Boby se to dá najít? jsem docela zvědavý ...
Na FB poslední příspěvek je rok starý a na webu projektu je to úplně to samé.
Leda že bychom se šli podívat k Martinovi domů a podívali se mu do počítače … :)
A co z toho vyplývá? Jen hlupáci tomu pořád nerozumí. Nebylo tu náhodou v nějakých pravidlech, že nemáte otravovat s blbými dotazy a máte počkat, až se autor sám pochlubí?! Nauč se psát správně česky. Tvoje gramatika vypovídá o sníženém intelektu. Tomu taky odpovídá tvoje dotazování.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
V tomto vedru nikdo u počítače pracovat a sedět nebude. :D Takže v tomto období bych se raději asi neptal. Ale kdysi Martin říkal, že bude mít trochu útlum. Ale jak velký, to neříkal. :D
 

Stavitelxx

Průvodčí
Zdravím, klidně se můžete přijít podívat ke mě do počítače, uvidíte zde dvě věci, zaprvé, že od poslední aktualizace nepřibyl v trati ani pražec a zadruhé, že MSTS už nemám ani nainstalované...
Vzhledem ke spoustě důvodů je stavba Tratě 321 dlouhodobě pozastavena. (nechci říkat naždy, protože "nikdy neříkej nikdy", takže říkám dlouhodobě...)
Mějte se fajn, Martin.
 

MERIDIAN

Pokladník
I kdyby to byla konečná, za to neskutečné množství práce, které si umí představit jen pár lidí na světě, si zasloužíš obrovský obdiv a velké poděkování. Tvá práce je ozdobou každého počítače. Ať se Ti ve všem daří tak, jako v MSTS. Patříš k lidem, kterým těžko někdy splatím tu obrovskou radost a krásu, kterou jsem od Tebe dostal.
 
Nahoře