Michale a teĎ si vem, že já ve svých 44 letech ještě neletěl letadlem ani jednou .... ale zato paradoxně mám nalétáno pár hodin jako žák na větroni a s tím hadrem nad hlavou, který se zove paraglide mám už taky něco za sebou
Co se týče Ruzyně, ta už nyní jede na maximum .... tuším, že bezpečnostní pauza mezi jednotlivými pohyby na RWY je 90 vteřin, čili co 90 vteřin jeden start nebo přistání a pak honem pryč na TWY a na stojánku ...
Jinak my zase bydlíme na přiblížení na RWY 13/31 (to je ta kratší, která jede v případě odstávky hlavní RWY 06/24), takže to je zase zážitek vidět, jak se nad námi řadí jedno za druhým v nějakých 600 metrech ... s odstupy nějakých 10 mil mezi sebou .... a to je plejáda typů od nějakých ATR, přes Bulíka 747 ( buď Korean Air a nebo China cargo) až Emirates Airbus 310 ...
Jinak zrovna předevčírem jsem koukal na pořad o leteckých katastrofách a zrovna dávali srážku dvou 747 na Malorce někdy v 80 letech ..... docela blbé podmínky.... něco takového jako kdyby v Praze svedli veškerý provoz do Kbel, kde by měli 2 ŘLP vybavení jako z nějakého AFIS letiště - jen vizuál, bez radarů.... tam to byl šrumec ... taky tam zůstalo cca 580 mrtvých.