Tramvaj K2 1435mm DPMB (Dopravního podniku města Brna, a.s.)

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Vážení přátelé, nejen pro fanoušky firmy Tatra Smíchov (ČKD, ex. Ringhoffer) je na http://pikku.msts.cz k užití nový model tramvaje, určeného pro ORTS. Jedná se o první seriový typ čs.kloubové článkové tramvaje, vyráběný nejen pro města v ČSSR, ale rovněž pro export do Jugoslávie a SSSR. Zde jeden obrázek tramvaje na 1435mm podvozcích pro představu:
k2bmhd.jpg

Model má animované dveře a stěrače, bohužel není vybaven 3D kabinou (s kterou se prozatím do budoucna nepočítá). Naopak se počítá časem se zveřejněním modelu na 1000mm podvozcích pro Bratislavskou tramvajovou trať.
Odkaz ke stažení je na známých stránkách. Za autory vám přeju příjemnou zábavu.

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
No a když máme novou brněnskou tramvaj a žádná z tuším tří započatých brněnských tramvajových sítí nepostupuje kupředu, tak se musíte spokojit s inovovaným, rozšířeným a včera zveřejněným Hradcem nad Litavou eventuálně s Olomoucí.

:rolleyes: s ňou jezdím co chvíla domů.
Koukám, další Brňák, to už by stálo za to, občas uspořádat malý brněnský scuk.

Bendík

Provozní technik
Krásná práce. A moc rád bych se těšil na úpravu do Hradce n.L. Jenže si s OR moc netykám, tak mi nezbývá než doufat, že nebudu sám s převelikou prosbou a přáním, zda-li tvůrci nakonec přece jen neprovedou potřebné změny tak, aby byla tato krasavice i pro MSTS.

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Ke K2 jsem byl donucen, dostal jsem totiž nabídku, která se neodmítá :) Naděje samozřejmě stále žije ...

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
A moc rád bych se těšil na úpravu do Hradce n.L.
Na tu se těšit nemusíš, stačí si ji stráhnout. A pak počkat, než se u Blažováka objeví hradecké KT4D, KT8D a dvoudvéřové T3ss, které ovšem nebudou tak vymakané, jako výše zobrazené Pikkovy hradecké K2, které se tam objeví též.

Dan J.

Strojvedoucí
Taková technická, neměly K2jky na bocích vlnitý plech? :) Rovný neměly ani K1, K1 narozdíl od K2 měly pneumatické otevrání dveří a čelní spřáhlo pouze ve výřezu z plechu.
Tramvaj K1: http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006041004
Jen pro zajímavost, tady je jedna vývozní obousměrná, označení jsem pozapoměl, tuším, už si taky nepamatuji, že se vyvážely snad někam do Egypta a Ruska či co:
Tatra KSAR.jpg
K5AR_B_1.JPG
A klasická K2
K2 muzeum Brno:
K2 TM BRNO.jpg
A Ostrava. K2jka po rekonstrukci, ta je bez vlnitých plechů:
VOT1c1809_K2.jpg

mmouka

Hradlař
původně K2 měly vlnitý plech, ale v rámci oprav se dal rovný plech. jinak ty obousměrné jsou K5 pro Káhiru bylo jich vyrobeno 200 ks

Dan J.

Strojvedoucí
Já už si to právě moc nepamatuju, co jsem chodil do kroužku MHD uplynulo nejakých 30 let. :)

Nahoře