MSTS Editor padá

MichiK

Začátečník
Dobrý den,vždy když spustí editor vyberu trat 321 a vložím, nějaký název tak to spadne :/
Padá to jen u 321ky :( Nevíte co s tím (chyby s eng mi to nepíše)??

Děkuji předem. S pozdravem

Plexi

Signalista
Pozor, mi taky padá editor aktivit, pokud rozjedu 321 a žádné jiné tratě ani Globaly v tom nemám.

bob57_cz

Učitel češtiny
Samozřejmě, že četl, dokonce třikrát.
Pokud je slabší HW (RAM), těžko pomůže novější SW. (RAM je část obsahu té koule na stopce mezi rameny - na vysvětlenou pro ty, co ji neumí vhodně používat.) Ani desetkrát opakované čtení téhož nezaručí vyvolání správných myšlenkových pochodů, když se tam ta správná informace řádně neuloží. A přitom tu již byla několikrát prezentována v nepravidelných intervalech. A je to tak staré a jednoduché.
Stačí editor ukončit se zrušenými zatržítky v menu zobrazování. Pokud se po skončené práci vypne s nastavenými fajfkami v menu, pak při novém startu načítá všechno zafajfkované a to se mu do paměti nevejde u tak velikého projektu (321) ani s využitím swapu.
Jak z toho ven, když už jste si to podělali a nemůžete to díky velké trati nahodit? Spustit editor s malou tratí, vše odfajfkovat, vypnout, přehodit trati zpět a hurá do toho.

Plexi

Signalista
Tam právě začíná problém. Už jsem přemýšlel nad tím, že to HW nestíhá a na doporučení jsem všechna zatržítka vypnul, ovšem nejde bez toho tvořit, už jen proto, že často bývá na návěstidlech závislý traffic a servisy a bez jejich zobrazení to nejde úplně snadno, přiznejme si. Dále bez zobrazení nástupišť to taky nejde zrovna lehce, protože u těch je nutnost zastavit a když vzpomenu některé stanice, které mají nástupiště pouze do odbočky. Dále názvy stanic (resp. popisky u nástupišť) - bez nich se vůbec neorientuji, kde jsem. Pak zobrazení trafficů (v AE se to nazývá tuším "Jízdní trasy" a "Trasové body"). Když se tohle všechno sejde, tak už je toho moc a padá to. Ale co mě zaráží - vždy to spadne až poté, co chci vytvořit nějaký traffic nebo soupravu hráče. Servis se ještě vytvoří v pořádku, ale když chci vytvořit consist, tak to spadne, aniž by to vypisovalo nějaké chyby ohledně engů. Nemůže to být tím, že mám v trainsetu hodně vozidel a AE je nezvládá načíst?

bob57_cz

Učitel češtiny
Pořád je to totéž, přetečení paměti. Ta zatržítka při tvorbě lze dynamicky zapínat a vypínat průběžně na aktuálním zobrazeném kousku trati, co je mimo záběr, to se nenačítá, načítá se jen aktuálně viditelná oblast. Udělám kousek, poshazuji zobrazení, popojedu v terénu dál, zvětším si stanici, zapnu potřebné fajfky, udělám potřebné manipulace a zase pro posunutí povypínám zobrazení. Daň za megalomanství ...

Nahoře