Železniční vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive (and Wagon) Works Inc.

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Abyste viděli, jak (ne)vděčná je práce s vozy, na screenech se mrkněte na novou sadu uhláků. Celkem tři varianty, každá s pěti náklady plus prázdný vůz s možností využít náklad dynamický. Kdo je bystřejší v matematice, může spočítat počet chystaných variant. (A to mě ještě úřednická divise přivedla na myšlenku přidat uhlák jen s brzdící plošinou a jeden úplně bez brzd ... ) Zatím jen screeny z testů na trati „Vlečka OR“ od @Rogers , ale plánované release je opravdu na spadnutí. Velké díky @Josef Vogeltanz za uspořádání celého souboru. Sestavený consist je pouze ilustrační.
tkaloun01.jpg
tkaloun02.jpg
tkaloun03.jpg
tkaloun04.jpg
tkaloun05.jpg
tkaloun06.jpg
tkaloun07.jpg
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Já k těm screenům přidám i video, abych vám osvěžil paměť, k čemu jsou dynamické náklady dobré. Dynamicky se samozřejmě mění i vlastnosti vozu.
A ještě poznámka: Vsr = Vtr (Vsr z výroby, Vtr pozdější přeznačení). A o plošině se Pikku přímo zmiňuje, stejně tak o nebrzděné verzi.
 

jagg

Pokladník
Toť se ví, že hodil, a nejen do MSTS, kde už jeden, jiný, spojovák je, ale i jinam. Krásné vozíky...jen na okraj...to zábradlí se mi u toho předposledního vozu jeví trošku subtilní, vždycky, když někde zahlédnu to typický zohýbané zábradlí, vzpomenu si na jeden záběr ze Železného dědka...

Screenshot - 2_5.jpg
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
...to zábradlí se mi u toho předposledního vozu jeví trošku subtilní, vždycky, když někde zahlédnu to typický zohýbané zábradlí, vzpomenu si na jeden záběr ze Železného dědka...
Koukám, že vypadá to zábradlí i nižší. Pořeším ještě. Dík za tip. Pro TRS tohle bude samozřejmě taky.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Vážení přátelé virtuálních kolejí, kdo má zájem vyzkoušet nový model pro Open Rails, může stahovat na známých stránkách s nejlepšími addony vůz Ls pro přepravu sladu. Zbarvení nesedí zcela podle originálu, ale myslím, že se tento rozdíl dá snést. Soubory .wag naladil jako obvykle @Josef Vogeltanz. Přejeme vám prima zábavu.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Ten @Dan J. si prostě nedá pokoj. Protože jsem dosud nezprovoznil MsTS zdrojáky, upravil jsem vozy z RW s drobnými úpravami od @Roman . A jako bonus budou mít otevírací dveře. Ještě jsou potřeba drobné úpravy textur, ale v zásadě je hotovo. Počkáme si hezky na odladěný .wag soubor od @Josef Vogeltanz a pak to snad může do světa. Několik ilustračních obrázků jen pro představu, renderovat se mi to nechce. Je možné, že podobně přepracuji komplet sadu rybáků.
SFCAN807.jpg
SFCAN808.jpg
SFCAN806.jpg
SFCAN805.jpg
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Aby nebylo uživatelům ORTS líto, že se na ně dneska nedostalo, zkuste se podívat na stránky s nejlepšími a nejkvalitnějšími modely pro tento simulátor a vyzkoušet horkou novinku (tedy, pokud se píše rok 2018) z lokomotivní divize PiLoW Ltd. Jedná se o dvouosé kryté vozy Ztr (s budkou) a Ztrc (s parní spojkou a průběžným parním topením.) Prima zábavu přejí autoři.
ORTS_CSDvagZsr_2020_06.jpg
ORTS_CSDvagZtrc_2020_06.jpg
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
I díky @Dan J. máte možnost stáhnout si nový model pro ORTS. Jedná se o předělávku modelu z Konvert simulátoru, který je předělávkou modelu do MsTS. Nový model má navíc některé vychytávky a blbiny, ke kterým jsem byl proti své vůli donucen. :eek: . Stáhnout ho můžete jednak v sekci modelů pro ORTS a jednak v sekci s repainty, protože strůjce celé události a hlavní iniciátor vyrobil nějaké ty skiny na další varianty. Soubory .wag sepsal @Josef Vogeltanz. Reklamní obrázky zde:
ORTSDsd.jpg
DsdSalamandraPack.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Pánové, to zde nikdo nepostřehnul, že u vozů Zsr a Ztrc pro OR je chyba jako prase a upozornil by na to třeba autore? Všechny odkazy na s soubory u vozů jsou směrovány špatně. Ve wag. souboru je směrováno:
CSD_Zsr1-42408.s
Ale s. soubor nese název:
Zsr1-42408
Dan.
 
Nahoře