Skiny nejen pro OR, Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
No, na lidovou armádu jsem úplně zapoměl. :) :), zato, když je to vůz z Opavy, tudiž Slezský, moravský, neopoměl jsem dát zmínku o Spartě Praha, doufám, že mne kamarádi z Prahy na slezině neukamenují... :)

Dan J.

Strojvedoucí
No jo, ale to nesedí dobově, v 80. letech se skandovalo: "Kdo vyhraje dneska? Samozřejmě Slezska, SK Slezska dotoho!" :) :) :) Navíc, vůz je opavský a tak pokud by byl odstaven nekde tam, byla by favoritem Opava.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, poněvač jak v MSTS, tak v OR nemáme tarovací vůz, nemá někdo fotky? Zkusil bych nějak naplácat skin na tenhle model, který zatím používám jako náhradu:
RWE.jpg

Dan J.

Strojvedoucí
No ten spodní by se dal s velkým přimhouřením oka naplácnout na ten model, je bez alfy a velmi stařičký, sice nodpovídá počet náprav a spodní rám, ale co už, stejně jej potřebuji hlavně do traffic na odstavné. :) Vlastně i ten vrchní, pomineme li zakulacenou střechu. :) On je model v TRS a je jich dokonce tuším i více, ale někdo by jej musel vykonvertovat a to bohužel neumím.

Michal

Cestující
Tohle mi něco připomíná. Nebyla tady už ta doba, kdy se dělaly (h)různé skiny jenom proto, aby "to bylo", bez ohledu na kvalitu?

Michal

Cestující
Věř, že já ho stahovat nebudu určitě. :) Ale tohle mi přišlo totálně ujetý, protože ty vagóny se nepodobají ani vzdáleně. Vidím, že MSTS/OR upadá čím dál tím víc...

Jacek

Průvodčí
Souhlasím s Michalem. Jaký význam má stavět v misi nějaký totálně vymyšlený vůz? Že není model? A není lepší místo toho dát obyčejnou zetku nebo hytlák? Fascinuje mě, že v tom mega, giga trainsetu není z čeho vybírat.
Dane, místo detailů typu "který den bylo jaké počasí a na které koleji co stálo" bych se soustředil spíš na hratelnost. Proč ke každé misi stahovat stovky vozidel, které už nikdy v jiné misi nejsou.

Dan J.

Strojvedoucí
No, ono mi šlo o Zábřeh na Moravě, kde stál ve šturcu prakticky několik let, ale ano souhlasím, že jde úplmě o jiný vůz,. Jinak v mých aktivitách tvořím odjakživa vozy pro každou misi zvlášť a tak to i zůstane, takto dělám aktivity od samotného počátku přes 10 let. Zajímavé je, že mám xxx let stejný základní trainset a pořád někdo píše, že stahuje plno vozů. Stačí mít staženo jednou a pak už jen doplnit nová vozidla.

Plexi

Signalista
@Dan J. Je potřeba hledat kompromisy. Já, pokud si občas ještě sednu k editoru a udělám další kousek aktivity, vždy najdu nějaký vlak, kde bych potřeboval mít vozidlo, které není. Tak hledám vhodnou náhradu, pokud ji nenajdu, tak tam ten daný vůz nedám a pokud by vynechání jednoho vozu nějak drasticky mělo ovlivnit celý ten vlak (např. řazení by nedávalo smysl - chybí mi celá druhá třída a měl bych jen mašinu, 1. třídu, jídlo a služebák), tak tam ten vlak nedám vůbec. Chápu Tvou snahu o dokonalost každé aktivity, ale pokud celá aktivita stojí na tom, že musíš naskinovat jeden vůz, který už pak nepoužiješ, je to blbost a budeš se prostě muset naučit to, co píšu.

@Jacek Ano, bohužel, je to tak, v tom "mega, giga trainsetu" občas opravdu není z čeho vybírat. Například stále nemáme vhodnou Ypsilonovou "hospodu": https://www.vagonweb.cz/fotogalerie/foto/201003/WR-505488-80031-7-thho.jpg. Nebo třeba existuje nějaký model, ale je starý jak svět (nic proti autorům ani jejich tvorbě). Je rok 2019 a od doby, kdy přišlo MSTS, uběhlo už skoro 20 let (tuším, že česká tvorba se objevila o nějaký ten rok nebo dva později?). A když v aktivitě na jedné straně použiju detailně zpracované (a víceméně ještě stále aktuální) "eso" z Heklových stránek (model Hekl - Kulica, nevím?) s laděním pro OR včetně ARR, zapřáhnu za něj špičkově vymodelované a taktéž vyladěné vozy, a naproti tomu tam někde hodím do protijedoucího vlaku sice nádhernou 151, ale jako vozy 15 let staré omalovánky z TBP, tak uznejte, že to bude vypadat trochu blbě.

A ano Dane, Tvých aktivit mám hafinec, ale jak říká Jacek, do každé nové aktivity stále něco stahuju a není toho zrovna málo.

Nahoře