Instalace aktivit pro trat 321

TheMortyCZ

Začátečník
Zdravím, něják se to tu probíralo ale někde to nebylo pořádně vysvětleno?! Zakoupil jsem si trat 321 a chtěl bych si do ní nainstalovat nějáké aktivity protože používám OR. Mám v tom hrozný bordel. Hlavně nevím kam mám nainstalovat traffic a eng+wag soubory. A co se souborem apk.

bob57_cz

Učitel češtiny
Zdravím, něják se to tu probíralo ale někde to nebylo pořádně vysvětleno?! Zakoupil jsem si trat 321 a chtěl bych si do ní nainstalovat nějáké aktivity protože používám OR. Mám v tom hrozný bordel. Hlavně nevím kam mám nainstalovat traffic a eng+wag soubory. A co se souborem apk.
Bylo! Máš. Hlavně v hlavičce.
Nemusíš nám tu oznamovat, co vše nevíš. Je toho nepochybně daleko více podle písemného projevu.
Uč se, studuj, hledej. Jsou to úplné základy. Tohle si opravdu zasloužíš.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Pokud chceš nainstalovat uživatelské aktivity, je nutné si nejprve postahovat všechna použitá vozidla v aktivitách. Já to jednou zkoušel a asi po dvou hodinách vyhledávání a stahování jsem byl teprve v jedné třetině, tak jsem to vzdal. A to už jsem měl od Dana z dřívějška na externím disku asi 30 giga různých dalších vozidel.
Jinak apk se rozbaluje v MSTS. V OR to určitě nepůjde. Pamatuji se, že se musela dělat i nějaká oprava do registrů MSTS, protože tam je chyba (na to je utilitka registr_fix.exe a například já ji mám od počátků přibalenou k souborům trati. Možná to má na DVD Martin také )
Tedy popřeji příjemnou zábavu. :)

Venny

Průvodčí
Doplním Zbyňka: rozbalování aktivit v komprimovaném tvaru řeší konkrétně MSTS AE, tedy instalace původního MSTS - byť v zjednodušené verzi bez MSTS-Bin - je nutností. Proto již řada aktivitářů svá díla publikuje "rozbalená" bez nutnosti používat APK = MSTS, tj s obsahem, který se nakopíruje do složek Activities, Routes, Services, Traffic, jenž jsou součástí trati, pro níž je aktivita postavena. Složka Consists potom přijde do subsložky adresáře Trains v rootu MSTS (nebo do profilu aktivní trati v OR - o tom více návod Howkyho, dostupný přes toto fórum v sekci OR). Soubor *.apk je tedy určen jen pro ty, co ještě mají MSTS.
Aby fungovalo APK v obou směrech (rozbalování i komprimace) je nutné zde na fóru vyhledat APKregistr_fix.exe a instalovat jej. Může být, jak píše Zbyněk, na instalačních DVD některých tratí, nebo je možné zkusit přímé vyhledání na interfernetu. Příznakem správné instalace je dostupná funkce "Zabalit úkol" v menu "Soubor". A to je to hledané APK. Rozbalování archívu APK je automatické po poklepání na název. Vše se rozbalí, kam je potřeba.
Za sebe řeknu, že je škoda, že podobný archivní nástroj nebyl do OR implantován. Ale takových maličkostí bychom našli víc.
Co se týče některých návodů. je to věc každého uživatele, jak a kde si je sežene nebo sám zhotoví. Já jsem už dříve publikoval několik návodů pro základní manipulace se soubory vozidel, souprav atd. Něco je u Martense (pokud ještě jeho web existuje) a něco bylo u Jiříka TK.
---
Uf, to byl přímo zlatý podnos s platinovými filigrány a zdobením z drahokamů.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ale stále potřebuje ten tsunpack.exe, který získá jen tak, že si nainstaluje MSTS. Jedině, že by mu jej nějaký kamarád poslal.

poison

Pomocník strojvedoucího
V té online utilitě potřebuje Zbyňku jen apk a něco čím následně rozbalí zip. Navíc soubor tsunpack.exe sežene na kdejakým úložišti.

Venny

Průvodčí
Bobečku, já nejsem renesanční člověk, tedy nemůžu vše vědět. To za prvé. A za druhé - spíše mi vadí nepřítomnost podobného nástroje jako součásti OR (potažmo TSRE), to jsem snad vyjádřil věcně i gramaticky správně. Je velice lehké někoho chytat za slova a přitom doma cmudit nějaké nástroje a pomůcky stažené kdovíkde a kdovíkdy. To jen proto, aby se dalo v pravou chvíli vyniknout. V tom má "někdo" aspoň částečně pravdu.
Ty máš, Bobe, velmi dobré znalosti, zkušenosti, přehled - o tom žádná. Ovšem způsob, jakým je fóru podáváš... :(

poison

Pomocník strojvedoucího
Wenny tenhle online nástroj je venku od 25.9. 2016 a i já si pamatuju, že něco takového existuje, takže to není žádná cmuzená pomůcka od kdovíky a kdoví koho.

bob57_cz

Učitel češtiny
Bobečku, já nejsem renesanční člověk, ...
Ty máš, Bobe, velmi dobré znalosti, zkušenosti, přehled - o tom žádná. Ovšem způsob, jakým je fóru podáváš... :(
Chlapče, podal jsem to naprosto slušně a jen blbec tvého formátu se může cítit uražen a ponížen už jen proto, že jsem tě zase a znova utřel a byl jsem to právě já. Prostě máš alergii. Jsi typický „antibabiš”. Řekl sis o to.
Není moje chyba, že ty máš HoSiPa, zatímco já si ještě pamatuji.
Tu je ten online konvertor, vyborná pomocka na rozbalovanie suborov .apk
Ten link jsem tu dal právě takto nastavený, aby se i hloupí lenoši ráčili podívat na stránku, kde se to řešilo. A jiný takový to podělá tím, že odtamtud vytáhne přímý odkaz. To ses teda blejsknul s dětským vytahováním ...

Venny

Průvodčí
Žádám někoho ze správců, aby ty nechutnosti pana bob57_cz zametl tam, kam patří. Nebo je snad v pořádku, když tento přispěvatel někomu jen tak nadává do blbců a mluví tady se všemi jak s dětmi?
To jen z předpokladu, že opravdu nejsem renesanční člověk, abych znal vše a že jsem se o této utilitě v dané době (3,5 roku dozadu) vůbec nemusel dozvědět, protože jsem odkaz nečetl - jak prosté. Já vím, je to něco na způsob komunikace nadporučíka Lukáše s plukovníkem Krausem o tom, že inzeráty se nečtou. Jenže podobnou věc bych si nenechal ujít, vědět o ní. A pokud bych o ní věděl, nebudu jeho excelenci obtěžovat.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
To chce klííííd. :) Za zády na nás číhá Covid-19 a tady se budeme mračit nad slovíčky, která nebyla myšlena zle. Já jsem si také myslel, že bez MSTS apk nerozbalíme. Takže dobrá připomínka od bob57_cz.

bob57_cz

Učitel češtiny
Žádám někoho ze správců, aby ty nechutnosti pana bob57_cz zametl tam, kam patří.
Sám jsi nechutný. Kdybys nezačal blbě vyryvat, nedostal bys sodu. Co jsem napsal, na tom trvám do posledního slovíčka. Za to, že neumíš správně chápat jednoduchý psaný text, si můžeš sám. Dobře ti tak, když jsi vztahovačný. Zrovna 2x jsi nepobral, jak jsi tu už mnohokrát předvedl.

Plexi

Signalista
Systém byl doveden k dokonalosti, což považuji za obdivuhodné. Už jsme se dostali na úroveň pískoviště poblíž nechvalně známého ostravského hotelového domu Hlubina (alias ubytovna), kde děti tamních feťáků a černých nadávají těm ostatním: "Ty jedna špynava rakovyno!"
Pozn.: jedno z těch slušnějších (na tamní poměry) pojmenování

Nahoře