C3rv Tatra vagonka

Martin S.

Hradlař
Ale z mobilu by to asi dobré nebylo.
Osobně používám Samsung A15 a při správném nastavení foťáku, počasí a když se mi neklepou ruce, nebo mi do mobilu nefouká vítr, který by mi s ním potenciálně chvěl, dají se nafotit fotky celkem "libové". ;) Klidně to můžeš někdy zkusit na nějakém obyč voze, až pojedeš někdy vlakem. A bok vozu zvládneš na pár fotek za minutu. No a pak by bylo fajn, kdyby se k tomu nějaký skinař vyjádřil, zda, především rozlišení, takto stačí.

Ale fotit na textury může v dnešní době kdokoliv. :)

Defiant70

Cestující
Osobně používám Samsung A15 a při správném nastavení foťáku, počasí a když se mi neklepou ruce, nebo mi do mobilu nefouká vítr, který by mi s ním potenciálně chvěl, dají se nafotit fotky celkem "libové". ;) Klidně to můžeš někdy zkusit na nějakém obyč voze, až pojedeš někdy vlakem. A bok vozu zvládneš na pár fotek za minutu. No a pak by bylo fajn, kdyby se k tomu nějaký skinař vyjádřil, zda, především rozlišení, takto stačí.

Ale fotit na textury může v dnešní době kdokoliv. :)
Asi tak. V dnešní době jsou fotoaparáty v mobilu na takové úrovni, že to vážně není problém. Moje první fotky na textury byly taky mobilovky a většinou to bylo dobrý.

Dan J.

Strojvedoucí
Pánové, co se focení z mé strany týká, tak je to asi, jako by jste beznohému říkali, jak má odkrokovat délku nástupiště. Tuhle "fajn" poznámku od Jagg, kterou hodil na pochvalnoý příspěvek k vozům s citací mého příspěvku, jsem přešel a ani ji neberu osobně. :) Ale bylo by celkem fajn, než někdo odcituje příspěvek někoho, kdo chválí midel, s jízlivou poznámkou, zjistit si, jestli zrovna osoba, kterou cituji, nemá zdravotní problémy, bránící třeba fotit. On je totiž rozdíl mít monitor 5 cm u rypáku, když dělám aktivity, nebo skinuji model, nebo se motat za provozu v kolejích fyzicky. To jen tak na okraj. Nejsem nijak dotčený a ani nijak neůtočím. Jen z moji strany bohužel fakt s žádným kvalitním focením počítat nelze. :)

Vím, že jsem napsal, že bych se pokysil, ale vím, jak dopdly moje fotky, třeba vraků v Jaroměři...:)

Dan J.

Strojvedoucí
Upřímnou soustrast. Musíme tam bohužel všichni, ale právě vzpomínky na své prarodiče, rodiče, nám ukazují, jak žili a ženou nás dál v našich životech a dávají nám vzor, abychom se snažili jít tím správným směrem.

C3rv

Posunovač
Upřímnou soustrast. Musíme tam bohužel všichni, ale právě vzpomínky na své prarodiče, rodiče, nám ukazují, jak žili a ženou nás dál v našich životech a dávají nám vzor, abychom se snažili jít tím správným směrem.
Děkuju. Je to tak jak říkáš. :)

Venny

Průvodčí
Dávám ke stažení první baliček vozu Fcc.
Odkaz je zde zatim provizorni uložiště: https://mega.nz/file/2QFSHZBQ#MmgNcQsVFxpBJNctDjvUJQJ4v12pykyQyrd66usTq4E
Pěkné vozy... ;)
Doporučuji ještě projít WAG soubory a opravit drobné chyby např. ohledně názvu v řádku "Wagon ( .. )", přiřazení modelu *.s a zvuků pro prázdná a ložená vozidla. Jeden WAG v AWT je asi nadbytečný...
Informativně - model nelze zobrazit v ShapeView (jen v TSRE), nelze jej ani zkomprimovat a převést do textové podoby pomocí ShapeShifter.

C3rv

Posunovač
Pěkné vozy... ;)
Doporučuji ještě projít WAG soubory a opravit drobné chyby např. ohledně názvu v řádku "Wagon ( .. )", přiřazení modelu *.s a zvuků pro prázdná a ložená vozidla. Jeden WAG v AWT je asi nadbytečný...
Informativně - model nelze zobrazit v ShapeView (jen v TSRE), nelze jej ani zkomprimovat a převést do textové podoby pomocí ShapeShifter.
Dobře děkuju za poznámky :) s tím shapeviewem vím čím to je ale nedaří se mi to opravit :D

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Protože jsem v nastavení uveden, musím reagovat. Na žádost autora jsem udělal vzorové nastavení na jeden konkrétní vůz a tím to skončilo. Nemohl jsem vozy zobrazit, takže to bylo provedeno na slepo. Tady dohoda s autorem končí a vzorové nastavení jsem mu poslal. Mě zbyl zaslaný balík. Nezahodil jsem jej, ale všechny modely postupně opravil, takže je SView bez problému zobrazuje a bylo možné je pomocí ffedit_unicode.exe zkomprimovat na přijatelných cca 300kB. Protože u tohoto vozu existuje více variant (s budkou, bez budky, s brzdou, bez brzdy, se střechou a bez střechy), má také nyní každá varianta svoje vlastní nastavení zohledňující provedení vozu i náklad (krytý vozí těžší vápenec, otevřené lehčí uhlí).

Fcc_St_Stz.jpg
Takže se musím nejdříve dohodnout, co dále.

C3rv

Posunovač
Protože jsem v nastavení uveden, musím reagovat. Na žádost autora jsem udělal vzorové nastavení na jeden konkrétní vůz a tím to skončilo. Nemohl jsem vozy zobrazit, takže to bylo provedeno na slepo. Tady dohoda s autorem končí a vzorové nastavení jsem mu poslal. Mě zbyl zaslaný balík. Nezahodil jsem jej, ale všechny modely postupně opravil, takže je SView bez problému zobrazuje a bylo možné je pomocí ffedit_unicode.exe zkomprimovat na přijatelných cca 300kB. Protože u tohoto vozu existuje více variant (s budkou, bez budky, s brzdou, bez brzdy, se střechou a bez střechy), má také nyní každá varianta svoje vlastní nastavení zohledňující provedení vozu i náklad (krytý vozí těžší vápenec, otevřené lehčí uhlí).

Zobrazit přílohu 41759
Takže se musím nejdříve dohodnout, co dále.
Pepo jestli chceš mužeš je opravit všechny pak je mužeme hodit na stranky k tobě :)

Nahoře