Trať 042

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Vlak jakoby uskakuje nereálně do strany.
To se mi také děje. Občas. Pak je nutné jít do editoru na tohle místo, najít posunuté, nepropojené databázové linky, nad touto kolejí klávesou Y (z) odebrat databázi a pak jen enter a vytvoří se nová a už správně.

RicarCZ

Pokladník
Akorát v prvním videu jsem si všiml, že jsou koleje nějak zvláštně navařené. Jakoby databázová linka zcela nelícovala. Vlak jakoby uskakuje nereálně do strany. Ale věřím, že tohle se dá nějak srovnat.
Ano, to se mi občas stává při pokládce kolejí přes TSRE5, opravit je to jednoduché, jen je ale potřeba daná místa najít.

neotryx

Skladník
Krásná práce.

Co sdílení na USB disku? 64 GB usb stick je otázka 300-400 Kč, platba poštovného a nákladů na usb + tvůj support, vždy předem převodem ať předejdeš situaci kdy si někdo objedná trať na dobírku a zásilku si nepřevezme :)

Meda

Provozní technik
Krásná práce.

Co sdílení na USB disku? 64 GB usb stick je otázka 300-400 Kč, platba poštovného a nákladů na usb + tvůj support, vždy předem převodem ať předejdeš situaci kdy si někdo objedná trať na dobírku a zásilku si nepřevezme :)
To opravdu není od věci.

RicarCZ

Pokladník
Až dám dohromady nějakou první použitelnou verzi trati (musím ještě opravit spoustu věcí, hlavně správně zapsat rychlosti do TM, které mě chybí na cca 90% úseků, také opravit linkování návěstidel na mnoha místech), tak pak bude možné objednat USB disk s tratí, ale přesný termín vydání zatím není známý.

TrainMart

Cestující
Vypadá to pěkně. Jen v Ostroměři na koleji jak jezdí vlaky na Chlumec je také betonové panely na nástupišti a ty odjezdové návěstidla jsou v jedné rovině. A Dobrou Vodu jsi taky mohl udělat po novu, když máš ty Hořice.

neotryx

Skladník
Vypadá to pěkně. Jen v Ostroměři na koleji jak jezdí vlaky na Chlumec je také betonové panely na nástupišti a ty odjezdové návěstidla jsou v jedné rovině. A Dobrou Vodu jsi taky mohl udělat po novu, když máš ty Hořice.
přesně naopak! Tahle podoba ´´staré´´ Dobré Vody je naprosto fanstastická, včetně budky s WC! :)

@RicarCZ naprosto fantastická práce!

Icik

Pomocník strojvedoucího
Moc, moc se mi líbí ty keříky a tráva v okolí tratě. Působí to hrozně přirozeně a mozek ví, že to je u trati běžné. :)
Je vidět, že to jde a nemusí se tím zaplácávat všechny zelené plochy.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Je dobře, že je tady "nová krev" se svým úhlem pohledu na tvorbu tratí. Má to opravdu krásné i ta pole ve 3D vypadají pěkně. A hlavně, že to není projekt jen z A do B, ale pavučina přilehlých tratí. Ale jestli někdo má problém, že by něco chtěl jinak, ... :) Já jsem také chtěl..... tak jsem se učil modelovat v gmax. A stavět tratě? Modelů už existuje hafo. Tak si vytvořte svou verzi. Dnes v TSRE5 je to "sranda", tedy proti stavění jen v MSTS.

RicarCZ

Pokladník
Na tu Ostroměř se ještě podívám, stejně mám v plánu ještě vymodelovat originál staniční budovu.
Ohledně Dobré vody a Hořic, celý úsek odpovída cca roku 2010, v Hořicích mám jen nový peron, který tam již byl několik let před rekonstrukcí.

TrainMart

Cestující
Tak to pak jo. Máš pravdu, ten perón ve směru na Chlumec se dodělával poslední. Ale ty návěstidla fakt jsou v jedné řadě. Klidně můžu poslat fotky kdybys chtěl :) Ale tu Dobrou Vodu klidně tak nech. Mně se líbila po staru.

Lukyn-CZ

Průvodčí
No teda, máš to fakt nádherný! Tady se ukazuje, jak použití fototextur zvyšuje nároky na zastavění okolí modely a vegetací, aby to vypadalo pěkně a přirozeně. A tobě se to fakt povedlo. Klobouk dolu.. ;)

Defiant70

Začátečník
Máš v plánu dělat video i z úseku Solnice - Rychnov nad Kněžnou, případně až do Častolovic?

Nahoře