Po přechodu na druhé stanoviště se nerozjedu.

West6

Začátečník
Ahoj, potřeboval bych poradit. Vše jede jak má, ale když se přesunu na druhé stanoviště abych změnil směr jízdy, nedaří se mi rozjet.

West6

Začátečník
Zabrzdím, dám neutrál a přejdu. V MSTS to takhle fungovalo, nevím jestli je to v OR jinak. (Jde o samotnou mašinu bez vagonů)
Problém vyřešen, používal jsem českou verzi OR, smazal jsem ji a nainstaloval originální verzi. Už vše funguje jak má.

Dan J.

Strojvedoucí
Ano, poněvač hraješ jakoby MSTS a o hodně jsi se tak připravil. :) Vzal jsi to za špatný konec. ORCZ totiž simuluje tu skutečnost, že má opravdu oddělená stanoviště. A ne jen to, i AI vlaky se chovají daleko reálněji. Například opravdu brzdí vzduchem i rozjezdy vypadají, jako ve skutečnosti. Stačí jen nastudovat pravidla ORCZ. Fíra, který přechází v reálu na 2. st., taky jen nepráskne dveřmi, nepřeleze a jede. :) Musíš se jen naučit co udělat. Zamknout pult, dát brzdu do správné polohy, přejít, odemknout a jet. Oživení strojů je malinko složitější. Asi by to chtělo dát sem návody. Ale, když se naučíš zásady ORCZ, tak věř, že na tom určitě neproděláš.

Venny

Signalista
Navážu na Dana: mám k dispozici několik vyobrazení (PDF) ovládacích panelů různých elektrických mašin, v níž jsou označeny a jednoduše popsány základní ovládací prvky vč. vychytávek "topení" a "vytápění kabiny", vč. klávesových zkratek a někde i jednoduché návody k ovládání mirelu atd.. Značení je provedeno tak, že v posloupnosti naznačuje, jak mašinu zapnout, event. vypnout (rozjet - zastavit). K těmto snímkům jsem přišel v předchozích, loňských či předloňských verzích - mám kabiny řad 130, 131, ČD 36x a ŽSSK 16x. V tištěné podobě navíc RJ 162, Vectron (PDF formát je díky havárii disku pryč). Bohužel, v aktualizacích z jara t.r. se už snímky ovládacích pultů neobjevily, což je škoda. Na druhou stranu - nevím, jak dalece jsou k dnešnímu stavu relevantní.
Autorem této dokumentace je Dodo a osobně mu děkuji za dobrou práci. Pomohla mi v počátečním rozkoukání se v problematice.
Dovoluji si tímto tvůrcům OR-CzSk navrhnout, zda by neuvážili zveřejnění PDF souborů s ovládacími pulty na svém webu v samostatném balíku či jednotlivě. Snad ani nebude nutné je zpětně cpát do již vydaných balíků.
Předpokládám, že o tuto dokumentaci by byl mezi P.T. obecenstvem zájem. ;) :)

Icik

Pomocník strojvedoucího
Já nevím jak vy, ale trochu mi to smrdí provokací. Každý se může nejprve zde na fóru porozhlédnout co a jak a nastoupit do vhodné verze.

Nahoře