Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
No vidíte i Martin s 321 v Německu už dávno stavěl.pokrývá zhruba střed Německa
No vidíte i Martin s 321 v Německu už dávno stavěl.pokrývá zhruba střed Německa
To "d" znamená degrees, a je to jeden stupeň. To znamená, že jeden oblouk 20d je totéž jako dva 10d.... to 1d znamená asi "jeden díl" ...
Položíš normální kolejivo a pak vyměníš model za jiný. V TSRE5 přes tlačítko Name: Edit.Omlouvám se za ty neustálé hloupé dotazy, ale jak bych mohl položit to koridorové kolejivo?
Stačí jen y vypnout databázi a pak označit a přiklepnout. databáze se pak už zapne sama. Mě se tohle děje pořád. Někdy člověk při srovnávání sklonu zapomene vypnout databázi a další díl se pak napojí jak je na obrázku.se zaškrtlým Stick To Target
Mně se zase někdy stane, že když dělám dost táhlý dlouhý oblouk z dynamické koleje s velkým sklonem například 20 promile, tak i přesto, že ji přidám do databáze až po všech úpravách, tak ta databázová linka nekopíruje sklon té koleje a v některých místech klesá až pod kolej. Nepřišel jsem na to, čím to je, ale řeším to tak, že daný oblouk rozdělím na více DK a pak je to OK. Obecně se snažím těm DK vyhýbat, ale někdy je to pro přesnost nutné.Stačí jen y vypnout databázi a pak označit a přiklepnout. databáze se pak už zapne sama. Mě se tohle děje pořád. Někdy člověk při srovnávání sklonu zapomene vypnout databázi a další díl se pak napojí jak je na obrázku.
1,Je víc modelů náspů a každý stavitel může použít jiný. Pokud chceš najít ty, co jsou v trati 321, tak si do vyhledávání napiš "násep".Docela mě to stavění začalo bavit, nicméně bych mě další sérii dotazů.
1, Hned na začátku je trať podnáspovaná. V Objects jsem našel sekci Náspy_BP, ale když jsem procházel náhodná místa po celé trati, žádný násep složený z těch objektů jsem nenašel, všechny náspy jsou složeny z objektů Nasep100m 4k a Nasep 50m 4k. Proč?
2, Zdá se mi, že pod Objects nemám zdaleka všechny objekty, které v trati jsou, čím to je?
3, Co je proboha objekt kuzel, na který pořád narážím a k čemu se používá?
Protože jsi jí původně takto položil a před úpravou jsi jí nesmazal z databáze. Klikni na ní a dvakrát "ZProč mi ta žlutá čára u té dynamické koleje jde někam úplně mimo?
No já mám zkušenost, že načíst sice jde, ale Dynatrax jí udělá obráceně.... A dále tady někdo zjistil, pokud vytvořím DK v TSRE5 a udělám do opačného oblouku, tak už nejde načíst do Dynatrax. ...