Dílna Jirky Tovačovského

Přeji pěkný večer,
Jirka s Davidem pro vás měli připravené výše avizované novinky už někdy na začátku týdne, ale vzhledem k mému lajdáctví (což je má přirozená vlastnost), až nyní. Snad mi to pánové odpustí, HOSIP je strašná věc ;)

Naposled editoval moderátor:
Jaroslav Skůra napsal:
Přeji pěkný večer,
Jirka s Davidem pro vás měli připravené výše avizované novinky už někdy na začátku týdne, ale vzhledem k mému lajdáctví (což je má přirozená vlastnost), až nyní. Snad mi to pánové odpustí, HOSIP je strašná věc ;)

Zdravím
a Jardovi za zveřejěnní dekuji. Omlouvat se za zdržení není třeba. Život je prý stejně z 90% "tvořen" čekáním na něco či na někoho, takže to jedno procento navíc mě nijak neirituje.:D

Ještě jednou díky.

David

VáclavS napsal:
Poznámka:Nemělo by být správné označení vozu Bmee index 234? Jinak dobrá práce, vypadá skvěle :rolleyes:.

Zdravím,
nevím, možná ano. V případě jirkových modelů vozů je ale snaha uvádět označení modelu/souborů takové, jaké bylo uvedeno na bočnici ve chvíli, kdy byl skutečný vůz zvěčněn. Indexy "neřešíme" a uvádíme jen pořadové (či jaké to je) číslo vozidla (viz. zde např. 572). Mám totiž za to, že další vůz ČD Bmz s číslem 572 v reálu existovat nemůže.

c14c59e1b3b2c5559f84765645d817d7.jpg

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
nevím, možná ano. V případě jirkových modelů vozů je ale snaha uvádět označení modelu/souborů takové, jaké bylo uvedeno na bočnici ve chvíli, kdy byl skutečný vůz zvěčněn. Indexy "neřešíme" a uvádíme jen pořadové (či jaké to je) číslo vozidla (viz. zde např. 572). Mám totiž za to, že další vůz ČD Bmz s číslem 572 v reálu existovat nemůže.

David

Ahoj Davide,

teoreticky existovat může. Mohl by to být třeba vůz české registrace, například 73 54 21-91 572 - to by platilo například pro tlakotěsné vozy Bmz této série (Tebou uvedený vůz 572 - byť je ČD - má stále registraci v Rakousku, dle druhého dvojčíslí 81). Pro naprosté vyloučení duplicity bychom tak teoreticky museli uvádět celé číslo :cool: Upřímně v tomto případě ovšem nemyslím, že by se ČD někdy zmohly na více než 500 vozů typu Bmz :) Ovšem u vozů jako jsou Bt, Bdt apod. bych byl s těmi indexy už opatrnější, zvláště u nižších inventárních čísel.

OndraJ napsal:
... nemyslím, že by se ČD někdy zmohly na více než 500 vozů typu Bmz :) . ...

Ahoj Ondro,
přesně taková byla i má úvaha. ;) U těchto vozů se vše komplikuje ještě tou v okamžiku nafocení rakouskou registrací ("A"-čkem na začátku označení) apod.. Hlavní je, že v MSTS by se tento model (jeho soubory) s jiným 3D kouskem "bít" neměl.:oops:

Přeji pěkné poježdění.

David

Blíží se Vánoce 2012 ;) a s nimi i present,jemuž na svět pomohli "kulica" coby fotograf,"psob" s informacemi o podvozku,Andrej coby autor pracovních textur a jistý čtenář zdejšího fora,který pomohl velmi cennými informacemi o vozu jako takovém. Děkujeme pánové ... . :oops:

Zobrazit přílohu 4390

Zobrazit přílohu 4391

Zobrazit přílohu 4392

Zobrazit přílohu 4393

Zobrazit přílohu 4394

Zobrazit přílohu 4395

Zobrazit přílohu 4396

David
Kde stáhnu ten model mašiny regiojet jak máš tady

Back
Nahoře