Chování parních lokomotiv v Open Rails

Patton

Začátečník
Zdar , před pár dny jsem zkusil Open rails a byl sem mile překvapen. Kouř vypadá reálně atd atd. Jenže chování loko je uplně šílené. Nejde ovládat kompreser , dále pak zmizela dmychavka, lokomotiva jede i když v kotli neni tlak, vydává zvuky jako při jízdě i při zavřeném regulátoru , nevím jak zobrazit teplotu ohně , kola neprohrábnou i když se rozjíždim jak prase...... používám loko od pikkua.
Máte to taky tak nebo si to můžu nějak nastavit. V msts fungovaly páry až na pár drobností solidně a chovaly se jakš takš reálně.

V msts fungovaly páry až na pár drobností solidně a chovaly se jakš takš reálně.
No to rozhodně ne.
OR se stále vyvíjí. Pára se dala vyjezdit do nuly, jak je to teď, to nevím. Zvuk mašiny jako ve výkonu i při jízdě výběhem mě taky štve ale třeba by pomohla úprava zvuků. Dmychavka tě jako strojvedoucího přeci nezajímá a adhezi si můžeš nastavit v nastavení.
Oproti MSTS je tu hlavně reálné chování kotle, což ocením víc než zvuk při jízdě výběhem :)

Novinka v OR u parniček - Parní topení , do budoucna prý i u Díslovek

Zatím si můžete zprovoznit parní potrubí , přidáním tohoto řádku do ENG nebo do WAG souboru (jak pro lokomotivy tak pro vagony )

MaxSteamHeatingPressure( x )

místo X dejte číslo v PSI.

Pro naše lokomotivy, co sem se tak ptal byl maximální tlak v parním topení 5 barů což v převodu na psi je 72,50000.

Ovládání probíhá pomocí
Alt-U = zvýšení tlaku
Alt-D = snížení tlaku

Zatím jen to v plenkách , zjistím víc :) ještě jsem to pořádně ani nezkoušel :) jen jsem si to vložil na páru a šlo to. Prozkoumám to víc a pořešíme :)

@Howky môžem sa opýtať ako je to s tým parným kúrením v súčasnosti? Myslím že za 2 roky v tom nastala nejaká zmena alebo sa mýlim?

Co vím tak ohledně toho žádná změna není, prozkoumám teda ještě forum OR.
Ale stále vše při starém. Nastaví se mašina, nastaví se vagony a hotovo :) no a pak jen přidáváme či ubíráme :)

Takže malá novinka ohledně parního topení. Už nám funguje jak na páře tak dísl mašině :)

Na screenu , je vidět kouř z parogenerátoru a pára je tu vidět na přední spojce, ale páří i na zadní spojce :D

T444.jpg

Jak na to ?
Do ENG lokomotivy se musí zapsat tento zápis

HeatingHoseFX si můžeme zapsat kolik chceme. Nastavíme si tím počet výstupu páry :)

jak na to.jpg

Ahoj. A jde ten kouř páry vypnout? Jako třeba kl."C" u páry? Je to úžasný pokrok, ale blbě by vypadal ten kouř v létě. :-)

Jojo reguluješ od 0 do 100 ale animace páry a kouře se zatím nemění :(

Alt + U přidáváš
Alt + D ubíráš

No podstatné je, že se vývoj ubírá kupředu. :-) Dík za info, to abych začal přepisovat všechny bajky a papířáky. :-)

Podle toho co je napsano na foru, tak para funguje ve vsech rocnich obdobich krome leta. Jinak pokud je generator pary zapnutej, tak pomoci ALT-U se zvysuje tlak (nema vliv na mnozstvi) pary a ALT-D snizuje az na 0, kdy dojde k ukonceni vypousteni.

Ahoj Howky, už jsi přišel na to jak definovat topení u vagónů? OR mi během jízdy píše, že mi mrznou lidi ve voze. :-)

...ale je to stejné jak u mašiny
Jen bacha, já se vydrbal s párou, nenapsal jsem "SteamSpecialEffects" nechal jsem tam Diesel a nefungovalo to, tak nevím, co mám psát u vozů a hlavně, vozy nekouří z komína, jako diesel, nebo pára, tak se tam si bude muset jeden sloupec vynechat, ten s tím kouřem, já to du taky zkoušet.

Back
Nahoře