Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ano, o těch píši a ty v tratích používám.Ty německé koleje s náspy jsou jeden celek.
To se nikde nezapíná ani nevypíná. Je to jen za pomocí te roztažitelnosti 2D. Co jsem ti navrchu psal. Tak si tam laskavě dej jinou hodnotu.No, a mě právě ne..... :-/
Jestli vývojáři počítají, že pod kolejemi bude mít každý mininásep (asi štěrkové lože), tak je to průšvih. Já mám všechny jednokolejky z 90% poskládané z dynamických kolejí. Respektive všechny oblouky. To by se asi musely všechny dynamické koleje převést na klasické koleje. To jsem kdysi zkoušel, ale nějak se mi to nepovedlo. Nebo jsem ten SW nepochopil, jak se s ním pracuje. Ale i tak, další 3D model pod kolejemi plynulosti FPS nepřidá. Snad na slezinu někdo přinese nějaké řešení.Dobrý den.
A není chyba v tom, že v MSTS visí koleje cca 20-36 cm nad terénem a tedy i nad druhou texturou kolejového podloží ?
Potom by se mi zdálo logické. že autoři O-R vzali za rozhodující výšku kolejnic, protože ta je rozhodující pro dráhu vlaku.
A jedno z možných řešení by bylo vymodelovat soubor kolejí podobným nebo stejným stylem jako to udělali němečtí kolegové, kteří mají sadu kolejí s kompletně vymodelovanými náspy. Udělal jsem si malý pokus, který spočíval v tom, že jsem německé náspové koleje přejmenoval na klasickou sadu A1t a A2t a toto jsem podsrtčil do Shapes v GLOBAL. Původní jsem samozřejmě zálohoval. Pak jsem se šel projet a výsledek byl velmi dobrý. Vypadalo to lépe a také v RE (MSTS) se s těmito modely kolejí pracuje dobře. Skutečnost, že náspy německých originálů zasahují hluboko pod terén tratě nevadí ani při jízdě ani při stavbě.....
Ano, o těch píši a ty v tratích používám.
Jestli vývojáři počítají, že pod kolejemi bude mít každý mininásep (asi štěrkové lože), tak je to průšvih. Já mám všechny jednokolejky z 90% poskládané z dynamických kolejí. Respektive všechny oblouky. To by se asi musely všechny dynamické koleje převést na klasické koleje. To jsem kdysi zkoušel, ale nějak se mi to nepovedlo. Nebo jsem ten SW nepochopil, jak se s ním pracuje. Ale i tak, další 3D model pod kolejemi plynulosti FPS nepřidá. Snad na slezinu někdo přinese nějaké řešení.
Já tam mám 50%. Myslel jsem, že automaticky odzkoušíš.alcapone, a jakou hodnotu si tam mám dát?

Já tam mám 50%. Myslel jsem, že automaticky odzkoušíš.
Bohužel, nastavení mám stejné, prostě nejde![]()
Icik dík za vysvetlenie. Tie tvoje upravené engy by sa mi rozhodne zišli.
alcapone konkrétnu mašinu ti teraz nepoviem, ale celkovo X5X a X6X ktoré jazdievam najviac. Nielen teda že sa vlak veľmi dlho odbrzďuje, ale často musím pre ukončenie brzdenia počas jazdy vyresetovať potrubie cez shift+/ aby mi nepadla rýchlosť o ďaľších 20-30 km/h. Dokonca ak tento reset úplne vynechám, jedna z ručičiek pre tento vzduchojem ostane "zaseknutá" o nejaký ten bar alebo dva nižšie a v praxi to spôsobí to, že je vlak neustále jemne pribrzďovaný a nepomôže nič okrem ďaľšieho resetu.
edit: teraz hrajem aktivitu s 971\471 City Elefantom a tam je odbrzdenie rýchle. Opäť ale platí, že ak nepoužijem po odbrzdení reset, červená ručička vzduchojemu ostane stáť na 7-8 baroch namiesto 10...

Pepe, tobě jde jezdit v O-R s tramvajema? Já jsem to svého času zkoušel, rozjel jsem se z Velebudic, na klesání dal plnou brzdu a tramvaj zrychlovala a zrychlovala ...
Teprve na malém sklonu za Severografií se to podařilo jakž takž ubrzdit.
Pepe, tobě jde jezdit v O-R s tramvajema? Já jsem to svého času zkoušel, rozjel jsem se z Velebudic, na klesání dal plnou brzdu a tramvaj zrychlovala a zrychlovala ...

Bohužel, nastavení mám stejné, prostě nejde![]()