Hlášení chyb a chování v Open Rails

Nevim, mě to otočení te priority právě vyhovuje, maximálně poupravím servis. Ze začátku mě to trvalo, ale dnes otevřu starou aktivitu a vím kam šáhnout, abych to na OR projel. Projedu, opravím časy a je hotovo.
Zaměřil jsem se na výšku u trati 321. Bez náspu to je takto:
Open Rails 2015-12-24 09-56-26.jpg
S náspem takto, kde je kolej přilepená k terénu:
Open Rails 2015-12-24 10-12-14.jpg
Zde se kolej zvedne jen v oblouku. Ještě fotka s nástupištěm bez náspu:
Open Rails 2015-12-24 10-14-10.jpg
A s náspem.
Open Rails 2015-12-24 10-14-21.jpg
Můžeš to Icik předat na fórum. U nás to dělaj všechny tratě, tak ať mě neřikaj, že to nedělají i jejich. Kdybych měl instalované základni tratě z MSTS určitě to bude i tam.

Oni o tom ví, jejich tratě to dělají taky. Jen to není vina OR. OR nic nezvedá úmyslně, jen čte čistě souřadnice ze souboru. MSTS v základu má taky vzduchový polštář.
Jeden psal o převodu do excelu a přepsání souřadnic.

Jen je problém v té funkci "terénní objekt", která uměle upravuje souřadnici přímo při zobrazení objektu. Zkrátka některé objekty jsou o dost níž, než by měly být. Tuto funkci ale nepodporují - aspoň zatím. Ale kdo ví.

Koukal jsem i na ten nový editor co je pořád ve vývoji a ten funkci "terénní objekt" má ve vlastnostech k zatržení. Tak snad tomu půjdou naproti.
MSTS vyska koleji.jpg
OR vyska koleji.jpg

Dneska jsem opravoval aktivitu PN_66860_Most-Recany od Šneka. MSTS opravdu skousne pomalu cokoliv. V několika cestách byly nadefinovaný 2 otočný body za sebou u konce cesty vlaku. MSTS to nijak nevyhodnocoval, prostě vlak jel do konečného bodu a tam skončil. ALE OR nechtěl ani pustit inkriminovaný vlak do posledního návěstního oddílu a prostě měl nastaveno na stůj a hotovo. Nemohl jsem na to přijít, proč mi tam pořád vlak stojí a přitom má cestu volnou a dobře nastavenou. Stačilo odebrat ty nesmyslný body obratu a už funguje jak má.
Postrk v Bílině se nechtěl ani zobrazit. Musel jsem vložit do cesty WP s definicí 40005 a pak definovat začátek trasy před navěstidlo STŮJ. Samozřejmě nastaveno Rozšířené AI posunování vlaků. Výkon klasicky na 75% a sám si určoval rychlost jak se přibližoval k mému vlaku. V tomto je OR opravdu dobrý. A funkce Autopilot s urychlením času je k nezaplacení.

Psal jsem, že oproti MSTS musíš dát postrku začátek trasy mimo kolej kde stojíš, pak se vždy zobrazi a dojede na tebe. Ten otočný bod několikrát za sebou se dělal schválně, nahrazoval se tim S2 kde to nějak nešlo nastavit. Tohle jsem používal také, páč mě dlouhá léta S2 neposlouchal, ale to už je dávno.

Jen je problém v té funkci "terénní objekt", která uměle upravuje souřadnici přímo při zobrazení objektu.

Co to je za blbost? Když mám nástupiště skládané z několika objektů, tak si můžu zatrhávat "terénní objekt" na kterém objektu chci a vůči sobě se nehnou, žádný schod na nástupišti není.

Já buduji co buduji už 12 let a nechtěl bych vše stavět znovu. Ani poslední práce na Ostravsku. Položit tam koleje byl očistec. Jedině kdyby existoval nástroj vše exportovat do TS 2016 a tam to postupně oživovat.
Zbyňku, můžu Ti z vlastní zkušenosti říct, že by jsi to rychleji měl postavené nově, než to upravovat po nějakém importu z msts. V TS je všechno úplně jinak, pokládka kolejí (stáhni si Heklovu trať 170 a mrkni na zhlaví, jak jsou perfektně a přesně položená) včetně oblouků, kde se generuje dle předem zadaných parametrů přechodnice se vzestupnicí. A to nemluvím o troleji, která sice podporuje automatickou pokládku (na běžné trati to jde parádně rychle), ale stanice se drátují ručně. Také se staví do předem vygenerovaného terénu dle leteckých map úplně přesně. Nejsem si jist, zda by tratě importované z msts "zapadly" do vygenerované krajiny.
Další úskalí je, že vlastně vůbec nic nejde bez úprav exportovat do TS. To nemluvím o kolejových vozidlech... Pikkovy modely, které znáte z MSTS jsou v TS vlastně úplně nově zpracované. Ale i obyčejné domečky od Honzy Švece, které jsme s Heklem exportovali do RW vyžadovaly poměrně velké zásahy. Hlavně noční režim je úplně odlišný od MSTS. Nestačí jen textura, jelikož v TS v noci "svítí" jen taková část modelu u které je to požadováno (většinou pouze okna), zbytek je stále nasvícen dynamickým světlem a tím se docílí daleko realističtějšího vzhledu objektu ve scéně.
A jak píše Michal, pokud není zájem udělat za MSTS nebo OR tlustou čáru, nemá to cenu řešit. Je každého volba, čemu se věnuje a plně chápu, že pokud někdo obětuje něčemu mnoho let úsilí, těžko se to opouští. A to i když mu třeba rozum říká, že by to udělat měl ;)
Omlouvám se, pokud Jsem to tady nějak zaplevelil :)

Zbyňku, můžu Ti z vlastní zkušenosti říct, že by jsi to rychleji měl postavené nově :)
Chlapci, nebylo by lépe místo přesvědčovaní Zbyňka, chopit se díla sami? Už jsem tu někde psal, že naše generace starších tvůrců do MSTS už nějakou práci (byť poplatnou době) odvedla. A rádi si vaše díla v TS s nadšením i koupíme a budeme si jich užívat. Proč by novou trať BP v TS měl stavět zrovna Zbyněk? Nebylo by mu lépe, kdyby si šetřil oči a páteř a jen si tak pro radost s vámi vytvořenými vozidly na vámi postavených tratích jezdil? Zbyňkovi táhne na šedesátku, což by mohl a snad i měl být věk postupného odchodu do zaslouženého odpočinku a užívání si života. A ne věk vhodný pro začínání nových velkých projektů. Štafetu činů MUSÍ převzít mladší generace.

I když to sem nepatří, napíšu i já svůj názor na TS/OR. TS jsem koupil, nainstaloval, nadchla mě úzkorozchodka a oživení 363, pak jsem TS zase odinstaloval a zůstávám u OR.

Zbyňkovi táhne na šedesátku, což by mohl a snad i měl být věk postupného odchodu do zaslouženého odpočinku a užívání si života. A ne věk vhodný pro začínání nových velkých projektů. Štafetu činů MUSÍ převzít mladší generace.

Člověk je tak starý na kolik se cítí. Pokud ho baví spíše tvořit než si jen užívat jiná díla, tak to rozhodně o věku není.
A nikdo přece nestaví pod otrokářským bičem...

I když to sem nepatří, napíšu i já svůj názor na TS/OR. TS jsem koupil, nainstaloval, nadchla mě úzkorozchodka a oživení 363, pak jsem TS zase odinstaloval a zůstávám u OR.

Přiznám se, někdy jsem na OR pěkně nasra..ný, ale pak k němu zase sklouznu. Nejspíš je to tím, že zatím nejsou v TS2016 tak dobré tratě respektive známá místa, které rád projíždím. I když Heklova 170-ka vypadá více než slušně.
Sedět u editoru mě bohužel nenaplňuje. Spíš řešit technické problémy, tj. asi nemoc z povolání - jsem technolog.

Já všem věřím, že v TS 2016 se bude vše stavět mnohem lépe, určité stavební práce mohou pokračovat rychleji, ale stavět projekty tratí podle reálné předlohy nelze dělat jen jako koníčka pro potěšení. Zabere to času jako plný pracovní úvazek. Proto jsem rád, že od počátku jsem se rozhodl jít cestou placených CD. Tak nějak to v minulosti trochu kompenzovalo vynaložený čas v práci. Aktuálně je zájem o DVD jen symbolický. V minulosti DVD zachraňovaly vánoční poklesy prodejů sortimentu cyklo. Jak píše Jiřík, za dva roky mi bude 60. Být mi 30, tak vidím vztyčený prst s vykřičníkem, že na venkově kamenným prodejnám, nejen cyklo, brzy odzvoní, hledej si jinou práci. Nyní se už nedá znovu začínat. Ale díky tomu, že v podzimních měsících mám v práci okurkovou sezonu, tak máte tratě, které by jinak nikdy nevznikly.
Jinak co jsem poznal kolegy modeláře, stavitele. Pohodoví lidé, mají určitě i relativně dobře placené zaměstnání, většinou nešli do rizika podnikání jako já, kdy je člověk jednou nahoře a dvakrát dole. Možná proto modely raději dělají zdarma z nadšení pro věc a nechtějí řešit papírování s placenou verzí a dalšími starostmi navíc.
Já nemám moc na výběr, ano správně píše Icik. Člověk je tak starý, jak se cítí, číslo nic neznamená, někteří jsou staří i ve 40ti, jiní stále mladí v 70ti.
Takže pokud chcete nějak oživit TS 2016, založte někdo schopný společnost lidí, na které se dá spolehnout a já se do týmu rád přidám. Hlavní zdroj obživy by bylo stavění tratí a kola bych si nechal na léto jako koníčka. :) Ale aby se taková společnost uživila, musela by mít trh po celém světě. Ideální by byl nějaký sponzor, který neví co s miliony :) a rád by je věnoval pro dobrou věc. :) Jinak pro srovnání, MSTS byl svého času dobrý přivýdělek, ale uživit by se z toho v žádném období nedalo, v průměru by to nedalo ani minimální mzdu. Takže je to celé takový začarovaný kruh. A to je třeba zaplatit ještě modeláře, aktivitáře a veškerý potřebný SW.
Závěrem sice neříkám ne, ale zdarma si to opravdu nemohu dovolit.

Chlapci, nebylo by lépe místo přesvědčovaní Zbyňka, chopit se díla sami? Už jsem tu někde psal, že naše generace starších tvůrců do MSTS už nějakou práci (byť poplatnou době) odvedla. A rádi si vaše díla v TS s nadšením i koupíme a budeme si jich užívat. Proč by novou trať BP v TS měl stavět zrovna Zbyněk? Nebylo by mu lépe, kdyby si šetřil oči a páteř a jen si tak pro radost s vámi vytvořenými vozidly na vámi postavených tratích jezdil? Zbyňkovi táhne na šedesátku, což by mohl a snad i měl být věk postupného odchodu do zaslouženého odpočinku a užívání si života. A ne věk vhodný pro začínání nových velkých projektů. Štafetu činů MUSÍ převzít mladší generace.
Však já nikoho nepřesvědčoval :). Stačí si to řádně přečíst. Jen jsem reagoval na Zbyňkův příspěvek ohledně importu tratí z MSTS do TS ;). Vždyť tam píšu, že plně chápu Zbyňkův přístup :).
Mně tak už dávno není dvacet, ani třicet, ani čtyřicet a naučil jsem se hodně věcí z TS :) . Vlastně většina z nás, co aktivně do TS tvoříme nejsme žádný mladíci :D . Ale o tom už se tu psalo hodně i v souvislosti s MSTS, nová krev není ;)

Otázka pre všetkých: ako je to u OR s parametrami súboru eng pre odbrzďovanie ako to povedať "hlavnej vlakovej" brzdy pre celý vlak? niesom v týchto termínoch ešte taký expert, takže sa ospravedlňujem, ale chcem povedať toľko, že u niektorých mašín trvá odbrzďovanie celého vlaku snáď 3x dlhšie ako u iných mašín toho istého typu. Z toho je teda zrejmé, že majú rôzne nastavenia v engoch... Moja otázka teda znie, prejavujú sa tieto neduhy ako je spomalené odbrzďovanie celého vlaku u niektorých mašín iba v OR, alebo aj v MSTS? Čiže dá sa tento povedzme problém klasifikovať čisto ako chyba / niečo nedotiahnuté v OR, alebo je to len obyčajná chyba parametrov v engu vplývajuca na oba simulátory?

Je to v nastavení engu. Pro OR se musí zvolit vyšší hodnoty než jaké má optimální MSTS. Musíš zkoušet. Já si nastavuju vše zhruba na 2-3x tolik co má MSTS, jinak nejsi schopnej pomalu s loko vůbec zabrzdit a v reálu by s tím takhle nikdo nejezdil.

Jde o to, že pro MSTS jsou vagóny a mašiny podladěné a te pak problém pro OR. Tedy se to musí celé naladit. Která mašina ti dělá problém. Jo a stačí mít i nějaký vagon špatně naladěn a od něho dozadu máš smůlu.

Back
Nahoře