Já všem věřím, že v TS 2016 se bude vše stavět mnohem lépe, určité stavební práce mohou pokračovat rychleji, ale stavět projekty tratí podle reálné předlohy nelze dělat jen jako koníčka pro potěšení. Zabere to času jako plný pracovní úvazek. Proto jsem rád, že od počátku jsem se rozhodl jít cestou placených CD. Tak nějak to v minulosti trochu kompenzovalo vynaložený čas v práci. Aktuálně je zájem o DVD jen symbolický. V minulosti DVD zachraňovaly vánoční poklesy prodejů sortimentu cyklo. Jak píše Jiřík, za dva roky mi bude 60. Být mi 30, tak vidím vztyčený prst s vykřičníkem, že na venkově kamenným prodejnám, nejen cyklo, brzy odzvoní, hledej si jinou práci. Nyní se už nedá znovu začínat. Ale díky tomu, že v podzimních měsících mám v práci okurkovou sezonu, tak máte tratě, které by jinak nikdy nevznikly.
Jinak co jsem poznal kolegy modeláře, stavitele. Pohodoví lidé, mají určitě i relativně dobře placené zaměstnání, většinou nešli do rizika podnikání jako já, kdy je člověk jednou nahoře a dvakrát dole. Možná proto modely raději dělají zdarma z nadšení pro věc a nechtějí řešit papírování s placenou verzí a dalšími starostmi navíc.
Já nemám moc na výběr, ano správně píše Icik. Člověk je tak starý, jak se cítí, číslo nic neznamená, někteří jsou staří i ve 40ti, jiní stále mladí v 70ti.
Takže pokud chcete nějak oživit TS 2016, založte někdo schopný společnost lidí, na které se dá spolehnout a já se do týmu rád přidám. Hlavní zdroj obživy by bylo stavění tratí a kola bych si nechal na léto jako koníčka.

Ale aby se taková společnost uživila, musela by mít trh po celém světě. Ideální by byl nějaký sponzor, který neví co s miliony

a rád by je věnoval pro dobrou věc.

Jinak pro srovnání, MSTS byl svého času dobrý přivýdělek, ale uživit by se z toho v žádném období nedalo, v průměru by to nedalo ani minimální mzdu. Takže je to celé takový začarovaný kruh. A to je třeba zaplatit ještě modeláře, aktivitáře a veškerý potřebný SW.
Závěrem sice neříkám ne, ale zdarma si to opravdu nemohu dovolit.