Hlášení chyb a chování v Open Rails

Dobrý den.

A není chyba v tom, že v MSTS visí koleje cca 20-36 cm nad terénem a tedy i nad druhou texturou kolejového podloží ?
Potom by se mi zdálo logické. že autoři O-R vzali za rozhodující výšku kolejnic, protože ta je rozhodující pro dráhu vlaku.
A jedno z možných řešení by bylo vymodelovat soubor kolejí podobným nebo stejným stylem jako to udělali němečtí kolegové, kteří mají sadu kolejí s kompletně vymodelovanými náspy. Udělal jsem si malý pokus, který spočíval v tom, že jsem německé náspové koleje přejmenoval na klasickou sadu A1t a A2t a toto jsem podsrtčil do Shapes v GLOBAL. Původní jsem samozřejmě zálohoval. Pak jsem se šel projet a výsledek byl velmi dobrý. Vypadalo to lépe a také v RE (MSTS) se s těmito modely kolejí pracuje dobře. Skutečnost, že náspy německých originálů zasahují hluboko pod terén tratě nevadí ani při jízdě ani při stavbě.....
Jestli vývojáři počítají, že pod kolejemi bude mít každý mininásep (asi štěrkové lože), tak je to průšvih. Já mám všechny jednokolejky z 90% poskládané z dynamických kolejí. Respektive všechny oblouky. To by se asi musely všechny dynamické koleje převést na klasické koleje. To jsem kdysi zkoušel, ale nějak se mi to nepovedlo. Nebo jsem ten SW nepochopil, jak se s ním pracuje. Ale i tak, další 3D model pod kolejemi plynulosti FPS nepřidá. Snad na slezinu někdo přinese nějaké řešení.

Pri manipulácii s DK si môžeš poriadny problém privodiť......Padne ti databáza a si nahratý.....Tam by som to už neriešil v tvojom prípade.

Ano, o těch píši a ty v tratích používám.

Ano, psal jsi o nich. Ale ne dobře. Protože v trati máš vlastní rukou dopsáno, že zmíněný kolejový objekt není v GLOBAL/SHAPES ale v SHAPES Tvojí trati. A to je podstatný rozdíl.
Všechny tyto "editované" kolejové díly sice O-R umí číst, ale něco je tam jinak, protože u mne se například na rychlodráze Most-Litvínov se NĚKTERÉ "editované" kolejové díly zobrazují s jinými texturami než v MSTS.

Takže hodnotit chování DB/DR náspových kolejí je možné jen tehdy jsou-li tyto modely podstrčeny do GLOBAL/SHAPES pod jmény existujících kolejových modelů (A1 A2 e.t.c)

Jestli vývojáři počítají, že pod kolejemi bude mít každý mininásep (asi štěrkové lože), tak je to průšvih. Já mám všechny jednokolejky z 90% poskládané z dynamických kolejí. Respektive všechny oblouky. To by se asi musely všechny dynamické koleje převést na klasické koleje. To jsem kdysi zkoušel, ale nějak se mi to nepovedlo. Nebo jsem ten SW nepochopil, jak se s ním pracuje. Ale i tak, další 3D model pod kolejemi plynulosti FPS nepřidá. Snad na slezinu někdo přinese nějaké řešení.

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř ....... :-)
Autoři O-R se prostě nějak museli rozhodnout. Rozhodli se pro řešení, které se jim zdálo méně škodlivé.
Na železničních tratích problém vysících kolejí není tak patrný jako na tram. tratích, kde jsou výškové poměry dramatičnější. Projeďte si v MSTS rychlodráhu z Mostu do Litvínova a sledujte z místa řidiče protější kolej jak často se dostává do vzduchoplaveckého prostoru.
Za svoji osobu jsem tedy rád, že problém vůbec řešili a neponechali ten stav z MSTS. Vždyť pokud se jako obec příznivců a uživatelů O-R shodneme na většinovém názoru - pak by neměl být problém udělat jednorázový program konvertující data z MSTS do O-R.
Ale až po široké diskuzi - nikoliv "hrrrrr-hurá" stylem. :-)

Dynamických kolejí se bojím více než ďábel kardinála Duky, ale když mi na předminulé slezině Micky945 a Regedit77 ukázali jejich program na konvertování jednotlivých Dyntracků na konkrétní objekty typu Shapes - velmi se mi to líbilo. A tak jsem si to doma cvičil na zkušební trati - tedy nejen používat MSTS funkci Dyntrack, ale i jejich následné konverze. A šlo to tehdy skvěle. Jenže nakonec můj strach z kardinála byl tak kardinální, že jsem to nedokázal uplatnit ve svojích stavbách ........ :-)

Ale věřím, že oba zmínění autoři Ti rádi pomohou. Když jsem to doma zvládnul i já (starej jozefčík) .... :-D

Naposled editoval moderátor:
alcapone, a jakou hodnotu si tam mám dát?
Já tam mám 50%. Myslel jsem, že automaticky odzkoušíš.

No tak další problém. Novej úsek na BP nebudeme moct projet v OR, protože tam má Zbyněk nová návěstidla, kterým OR nerozumí. Chjo.
Na TM projedu je vidět zelená, tedy projedu já i trafik.
Open Rails 2016-01-09 05-30-01.jpg
Vjezdovka do Bohumína, jedu do odbyčky. Tady nevjedu ani já ani trafik.
Open Rails 2016-01-09 05-52-36.jpg
Vjezd Leo expresu do Ostravy, kde mu trasa končí, tedy by měl vjezd na horní žlutou, ale bohužel stojí a návěstidlo je po tmě.
Open Rails 2016-01-09 05-45-45.jpg
Můžete to někdo předat dále.

Já tam mám 50%. Myslel jsem, že automaticky odzkoušíš.

Také mám 50% + Vertikální pohled 45 + velikost okna 1920x1080

Vážení,

na adresu :

http://uloz.to/xkBzGMrj/global-x-track-db-zip
http://uloz.to/xaLfCRoy/textures-koleje-naspy-zip

jsem umístil 2 balíčky
První obsahujíce dva podadresáře.

SHAPES_NASPY_k1-4
Obsahující německé kolejivo s vysokým náspem AVŠAK pod názvy klasického kolejiva
SHAPES_Zaloha_original
obsahuje původní kolejivo pro zpětnou obnovu do původního stavu

Druhý obsahuje potřebné textury

Určeno jen pro velmi zkušené uživatele ! ! !

Nedoporučuji to použít pro tratě s jiným GLOBAL/SHAPES než X-Track 3.20
Uživatelé jiných GLOBAL (BP, Uni, 321 e.t.c) riskují že balíček Zaloha jim vnese do Shapes něco jiného než tam měli.

Sestavoval jsem to celý den a dva dny kontroloval, přesto však si netroufnu nést odpovědnost za užívání tohoto balíčku.
Pokud je něco mezi Nebem a Zemí - pak je to jedině Bill Gates a jeho "zázračné programy".
Proto si svoje vlastní SHAPES také zálohujte. Jistota je jistota.

Nic méně se domnívám, že zkušenému uživateli přinese tato zkouška zajímavé poznatky a nové pohledy na tuto problematiku.

Obsah SHAPES_NASPY_k1-4 zkopírujete do GLOBAL/SAHPES s příkazem Přepsat/Overwrite.
Do tratě, kterou chcete tímto způsobem testovat přidejte TEXTURES s příkazem NEPŔEPISOVAT ! ! !
Předpokládám, že každá trať má textury ACleanTrack 1 + 2 a proto NEJSOU součástí balíčku.

Zajezděte si, koukněte na trať pomocí RE a až se vyblbnete použijete balíček SHAPES_Zaloha_original a jeho obsah zkopírujete do GLOBAL/SAHPES s příkazem Přepsat/Overwrite

Pozn. na Tsection.dat není nutno sahat či cokoliv s ním dělat !

Pepe, tobě jde jezdit v O-R s tramvajema? Já jsem to svého času zkoušel, rozjel jsem se z Velebudic, na klesání dal plnou brzdu a tramvaj zrychlovala a zrychlovala ...
Teprve na malém sklonu za Severografií se to podařilo jakž takž ubrzdit.

Icik dík za vysvetlenie. Tie tvoje upravené engy by sa mi rozhodne zišli. ;)

alcapone konkrétnu mašinu ti teraz nepoviem, ale celkovo X5X a X6X ktoré jazdievam najviac. Nielen teda že sa vlak veľmi dlho odbrzďuje, ale často musím pre ukončenie brzdenia počas jazdy vyresetovať potrubie cez shift+/ aby mi nepadla rýchlosť o ďaľších 20-30 km/h. Dokonca ak tento reset úplne vynechám, jedna z ručičiek pre tento vzduchojem ostane "zaseknutá" o nejaký ten bar alebo dva nižšie a v praxi to spôsobí to, že je vlak neustále jemne pribrzďovaný a nepomôže nič okrem ďaľšieho resetu.

edit: teraz hrajem aktivitu s 971\471 City Elefantom a tam je odbrzdenie rýchle. Opäť ale platí, že ak nepoužijem po odbrzdení reset, červená ručička vzduchojemu ostane stáť na 7-8 baroch namiesto 10...

Zkuste si pohrát s touto hodnotou rychlosti plnění brzdového potrubí. Má znatelný vliv na prodlevu plnění/vyprazdňování brzdového válce.
1.jpg

Pepe, tobě jde jezdit v O-R s tramvajema? Já jsem to svého času zkoušel, rozjel jsem se z Velebudic, na klesání dal plnou brzdu a tramvaj zrychlovala a zrychlovala ...

Ahoj
netuším s jako závodní formulí T3 jezdíš. Já teď nedělám nic jiného než že ladím stádečko svých tramvají de facto po každé nově stažené X verzi O-R. Ještě že autoři O-R udělali tu skvělou možnost alternativního engu jen pro O-R. Tím pádem mi verze MSTS zůstávají netknuté.
Ale právě na toto téma jsem Ti psal e-mail (cca 1. nebo 2.1) s prosbou o pomoc.
Vím co chci, ale nevím jak na to.
U mne není problém tramvaj zastavit, ale znova ji rozjet přirozeným způsobem a ne až za 2 hodiny od okamžiku zastavení. Nejlépe se chovají T3 reko na T3T a vozy stavěné již jako tyristorové.
Ale u těch je zase jiný problém, že se neudrží ve stanici a tak O-R nechce zaregistrovat jejich zastavení dle JŘ v Act,
Inu nic není dokonalé ....... :-)

Dodatek:
A nemáš prosím Tě příliš nízký limit horní hranice rychlosti EDB ?
To jsem jednou zažil v MSTS a to byla bžunda ......

Horší problém vidím v tom, když návěstidla, která v MSTS 100% fungují, v OR totálně stávkují nebo ukazují i to co dané návěstidlo ani neumí. Deterio vyrobil pro Ostravsko nové návěstidlo PUR, které má zobrazovat kromě pruhů číslice 5 a 3. V OR ukazují písmeno P, které tam nadefinováno není. Jinde je tohle návěstidlo úplně zhaslé nebo tam svítí jen červená. Jedná se o totéž návěstidlo, kdyby náhodou Deterio tušil v čem může být závada. Buď asi každé nové návěstidlo hlásit vývojářům OR, aby jej tam zapracovali nebo psát samostatná scripta pro OR. Fotky mi včera poslal Alcapone, jeden z testerů mé trati.
studenka.jpg Bohumin.jpg
navestidlo.jpg

Tak to už nevím, jezdím verzi X3409 a do nastavení jsem víceméně nezasahoval. Všechny tratě mám v MSTS a v experimentálním zatrženo prostředí MSTS.
Nastavení.jpg.jpg

Back
Nahoře