Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Problém je, že Miky zachránil tu původní verzi. Tahle obsahuje problém s Plzni. To by se muselo hooooooooooooooodně prosit Mikyho, aby zopakoval opravu na aktuální verzi, protože nahrát tu opravu na aktuální trať nelze.
Ahoj, pokud se dohodneme na termínu a potu dobu, nikdo nebude na databázi nic dělat, není problém opravit tu

Ahoj Dane, přepiš si v shapes B732.s a LC735.s modely z jiné trati - třeba z 310. Ve "stoosmdesáttrojce" zůstal nějaký prastarý model stejného názvu, který má navíc naprosto zbytečně nějakých 1700 polys. Autobus bude sice posunut trochu dopředu a dolů, ale stále je to menší zlo, než ta nepasující textura.

Zde je další balíček drobných oprav: http://uloz.to/xrMvciUK/oprava-183-2-zip
Opravovaly se tabulky na odjezdových návěstidlech v Klatovech. Velice pohotově je dovyrobil Deterio, za což mu moc děkuji. Bendík vám připravil krásnou mapu tratí 180 a 183 do spouštěcího menu tratě. Opravil jsem ještě nákladiště ve výhybně Chotěšov, které se v OR vznášelo v luftě a ty nešťastné autobusy ve Skvrňanech a v Nýřanech. Jo a ještě Danovi to nákladiště v Dobřanech. Tak pokud zase něco najdete, pište, hned to opravím. Až tohle bude pohromadě, začne se to postupně přehazovat na opravené kolejiště. Tak se dočkáte i toho. F.

Díky za opravu vlečky v Dobřanech. Mám k ní zvlášť "vřelý" vztah, zejména z doby, kdy zde byla čelní rampa... :D

Když už se tady řeší ty opravy, jaký význam má 20tka v úseku Hojsova Stráž - Hamry (snad sem ten úsek napsal dobře, prostě směr z Rudy na Klatovy, druhou stranu sem zatím nezkoušel)? Jel sem teď nějakou aktivitu a díky tomuto sem si dovezl krásných 15 minut navrch. o_O Zároveň sem si všiml, že některé pomalé byly legalizovány (už je zná TM) ... a nedalo by se případně něco udělat i s názvy stanic v SJŘ?

Francku, zeptám se: teď během několika dní vyšly 2 opravy + 1 oprava opravy. Projevuje se tento fakt např. i na oficiální stránce pro stažení (http://www.mojevlacky.cz/index.php/download/viewcategory/1378-plzensko), nebo je jen věcí náhody, že na informaci o změnách narazím zde na fóru? Dovoluji si tímto navrhnout jiný, systematičtější způsob vydávání aktualizací, např. ve stylu 310, BP, 321 atd.
Též se těším na dobu, kdy k trati vzniknou jakési oficiální stránky, s popisem, historií a uceleným systémem stažení aktualizací, oprav, ale i specifických vozidel, aktivit...
Jinak děkuji za dosavadní korekci původní Šnekovy trati, což nás západočechy obzvláště potěší. Tyto úpravy pozvedly dílo opět do středu zájmu. ;):)

Ani jedna zatím není u mě ke stažení. Ještě chvilku počkáme dokud se něco někde neobjeví a pak by vyšla aktualizace u mě, tím se trať uzavře, aby na ní mohl začít pracovat Miky945.

Opravdu. Projížděl jsem to taky a ve směru ze Špičáku do Hamrů je zpomalení pouze na přejezdu u Brčálníku na 40km/h a hned za přejezdem může lokomotiva zrychlovat na 70km/h. Pak je 40km/h až vjezd do Hamrů. A dál taky není nikde 20. V opačném směru z Hamrů na Špičák je rychlost 20km/h pouze na rozjezdu ze zastávky Brčálník a od přejezdu může lokomotiva zvyšovat rychlost na 60km/h. Jsou to viditelné rychlostníky jak na trati, tak v traťovém monitoru.
Opravy (jsou zatím dvě) Alcapone uveřejní, nebo uveřejnil, na stránkách s downloadem tratě, tak pro pořádek tam budou. Čekám jen, kde se co objeví dál.

Miky945 se zde nabídl, že opraví tedy ty zuby v kolejišti. Bude to ale v té nově nalezené verzi tratě (požádal jsem ho o tuhle variantu), kde bylo kolejiště, ve směru na Beroun, postavené až do Zbiroha. Plzeňské kolejiště opravil už před časem. Musí se tam položit zpátky ty angličáky a snad to pojede dobře. Zbytek tedy bude chtít čas. Je to tam taky celkem dobře roztřískaný a krajina od Plzně na Beroun tam postupně mizí v hloubce až někde kolem šesti kilometrů pod kolejemi. Jak by bylo opravené kolejiště, začnu dál opravovat krajinu. Ovšem chce to všechno ještě spoustu a spoustu času. A Miky to doma nemá taky zrovna jednoduchý. Systém "Hop na krávu a je tele...a za hodinu dojí" tady nefunguje a ani fungovat nemůže. Vemte prosím zatím zavděk tím, co zatím je a postupně vám to budeme opravovat dál. A věřím, že i ke spokojenosti autora tratě. F.

Tak nevím, kde může být ona chyba. Projížděl sem si úsek znovu ve volné jízdě a vše v pořádku. Ale pak si říkám, jakou verzi opravy já to vlastně mám, zjistil jsem že původní dvojku, tak sem stáhl a překopíroval opravu opravy a znovu spustil R 779 od Poisona a ...
scrgrb0.jpg
scrgrb1.jpg
scrgrb2.jpg
... 20tka se drží celou dobu až po viditelné návěstidlo, resp. po rychlostník.

Teď jsem to znovu projížděl a za rychlostníkem se ve volné jízdě objeví 70 a drží až do Hamrů. Jak limit, tak pásový monitor. Tzn. aktivita byla vyrobena ve staré verzi tratě. Tam se něco podobného vyskytovalo, psal mě to i Šnek, že se tam objevují nějaké přízraky. To je ta rozbitá databáze. Zmizelé věci se zase sami od sebe objevují. Tady ale ne. Takže požádat Poisona, ať na to mrkne, a dá li se to opravit v aktivitě. Nebo zkusit vyrobit novou. Dan dělal funglnágl novou aktivitu ŽR-Klatovy, jestli se to objevuje tam. Pokud se to neobjevuje ve volné jízdě, nemůže se to svévolně objevit v aktivitě, aniž by tam tu dvacítku někdo pomocí nějakého servisu "dorouboval". Tipoval bych to na tu starou verzi tratě. Strhává to rychlobrzdu? Dívám se, že to píše limit, na pásovém monitoru se ale nezobrazuje (ale jen v té aktivitě).
Ta "oprava opravy" ta se týkala databázově (TDB) jen odmazaného jednoho kolejového oblouku v Dobřanech. A ta první, výměny a přelinkování odjezdového návěstidla v Klatovech ze čtvrté koleje směr Plzeň. Ze 60 na 50km/h. F.

Aktivitu jsem testnul na poslední verzi tratě a z Hojsovky na Hamry mám normálně 70.

hst.jpg

Tak to je dobře, potěšující zpráva. Měl jsem obavy, jestli to v těch starých aktivitách nenechává nějakou stopu. Ale protože konstrukci aktivit houbelec rozumím, je to jen v rovině akademické debaty. Ještě jen podotýkám, že je potřeba tu starou verzi tratě, co měli všichni kdysi staženou, vyhodit a instalovat jen tu novou, staženou u Alcaponeho. Neaplikovat to do té staré verze. Ikdyž nepředpokládám, že to někdo udělal. No. Tak pokud aktivita jede vpořádku, v novém vydání tratě by to být nemělo. F.

V aktivitách by to mělo být jedno, trať se opravovala jen vizuálně, s kolejemi se nic nedělalo, protože to, díky vadné databázi, ani nejde takže funkčnost by měla být zachována.

Tak nevím, kde může být ona chyba. Projížděl sem si úsek znovu ve volné jízdě a vše v pořádku. Ale pak si říkám, jakou verzi opravy já to vlastně mám, zjistil jsem že původní dvojku, tak sem stáhl a překopíroval opravu opravy a znovu spustil R 779 od Poisona a ...

Kraviny řešíš, ale že tam máš trolej ti nevadí... Každej normální člověk má overspeedmonitor deaktivovanej a jezdí podle rychlostníků a návěstidel na trati, nikoliv podle limitů, který si vymejšlí TM.

Smím vědět to tajemství, jak to děláte, když na začátku stanice vjíždíte sníženou rychlostí do odbočky, ale na odjezdovým máte postaveno na volno? Taky cukáte čtyřicítkou až k odjezdu jen proto, že si to TM vymyslí?

Back
Nahoře