Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Rovnako ďakujem všetkým a najmä Martinovi za túto peckovú aktualizáciu, tešil som sa na ňu - a teším sa ako malé dieťa... :)

Čo som ale ostal trošku zaskočený, pretože (samozrejme) v OR (aj keď zatiaľ skúšané iba vo voľnej jazde) mám vo Viedni pri vychádzaní zo stanice červenú, na ktorú ani nefunguje tabulátor a po jej prejdení sa mi spustí núdzová brzda, ktorá sa dokonca ani nedá obvyklým spôsobom zrušiť a následne mašinu naštartovať, čiže sa ďalej nedostanem. Hmm čudné...

Martine, to dvouleté čekání se vyplatilo. Nové úseky z Břeclavi do Vídně a nový úsek Ústí nad Orlicí jsou překrásné. Ovšem přestal jsem dýchat při jízdě ze Zvolena do Vrútek. Čelist mi spadla při jízdě z Banské Bystřice do Horné Štubně. To je teda něco. Celá trať v novém kabátě je prostě úžasná. Palec nahoru.

Chtěl bych stejně jako dvacka poděkovat všem, kdo se na aktualizaci podíleli a Tobě, Martine, veliký dík za perfektně odvedenou práci. Ta jízda se strojvůdcem se vyplatila. Přeji Ti pevné nervy u dalších kilometrů této překrásné trati.

pri vychádzaní zo stanice červenú, na ktorú ani nefunguje tabulátor a po jej prejdení sa mi spustí núdzová brzda,
Tohle mi dělalo z Přerova. Je dobré si udělat trasu volné jízdy, pak se tento problém vyřeší. A klidně v celé trase. Start OR to neprodlužuje jako v MSTS. Vyhýbky na odkloněnou se přehazovat dají.

Teda Martine, nádhera. Od doby co toho najezdim dost v práci, se už msts moc nevěnuju, ale kvůli této tvé aktualizaci jsem ho oprášil, hlavně kvůli Harmaneckým tunelům. Nádhera, nádhera, a zase nádhera. Ať se daří dílo i nadále jako do teď.

Martin, super praca, klobuk dole co ste robili novu aktualizaciu, hlavne velke dik za trat Zvolen-Cremosne. Ale mam jednu prosbu, neviem preco ked chcem ist jazdu s cestovnym poriadkom z Prahy alebo opacne z Kosic, tak mi ju nenacita a vyhodi ma to z hry, ostatne trate mi idu v pohode. Pri volnej jazde sa mi Kosice zapnu, neviem si to vysvetlit, robi mi to aj ked vsetko zapnem na minimum co sa tyka grafiky v hre

Dobrej den Martine po aktulizaci na27 mi trat pri nacitani padne na
aktulizaci 26 je vsechno v pořadku vchechno klape jak ma nevís co mam
delat dekuju.

chlapi, mam jeden problem, vsetko ide ok po nainstalovani aktualizacie 27, lenze ked si dam aktivitu Praha-Kosice alebo Kosice- Praha tak mi nenacitaju, vyhodi ma z hry. Ostatne aktivity idu bez problemov, a tie dve nejdu

Jestli to třeba nebude tím, že aktivita vede přes Ústí nad Orlicí, kde se hýbalo s kolejemi a aktivita není opravená.

To je přesně ten problém, já totiž nepočítal s tím, že ty prastaré aktivity ještě někdo hraje - no zmýlil jsem se...
Vložím tedy jejich opravu do příští aktualizace.

Aktualizace paráda,hlavně Ústí nad Orlicí na to jsem se těšil že všeho nejvíc a vidím,že jsi udělal Cheb-Všebor tudíž bychom se mohli v budoucnu těšit na propojení tratí 140 a 170?

Ahoj Martine. Tak jsem četl, že ti dělá Deteri úpravy návěstidel? No, na BP je dělal taky a přestalo fungovat, co fungovalo do té doby, absolutně přestal fungovat posun v Praze na hlavním. I když dám trasu až za odjezdové návěstidlo do tunelu, vlak mi stejně neodjede. Kdysi to fungovalu. Další problém. Neodjíždějí vlaky do "ocásků" odbočných tratí, jak směr Pardubice Hradec, tak Rudoltíce - Lanškroun a Olomouc - Nezamyslice, dále jsem to nezkoušel. :)
Dan

Stálo by za to vyzkoušet, jestli by to odjíždění do slepých "ocásků" nevyšešil další oddíl. Tzn. třeba odjezd z Rudoltic na Lanškroun upravit tak, že by se za poslední výhybku zhlaví třeba "zakopala" lichoběžníková tabulka a na konci koleje by bylo tedy návěstidlo. Tam může být třeba taky rozdíl v tom, jestli to návěstidlo na konci koleje ukazuje stůj nebo volno. Taky je potřeba brát zřetel na to, aby návěstidla byla dostatečně daleko od sebe, protože pokud se nachází moc blízko sebe, "spojí" se databáze a výsledný efekt je, jako by tam bylo návěstidlo jedno. To se projeví tak, že pokud bude na posledním návěstidle (na konci koleje) stůj a umístíme těsně před něj další návěstidlo (stejné), bude taky svítit na něm stůj. Pokud to předposlední návěstidlo posuneme po té koleji před něj do dostatečné vzdálenosti, přeskočí návěst ze stůj na výstrahu. A to je ta minimální vzdálenost, která se musí při stavbě vždy dodržet, aby to fungovalo správně.

Musím pochválit za koleje na letiště do Mošnova, to je paráda. Celkově moc dobrá práce.

Mám ale problém po aktualizaci 27 obecně se vším co souvisí s Prahou. I když si udělám vlastní aktivitu kde cesta vede přes Prahu, tak to při načítání spadne. I když dám jen prohlížet trať a vyberu jakékoli pražské nádraží, tak to spadne. Pouštím to přes Open Rails a zkoušel jsem patch 1.7 a 1.8 a různá nastavení všeho a teď už fakt nevím.
Má někdo podobný problém?

Back
Nahoře