Ahoj, včera při tvorbě aktivity jsem narazil na nějaké nedostatky (chybky) OR po přestupu na jiný vlak.
Nejprve situace:
Do Žiliny přijedu s Detvanem k nástupišti s mašinou ŽSSK 757. Vedle na koleji stojí ŽSSK 162 na kterou mám přestoupit. Žilina 7:06 - 7:27. Takže:
a) Trasa vlaku (souprava hráče po startu aktivity) ŽSSK 757 + vozy. Definice trasy Zvolen - Žilina, zadání stanic a vytvoření jízdního řádu klasicky jako v aktivitách pro MSTS. V žilině revers za výhybkama a konec trasy v nákladním vedle posledního nástupiště od budovy. Před koncem klasický WP, kde by měla 757 zastavit po mém opuštění stroje a pak v daný čas zmizet.
b) Trasa vlaku pokračující směr Ostrava (zatím do Čadce), ŽSSK 162 stojící v Žilině vedle nást. na koleji v nákladním, výchozí čas 7:00. Dále trasa s reversem za výhybkou a reversem u perónu, kde najedu na vozy Detvanu, které jsem přitáh s dieselem ze Zvolena, dále pokračuje směr Čadce. Jako traffic nadefinovýny stanice a doiplněny časy až do Čadce (samozřejmě zatržítko souprava ovládaná hráčem).
1. Už u trasy Zvolen - Žilina s lokomotivou 757 jsou tyto problémy:
- Jízdní řád musí být nadefinovaná tak, že je odjezdový čas časem zahájení posunu, takže 7:06 - 7:14 a WP před klackem 30714, pokud zadám 7:06 a 7:06, tak i při postavení cesty zůstane mašina stát a už se ani nehne.
- Po příjezdu k nástupišti musím mít výkon na 0, nesmí být dynamická brzda a zároveň musí být odbržeděna celá souprava jak loko, tak vlaková brzda, i když odvěšuji před přestupem vozy. Vozy se musí odvěsit taky, to OR po přestupu z hráčovy soupravy neumí.
- Po přestupu se sice v tabulce Alt + F9 vybarví název Plaer zeleně a R346 HDV2 červeně, jako vlak hráče, ale už na TM jdou vidět WP body označeny jako otevřená dlaň, to by nebyl problém.
Momentálně jsem v lokomotivě ŽSSK 162, vedle stojí souprava ŽSSK 757 a za ni odvěšené vozy:
- V případě, že jsem před přestupem odbrzdil vše i s dynamickou brzdou, se mašina 757 pohne, vyjede za veksle a vjede do nákladního na kolej vedle mne, kde čekám na volno, které mám zadáno WP 30717. Mašina 757 (označena v tabulce jako Plaer) však svůj WP před koncem trasy ignoruje a zastaví v místě, kde je koncový bod její tray a tam zůstane stát až do konce celé aktivity (nezmizí)
- Nová trasa hráče s mašinou 162, (R 348 HDV2), volno mi naskočí přesně v daný čas 7:17, jedu za výhybky a samozřejmě mám zadány poziční hlášky o zpomalení, zastavení a po zastavení instrukci o přechodu na stanovišti a najetí na vozy u nástupiště. Vše funguje. Avšak nefunguje zpráva "připojit vozy". I když je nadefinovaná na vůz soupravy hráče (1. za lokomotivou) s aktivací 0 a aktivace zvednuta na reversu před najetím na soupravu, zpráva se prostě nezobrazí.
- Po najetí na soupravu /tedy bez zprávy že jsem na vozech, dále vše pokračuje korektně až na čas odjezdu zadaný v jízdním řádu v kombinaci z WP 30727. I když dám WP o minutu míň oproti odjezdu v JŘ. OR mi odjezd neodpíská, v dalších stanicích už ano. Do Čadce už se aktivita chovala korekztně (až tedy na zamrzlou 757 v Žilině).
Toť mé postřehy a já mažu do práce, takže na PC snad až tak kolem 17. hod odpolední.

Dan