Trať ŽSR 130 Bratislava-Štúrovo /Komárom/

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ahoj.
Paráda, jediné co mi jako tvůrci aktivit vadí jsou ty statické vozidla v kolejištích. Navíc v době nastupujícího OR jsou statické modely vozů v trati úplně zbytečné.
Koľaje na ktorých sú statické vozidlá sú označené v RE ako obsadené, pri tvorbe aktivity to vidíš. Ale nevylučujem v budúcnosti že ich vyhodím...už len rozbehať OR...

Tak na toto sa veľmi teším... Vyzerá to naozaj úžase. Veľmi prepracovaná krajina, držím palce nech sa takto darí naďalej...

Mne vadia tie škaredé peróny v Ba. To by chcelo vymodelovať nové na mieru........Dušan čo s tým spravíme?

Chcel by som sa opýtať koľko objektov tak zhruba vychádza na jeden štvorec? Lebo vyzerá to perfektne.
BA hlavná vyšla dobre, celá aglomerácia je na cca 4 štvorcoch a priemer objektov je tak do 800 čo je vcelku prijateľné. Východné, odb.Močiar, odb.Vinohrady, stanica BA Vinohrady, BA Predmestie a BA Vajnory je dosť naplnené, tam je na štvorcoch cca po 1400-1600 objektoch, extrém sú Nové Zámky kde je objektov skoro 2000 ale ja mám stále MSTS /OR ešte len rozbehávam/ a je to v pohode hrateľné aj s trafficom, urobil som skúšobne niekoľko aktivit kde som s trafficom nešetril. Veľa však pomohli originálne skupinové objekty budov /vďaka ochotným modelárom/ ktoré objekty ušetrili...

Mne vadia tie škaredé peróny v Ba. To by chcelo vymodelovať nové na mieru........Dušan čo s tým spravíme?
Nuž majstre...na slezine som to už preberal s Nebulusom ale nejako sa ešte neprijal záver, ale určite sa s tým niečo urobí. Ušetrí to objekty a vizuálny dojem bude samozrejme lepší. Tie peróny skladal ešte Miro.

@Dan J. : No, niekde kľudne môžu byť, najmä tie kulisy v žihľave. Ale je pravda že jeden path bol urobený tak že som s Ganzom preletel cez odstavenú nákladnú súpravu. Keby som to išiel v MSTS tak by bol garamból jak vyšitý. Ale v OR súprava len tak preletela vagónmi ako keby to boli len prízraky.

No ono jsou hlavně dost nepěkné ty vozy v Lowpoly, OR je vykreslí ještě "lépe" a fakt to kazí dojem, stejná situace je i na Mrtinově 321čce.

Dobré ránko všetkým, nakoľko sa dosť množia negatívne názory na umiestnenie statických modelov vozidiel v trati dovoľte, aby som to trocha rozviedol a ozrejmil.
V trati sú použité 4 skupiny statických vozidiel:
- vraky a správkové vozy
- bežná záťaž vo vlakotvorných staniciach
- súpravy osobných vozňov
- hnacie vozidlá
Vraky a správky sú umiestnené v staniciach Tvrdošovce, Pribeta a Mužla kde reálne stoja už niečo hádam cez 20 rokov, tie Gbs - je to taliansky model ktorý som z časti vyalfoval a textúry má 1024x1024, vcelku na tento účel schopné, aj tak ich nie je vidieť lebo sú to len rámy skrine, koľaje kde sú tie vozy odstavené som zámerne nelinkoval /platforms - siding/ a sú osadené nefunkčnými návestidlami aby tam skrátka nič nešlo lebo tam ani nič nemá čo robiť...
Čo sa týka bežnej záťaže vo vlakotvorných staniciach /Galanta, Trnovec nad Váhom, Nové Zámky, Štúrovo/ použil som na niektorých koľajach lp modely vozňov ZSSK Rils, ČDC Eas a Čechofracht Eas ktoré sú modelovo aj textúrovo myslím úplne prijateľné a hlavne sú tam preto aby dokreslili kolorit stanice a približnú skladbu záťaže ktorá je v týchto staniciach obvyklá. Napríklad v Senci sú použité vozy Daak /Starý/ a Smmp /Kebarko/ vybraté z trainsetu, žiadne lp verzie. Samozrejme všetky koľaje s týmito vozmi sú nelinkované a osadené nefunkčnými návestidlami. V Štúrove napríklad uvidíte nemecký riadiaci vozeň ktorý je na ceste do Rumunska k novému majiteľovi, čo je v tejto stanici bežný jav, takto išli aj Raguliny, Sulzery...Ide hlavne o to, že nie každý aktivitár má vedomosť o miestnych pomeroch a o tom, čo a prečo sa v ktorej stanici môže nachádzať, v Senci sú napr. plošináky z vlečky Doprastavu, v Galante sú plnohodnotné autovozy firmy GEFCO z trainsetu kvôli neďalekému podniku PSA Peugeot Trnava, v Nových Zámkoch a v Štúrove je samozrejme mix všetkého...takže k tomuto toľko.
K súpravám osobných vozňov len toľko, že snáď patria na odstavné koľajisko v Bratislave hl.st., Nových Zámkoch a Štúrove, toto by bol hádam najslabší článok celej reťaze nakoľko ide naozaj o lp verzie ale Vlado sa snažil a ja som sa snažil ich zase umiestňovať tak aby nebili až tak do očí.
No a k mašinám len toľko, že sú to všetko plnohodnotné modely z trainsetu a sú rozmiestnené väčšinou v depách pred remízami kde logicky aj patria, textúry som na nich nechal v pôvodnom rozlíšení.
Všetky koľaje v staniciach na ktorých je predpoklad pohybu traffic vlakov sú voľné a preto v tomto problém nevidím, čo sa týka kvality použitých modelov, okrem skupinových lp modelov osobných súprav a vrakov sú to všetko normálne modely z trainsetu s kvalitnými textúrami, keby som tam dal nejaké 2D kulisy alebo niečo podobné išiel by som len proti sebe nakoľko sa snažím spolu s ostatnými tvorcami trate priviesť ju do pokiaľ možno najdetailnejšieho a najreálnejšieho stavu, samozrejme v rámci možností, reálne to nebude nikdy.
Takže k tejto problematike toľkoto, mazať to zatiaľ neplánujem ale v budúcnosti tiež nevylučujem, ako písal Dan J. : OR síce nastupuje ale ja vravím že nastupuje už dosť dlho a kedy sa dočkáme toho, aby tam všetko stopercentne fungovalo nevie ani divá sviňa, takže ja by som ešte MSTS do koša určite nehádzal.
No a teraz k aktuálnemu stavu trate:
Ako som už písal Pepo Harkabus dostaval úsek od Novomestskej spojky v Bratislave po Lamač vrátane hlavnej stanice, depa a mesta. Ďalšia stavba smerovala z Nových Zámkov do Komárna kde je hotový celý úsek s krajinou, ja som trať dostal v tomto stave na dotiahnutie detailov, nalinkovanie návestidiel, koľají a rôznych úprav a celkové dokončenie Komárna. So stavbou stojím tak, že na prelome rokov som dovolenkoval a mákol som si, prišiel som z Nových Zámkov až po Vážsky most pred Komárnom. Po celkovom dokončení tejto stanice sa bude trať zoštíhlovať a doplnia sa variantné textúry na zimu a noc. Potom sa sem ozvem nakoľko budeme pravdepodobne potrebovať webový priestor na uloženie trate. Zatiaľ toľkoto, pre predstavu prihodím neskôr zopár screenov.

Toto ja nejako hĺbkovo neriešim Milan...snažím sa zrozumiteľne argumentovať aby bolo jasné čo, kde a prečo som položil.

Zo skúsenosti viem, že žiadna logická argumentácia pre negatívne ladených userov neexistuje. Ja som včera mazal diskusie na FB v chate s roku 2004 na ktoré som do dnes nereagoval....Najlepší argument je ignorácia.

Myslím že Dan J. nie je negatívne naladený, je to len jeho subjektívny názor na ktorý som odpovedal. (a nielen jemu)

Velmi držím palce, aby do dokončovacích prací nevstoupilo nic nepředvídatelného, co nám tak často "naděluje" osud Moc se na vaší práci těším.

nakoľko sa dosť množia negatívne názory

OK. Veď ja netvrdím, že je, len som vychádzal s písaného textu. Možno treba potom opatrnejšie formulovať. Inak v Mužle tie vozne už roky nie sú. Skončili pod autogénom. 5 koľaj na ktorej boli je normálne prevádzková a bežne tam postávajú vlaky, keď je plné Štúrovo. To isté aj ostatné nácestné stanice medzi NZ a Štúrovo......Museli to odpratať, pretože hustota prevádzky v žst Štúrovo je miestami ako za socíka....

To píšem teraz. Štúrovo je skoro vždy úplne plné a musia postávať vlaky po staniciach pred, lebo nie je schopné to pobrať.....

Hlavná vec, že tam je polovica koľají vylúčených...ale nestíhajú brať.

Polovica nie ale zopár ich je........ŽSR sa nechce zainvestovať. Ja som už bral vlak aj zo 60-kových aj zo 700-kových koľají.....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře