Projekt Open Rails

Chtěl bych poprosit ladiče Eng souborů, co se nelíbí CB a AE ho taky nevidí, na tomto engu polské úpravy pro OR:

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( OR_PKPIC_EP09-007

Type ( Engine )

WagonShape ( PKP_EP09-007.s )

Include ("../common.eng/EP09/wymiar.inc")

Include ("../common.eng/PKP/sprzeg.inc")

Include ("../common.eng/EP09/hamulec.inc")

Include ("../common.eng/EP09/fizyka.inc")

Include ("../common.eng/EP09/obwod_WN.inc")

Sound ("../../common.snd/PKP-elektryczne-OR/ep09eng.sms")

Include ("../common.eng/EP09/swiatla.inc")

)

Engine ( OR_PKPIC_EP09-007

include ("../common.eng/EP09/parametr.inc")

include ("../common.eng/EP09/pneumatyka.inc")

include ("../common.eng/PKP/tcs.inc")

include ("../common.eng/EP09/sterowanie.inc")

Sound ("../../common.snd/PKP-elektryczne-OR/ep09Cab.sms")

CabView ("../../Common.cab/EP09/OR_Kab_EP09_v3.0a/EP09.cvf")

HeadOut ( 1.7 3.1 6.2 )

Include ("../common.eng/PKP/inne.inc")

)

Name ("PKPIC_EP09-007 pas")

Description ("PKP IC EP09-007

Zaklad IC: Krakow

ZNLE Gliwice NR 2009 rok

Vmax - 160 kmh

(C) Modyfikacja plików Eng, Wag i innych: Gabryś, A.S., Bercik

23.04.2017")

Předem dík Dan.

Chtěl bych poprosit ladiče Eng souborů...

Předem dík Dan.

Tento .eng tě směřuje na přidané soubory skriptů s příponou .inc, které jsou v podadresáři „Script“ samotného adresáře lokomotivy (případně zde s vypsanou cestou do common.eng.) Jedná se vpodstatě o to, že máš pro několik .eng souborů stejný soubor se skripty shodných vlastností. (Podobně jako je třeba common.cab nebo common.eng pro shodné zvuky a kabiny více lokomotiv, tak zde třeba i rozmístění světel nebo nastavení brzd.) Samotný .eng se na tyto skripty pouze odkazuje, všimni si, že přímo v něm je minimum informací. Maďaři to také používají, je to poměrně užitečná a zajímavá vychytávka ORTS.

No není, poněvač jej nevidí ani AE MSTS a AE OE jsem zkoušel a narovinu zde mohu napsat, že úkon tvající v Activity Editoru MSTS na dvě kliknutí travá v OR neskutečně složitě. Příklad po zadání trasy už nejde přesunout počáteční bod a pokud s ním chceš pohnout, musíš smazat a znova nadefinovat celou trasu.

Ako som už podotkol a znovu to zopakujem. Je to nový sim a preto sú potrebné nové nastroje a nové spôsoby tvorby s týmito už konečne OR vozidlami. V Rw nikto nepapuluje ,ze mu to AE msts neukáže. Ani to neskúša. Tiež sa tam tvorí úplne iným spôsobom,ale ľudia si zvykli. Zvyknite si aj tu. Doteraz to išlo len preto, lebo or vozidlá vlastne boli stále msts vozidlá....

Ahoj.
Dem, jaké máš osobně zkušenosti s editorem aktivit v praxi? Editor aktivit pro OR je zatím ve vývoji a práce v něm je jak škrábat se přes hlavu, vypadá kosmeticky dobře, ale vyrobit v něm a upravovat trasy je fakt "požitek". Vyzkoušeno, umístění loose con a "šoupání" s nimi po mapě, když chystám posuny, na to jsem zatím vůbec nepřišel. Viz problém, když chci posunout počáteční bodt trasy, popsáno výš. Teď jsem se o tom bavil na slezině v Praze. Pokud chcete jezdit aktivity z A do B bodu, prosím, používejte deitor OR. 98% aktivitářů dělá v AE pro MSTS. Tento mižmaš s eng delají poláci a maďaři, proto se výš ptám, jak z toho ven ve svém trainsetu. Myslím, že k eitoru aktivit by se mohli vyjádřit lidi, co dělají aktivity s složitým traffic, vozy ve stanicích a umisťují poziční, časové zprávy a ukoly jako připojit vlak, dovézdt vlak na pozici... Dem, RW nemá z MSTS ani prd, narozdíl od OR, takže tenhle příklad je poněkud nešťastný. Pokud zde někdo dá nějaké návody, podobně jako tomu bylo u deitoru MSTS rád se poučím.

Ahoj.
Dem, jaké máš osobně zkušenosti s editorem aktivit v praxi?... Tento mižmaš s eng delají poláci a maďaři ... Pokud zde někdo dá nějaké návody, podobně jako tomu bylo u deitoru MSTS rád se poučím.
Hele @Dan J. , nemá smysl si navzájem plivat do polívky. Pokud jsou vozidla tvořená přímo pro ORTS tak je jasné, že v MsTS editoru nepůjdou. Není to způsobeno tím, že by byl mišmaš v enginech, je to prostě tím, že enginy pro ORTS NEJSOU kompatibilní s MsTS. Jsou to pokusy autorů enginů o využití možností nového simulátoru. Máš tedy v zásadě dvě možnosti. Buď v MsTS editoru použiješ náhradní stroj a ručně ho pak vyměníš . (Lze to tak řešit vůbec?) Nebo počkáš do doby, až bude editor aktivit v OR na úrovni, která tě uspokojí. Třetí možnost je pak ta, že nebudeš v MsTS editoru používat modely pro ORTS, modelů pro MsTS je přeci fůra.

Ale to nebylo myšleno zle, jde mi o to, že co se bavím s tvůrci aktivit, tak všichni tvrdí, že dělají v AE MSTS a jediný, kdo tu hájí editory aktivit OR je Dem, nikdo jiný se k této problematice nevyjadřuje což je chyba a škoda. Pikku, tvoje modely i s DDS texturama activity editor MSTS sice nezobrazí (obrázek), ale název vidí a pokud mám consist, tak ty čtverečky na koleji pokud dám umístit vlak jako loose con normálně vidí. Pokud dám parametry vlastnosti není tam nic, jen modrá čára koleje, ale to na tvorbu vliv nemá. Tady jde o to, že nenačte ani název vozu a to je v zadání v eng. Mimochodem, zrovna ta mašina výš není model pro OR, ale upravená verze OR z modelu pro MSTS s laděním pro OR.

Těžko, topení se spouští, reguluje a vypíná. Což traffic neumí. Opačný stav mě rovněž nutí mít vozy s kamny ve dvojím provedení: standardní a zimní.

No, ono vozy s kamny aspoň když potkáš kouří. Takže pohoda. Já právě měl na mysli spoštěcí kód pro to parní topení, když dáš kód "title" deo názvu consist, tak se bude souprava více naklánět a takto podobně by to šlo u traffic, kterému by měla unikat od spojek pára.

jediný, kdo tu hájí editory aktivit OR je Dem

Totálne vedle.......Ja hájim prácu na OR modeloch a zastávam názor, že len kvôli aktivitárom sa neoplatí nevyužívať to čo ti OR poskytuje. Či to ty budeš tak robiť, alebo nie je mne celkom putna. Ale bolo by načase prestať nariekať nad tým že to nejde. Nájdi si spôsob ako to ide, alebo s tým sekni.

HOWG.

A už začínam mať toho celkom plné zuby, že mi stále podsúvate niečo iné ako v skutočnosti hovorím.

.......Ja hájim prácu na OR modeloch a zastávam názor, že len kvôli aktivitárom sa neoplatí nevyužívať to čo ti OR poskytuje
Tak pak zatím bude modely OR prohánět pár lidí ve volných jízdách a na krátkých aktivitách. Tohle je celkmen nešťastný názor.
A už začínam mať toho celkom plné zuby, že mi stále podsúvate niečo iné ako v skutočnosti hovorím.
Nevím, čeho máš plné zuby, ale zarytě bráníš svůj názor ohledně editoru aktivit pro OR jen ty. Jak píšeš, jsi modelář a výborný, proč tady nereguje Alcapone, Poison, nebo jiní aktivitáři, kteří mají na kontě XXX aktivit? Pokud se bavím, tak v aktivity editoru pro OR tu snad tvoří jen jeden nebo dva lidi.
Je to stejné jako v práci, pokud tady někdo sdělí konkrétní výhody nového editoru, prosím.... Rád se poučím.

Proč? Protože v mém případě je OR zatím v plenkách, vše co jsem do OR udělal bylo z 100% na MSTS modelech, můj trainset je stále z většiny plný výhradně modely pro MSTS pouze s Joskovo laděním. Takže vše mi v AE normálně jede. Nevím jak kdo tvoří do OR a v čem, ale já stále tvořím pouze pro MSTS, až na pár vyjímek, které jsou spíše zkouškami tvorby co OR umí a to výhradně v AE, OR editor aktivit jsem nikdy v PC neměl. Takže k tomuto problému bohužel nemám co říct.

Nevím, čeho máš plné zuby, ale zarytě bráníš svůj názor ohledně editoru aktivit pro OR jen ty

Len pred chvíľou som ti hore vyššie vysvetlil čo vlastne obhajujem a ty znova len podsúvaš to čo by si ty rád na mňa prišil.....Toto nemá žiaden zmysel. Skôr sa na stenu asi prilepí ten povestný hrach......Ja tu končím.

Chlapi, pro mě by bylo velmi jednodužší spustit program pro trvorbu consist v OR a pak editor aktivit v OR, už jen to, že mi trať BP načte za pár vteřin a nemusím vypínat názvy kolejí, nástupišť a kilometrovníky. Navíc jsou vidět cesty, přejezdy a vše okolo, vzhledově je editor aktivit pro OR suprovní, ale proč sakra, když už se čerpá ze základu z MSTS nepoužijí vývojáři to pozitivní, co v editoru bylo? Proč, když udělám trasu, pak chci posunout výchozí bod trasy, tak to nejde a musím celou trasu mazat a dělat znovu? Když osazuji vozy ve stanicích, tak bych se z toho... Smozřejmě nemyslete si, že si ve volných chvílích editor neosáhnu. Pokud se dostanu do fáze, kdy to bude použitelné pro mne k tvorbě aktivit, tak velice rád vyvalím celý CB, MSTS a všechny programy k němu do kytek. Kdo jezdí moje aktivity, ví, jak se seru s vozy ve stanicích a podobně. Takže asi tak. Samozřejmě bude pro mne schůdnější požívat nejlepší modely a věco kolem. Já jsem jen prostě nešťastný z toho, že chci dělat aktivity poctivě a samozřejmě s pěknýmo modely a to zatím v editoru aktivit pro OR kvůli složitosti jaksi neumím, nechci tvrdit, že to nejde. .-)
Dan
PS:
Skôr sa na stenu asi prilepí ten povestný hrach......Ja tu končím.
Jak by řekl Jánošík: "O hrachu mi nehovor..." :-) :-) :-)

Nič proti Dan, ale občas zapnúť a naozaj niečo aj vytvoriť je celkom dosť rozdiel. Ja keby som mal len občas zapnúť 3dmax a skúšať čo to dokáže , dodnes ani jeden model nie je.

Ale inak je to en a len tvoja voľba. Mne skôr išlo na nervy trochu už to, že sa opakovane na to len sťažuješ. Vo viacerých vláknách tá istá pesnička dookola. Môj názor je, že tá kompatibilita s MSTS napáchala viac škody ako osohu.

Čemu říkáš editor aktivit pro OR? Ujasni si správné názvy.
Acitivity OR editor skutečně existuje, ale je nepoužitelný. Autor je neaktivní cca 3.5 roků. Je to soubor Contrib.ActivityEditor.exe co je v složce Open rails.

Takže hádám, že máš na mysli TrackViewer, proto ty správné názvy. Jedná se pouze o tvořič cest. Kdyby jsi četl manuál tak víš, že např. startovním bodem se hýbe Ctrl+levé tlačítko myši. Pozor! Na stránkách nemají zatím aktuální verzi.

Dále máš TSRE5. Do activity editoru se přepíná F4. Prozatím neumí vytvořit soubor path. Jedná se o samostatný soft produkt. Autor nepodléhá schvalování hlavního vývojáře. Může si programovat co chce. Ale to co chce musí mít potom podporu v OR. V určitých věcech mezi ním a programátory OR panují neshody. On chce nové věci zapisovat do definičních souborů MSTS. Programátoři OR chtějí pro svoje editory definiční soubory typu Json. Na toto dojely značky pro napájecí systémy.

Aby jsi toho neměl málo, tak OR má ještě režim Timetable a pro něj editor.

@dem
OR modelech bych začal hovořit až bude mít OR vlastní definiční soubor modelu a do něj exportní utilitu. Nebo aspoň update s souboru. Nic takového zatím nemá, a pravděpodobně ani mít nebude. Není kdo by to vyvinul. Přečíst si o tom můžeš zde.
Môj názor je, že tá kompatibilita s MSTS napáchala viac škody ako osohu.
Máš pravdu. Tato fáze vývoje OR v podstatě oddělala. To už jsem popisoval v jiném vlákně. Tady je hodnocení vývoje adminem ET z listopadu 2016. Počet programátorů se od té doby nezměnil.

Ano. Vytvořit lze pouze soubory pat. Act, svr a trf soubory lze vytvořit v TSRE5. Tvoř si v čem ti to vyhovuje. S nekompatibilními vozidly s MSTS AE to dělej, jak ti psal @Pikku. Já ti nasadím brouka do hlavy, protože eng s include se dá předělat zpět na na eng bez include. Prohlédni si jednotlivé inc soubory. Nic ti to v nich nepřipomíná? Tak použij držák hára na myšlení, a pokud v tom není @dem =čert, tak by se MSTS AE mělo rozjet.

Ale no tak... Neveďme to zas někam do... Hroch díky, tím jsem se dozvěděl, že jsem seděl u programu a snažil jsem se z něho dostat něco co prostě ještě neumí. A o tom má tohle fórum být. Vzájemná spolupráce a něco nového se dovědět. Tím je prostě jasné, že když někdo bude jezdit voné jízdy, bude si dělat v Track Viewer, na aktivity simulující provoz zatím holt nezbude jinak než používat MSTS AE. A jak jsem psal o vzájemné spolupráci, mohli by s touto variantou počítat i tvůrci modelů, ať my aktivitáři můžem prohánět nádherné vozy v nových aktivitách. Což zatím české modely a skiny splňují. Jinak abych pravdu řekl, ve vrtání v eng, wag, se moc nevyznám a nehrabu se v něčem o čem vím kulové, ale kouknu na to.

Back
Nahoře