Ahoj,
těch deset TB by opravdu zabolelo.

Také doporučuji zkusit rozdělit na menší, už jen z toho důvodu, že pokud budeš v budoucnu chtít reinstalovat systém, pravděpodobně smažeš i disk - au. Takže už jen z tohoto pohledu bych dal systém stranou.

(Osobně bych při této nové sestavě zainvestoval do nového SSD, na něj dal systém a ten 10 TB disk nechal pro data externě).
A mimo jiné i ta velikost může při instalaci vadit - nevím, jak to má MSTS ošetřeno s výpočtem místa na disku, ale odhadem bych řekl, že v době jeho vývoje se nám o velikostech disku v řádu TB jen snilo. I proto se teď může tvářit, že na disku není místo, protože tak velký disk zkrátka "nevidí".
MSTS a Win10 problém opravdu není, sám jsem jej na W10 dával a fungoval bez problémů. Teď mám bohužel na novějším stroji inteláckou integrovanou grafiku (co čert nechtěl..) a v některých ohledech je to peklo, pro MSTS obzvlášť (problémy jsem tu popisoval jinde nějaké dva roky zpátky, ale na vině je grafika, systémově to fungovalo opět korektně). OR ale rozchodíš tak jako tak, takže přinejhorším bys musel přejít na něj.