Nový počítač - půjde MSTS?

Opäť niečo pre veľmi náročných - pracovná stanica Dell Precision T3600:

Intel Xeon E5-2670 8 jadier/16 vlákien, 2,6 GHz, 16GB DDR3 ECC, 1TB HDD, DVD-RW-slim, VGA NVidia GeForce GTX 770 3GB, Win 10 Pro 64-bit.

Cena je doslova ľudová, 990 € s DPH. Samozrejme jedná sa o Second Hand PC s plnou zárukou, nový by stal viac ako 2x toľko.
CPU poskytuje maximálny možný výkon v 8 jadrách a 16 vláknach, k tomu veľká RAM. Možno dosadiť SSD disk.

Len pre vážnych záujemcov, na hlúpe otázky samozrejme neodpovedám.

dell_3600_a.jpgdell_3600_b.jpgdell_3600_c.JPG

A odpověď na základní otázku v názvu vlákna nevidím.
Do kanclu luxusní. Na MSTS a RW ??
Hodně nevyužitelných procesorových vláken na nízkém kmitočtu.
Test?

K testu som sa ešte nedostal, dnes som ho spustil po prvý raz ;) Ale myslím si že pri 3ds max a pri voľnej jazde to moc neotestujem. Jeden z ľúďov tu má 6 jadrový Xeon e5-1650, myslím že pre MSTS ani TS to príliš vysoký efekt neprineslo. Ale nielen vlakmi je človek živý ;)
V porovnaní so šesťjadrovým moderným Intel Core i7-8700K má Xeon 2670 nižší výkon, ale pri dlhodobej zátaži bude mať navrch. Navyše i7-8700K len samotný stojí 392 € v Alze, k tomu ešte potrebuješ kopu železa tak do 990,- € sa nezmestíš.
Predtým som mal k testu e5-2687, pri Booleanovských operáciach dostal e5-1650 jasne na frak, pri renderovaní tiež, ale je otázne či sú to efektívne vynaložené financie, ten e5-2687 bol za nejakých 1200 €.

To je hrozna moda, davat zdroje do bedny dolu. Vsechen bordel, co se valel na dne bedny, se ted nacucne do zdroje.

Prečo dole, šak to je desktop. otočíš o 90° a máš to na stole. PC priamo na zemi má zvyčajne len diletant.
:D Teda aj ja mám dva PC priamo na zemi, ale tie majú zdroj hore a čistím ich stlačeným vzduchom niekoľko krát ročne :D Prachom sa zanesú rovnako bez ohľadu či majú zdroj hore alebo dole.

Takto vyzerá PC eletrotechnického inžiniera po troch rokoch činnost a mal ho na stole. Aký v tom vidíš rozdiel?

pc_prach.jpg

Jo, kdyz se da naplacato, tak je to jedno. Ale spousta lidi je zvykla ze vselijakych mini- midi- a podobnych- toweru, ze se dava nastojato. Takze je tak vidim obvykle postaveny taky.

Na tom obrazku vidim, ze ten chuchvalec v levym zadnim rohu neni ve zdroji. ;-)
Ale ten chladic procesoru je dobre ucpanej. Nebylo to p-o--m---a----l-----e? :-D

Zdravím všechny,
Jelikož byl ježíšek hodný nechal mi tu novou mašinu.Bohužel s WIn10,Otázka zní,jak naistalovat MSTS na Win10 (64bit),Když při instalaci mi to píše že není vůbec volné místo.Což jaksi nechápu,když mám na hardisku 9,7 TB volného místa.Sestava je tato: pc sestava.jpg

a kam to cpeš ? doufám, že né vše na C a že to 10Tero máš aspoň rozdělený na několik disků a nebo proč si to nedal třeba na 4* 3TB do RAID5 ?

To bude pláče, až ten HDD půjde prdět, což není nic mimořádného. Takový disk se hodí na archivaci dat, kde se většinu času fláká, ale ne na běh systému a aplikací.
Nedostatek prostoru může hlásit třeba při špatně nastavené geometrii, namísto GPT je třeba aktivován v MBR. Kdo ti takovou sestavu navrhnul, asi koukal jen na nejnejnejvětší parametry, ale nemyslel na optimalizaci.
Bohužel s WIn10
Proč bohužel? MSTS na W10 funguje už dávno normálně. Akorát nebudeš pánem svého systému, on si bude žít po svém - mrkwochvostně. :-)
Vlastní instalaci pak dělej zhruba dle známého „desatera”.

Ahoj,
těch deset TB by opravdu zabolelo. :D Také doporučuji zkusit rozdělit na menší, už jen z toho důvodu, že pokud budeš v budoucnu chtít reinstalovat systém, pravděpodobně smažeš i disk - au. Takže už jen z tohoto pohledu bych dal systém stranou. :) (Osobně bych při této nové sestavě zainvestoval do nového SSD, na něj dal systém a ten 10 TB disk nechal pro data externě).
A mimo jiné i ta velikost může při instalaci vadit - nevím, jak to má MSTS ošetřeno s výpočtem místa na disku, ale odhadem bych řekl, že v době jeho vývoje se nám o velikostech disku v řádu TB jen snilo. I proto se teď může tvářit, že na disku není místo, protože tak velký disk zkrátka "nevidí".

MSTS a Win10 problém opravdu není, sám jsem jej na W10 dával a fungoval bez problémů. Teď mám bohužel na novějším stroji inteláckou integrovanou grafiku (co čert nechtěl..) a v některých ohledech je to peklo, pro MSTS obzvlášť (problémy jsem tu popisoval jinde nějaké dva roky zpátky, ale na vině je grafika, systémově to fungovalo opět korektně). OR ale rozchodíš tak jako tak, takže přinejhorším bys musel přejít na něj.

Takto OR zožiera systémové prostriedky PC pri trati ŽSR130. HW je Intel Core i5-760 2,8 GHz, 4 jadrá bez HT, 16 GB RAM, OR je na disku 7200 rpm. OS Win 7, monitor 1920x1200 pix. Zajtra, pozajtra to porovnám s Xeon E5-2670 2.6GHz/16GB DDR3 8 jadier s HT

Takto to vyzerá po spustení OR a odchode z BA-Vajnory smer odb. Močiar

i5_or_zsr130.jpg

A takto pri jazde zo Senca smer BA

i5_or_zsr130_sc_1.jpg

K testu 8-jadrového Xeonu s MSTS / OR ešte nedošlo, hoci je to blízko.
Dnes som mukloval s týmto:

20190410_nas.jpg

Western Digital Red 2TB - pred mesiacom som jeden kúpil na môj mini NAS :cool:
Načo ti je WD Red v počte jeden kus? Inak bol by som kúpil Gold ale ten už v týchto kapacitách nemajú.

Pohľad na "elektráreň". Server a jeho príslušenstvo je naľavo v regáli pretože investor a staviteľ použili nevhodnú "chladničku", navyše je hlúpo osadená.

20190411_elektraren.jpg

Back
Nahoře