Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

No Jacek tam ty zvuky ještě ve verzi z r. 2011 (soudím podle datumu .snd) měl a nebo je sestavil na zakázku (a já si je do sndDlok umístil). Už si to nepamatuji. Každopádně jsem už tohle opomenutí opravil a zvuky přidal do balíčku.Ahoj, Pepo, prosím tě, kde stáhnu zvuky k ČSD T436.1613? Odkaz je do snddlok, ale ten soubor tam není.
V tomhle jsem nevině. V návodu píšu, že se to má dělat přesně obráceně. Z původního originálu si vzít jen model a textury. Navíc ani nastavení, ani modely nemají nic společného s těmi u Vrbama. Kromě toho, že jde rovněž o Pilštyky.Stejně jako "Bobinky" nemohu rozjet "Pilštyk", teď jsem stáhnul T466.0286, dokopíroval do složky od Vrbama, CB ji načte, ale mašina vůbec neexistuje, je jen eng soubor a SV píše error.
Vzhledem k tomu, že vůz má ložiska válečková a ne třecí, musí se na spádu 5‰ rozjet velmi svižně právě ložená. Urychlující síla je součinem hmotnosti vozu a sin.úhlu spádu. U malých úhlů, jakými spády trati jsou, lze za sin. dosadit tg., což je přímo hodnota sklonu.Tření závisí na aktuálním zatížení jednotlivých náprav a jejich ložisek. Na sklonu 5‰ se výše uvedená souprava, ovšem s prázdnými vozy, samovolně rozjede.
Není ani vůbec nutné, aby byl použit nějaký jiný model chování. Tebou proklamované a vyžadované řazení více motorů v serioparalelních kombinacích nemůže na charakteristice nic změnit. V důsledku je to pořád jenom a pouze nastavování vnějšího svorkového napětí na konkrétním jednom každém motoru v interakci s vnitřním indukovaným napětím kotvy (protielektromotorická síla E). Patrně jsi nečetl pozorně, co Acatus napsal:Není mojí chybou, že se ORTS k pohonu chová jako jedinému ss. motoru, který je regulovaný reostatem.
To by ukazovalo na použití parametru celkového příjmu proudu u lokomotivy s asynchronním či synchronním pohonem.Ametr i výkon prostě roste, namísto toho, aby křivka trakční charky klesala zvyšující se rychlostí.
Type ( Electric )
MaxVelocity ( 90km/h )
WheelRadius ( 0.625m )
Sanding ( 40km/h )
NumWheels ( 6 )
ORTSDriveWheelWeight ( 124.2t )
MaxForce ( 345kN )
MaxContinuousForce ( 213kN )
MaxPower ( 2820kW )
MaxCurrent ( 1000A )
Zatímco praktici provozní vědí, že reálně je tomu naopak.Prázdné vozy tedy na sklonu ujedou spíše než naložené. To jsem si ověřil i prakticky (v ORTS samozřejmě).
Vzhledem ke skutečnosti, že kód ORTS nezměním, napadl mě jeden legendární citát:Zatímco praktici provozní vědí, že reálně je tomu naopak.
Jenže ta charakteristika musí být udělaná dále za hranice kresleného grafu, protože ten motor lokomotivy v reálu taky nezvadne, nezapíchne to a nezalomí na hodnotě Vmax. jako to je u msts.Znamenalo by to však, že dobře nastavené vozidlo se prostě bez trakční charakteristiky neobejde.