Projekt Open Rails

Bobe, nezlob se na mě, ale myslím, že za léta praxe v nahrávacích studiích vím, v jakém formátu se pracuje se zvukovými soubory. Nahrávky se vesměs stříhají míchají a upravují v plné kvalitě. Ale to je vcelku jedno, v každém případě vaw-ky jsou strašně velké soubory.

Bobe, nezlob se na mě, ale myslím, že za léta praxe v nahrávacích studiích vím, v jakém formátu se pracuje se zvukovými soubory. Nahrávky se vesměs stříhají míchají a upravují v plné kvalitě. Ale to je vcelku jedno, v každém případě vaw-ky jsou strašně velké soubory.
Nevíš. Chlapče, pořád máš problém s chápáním základních definic čehokoliv. Opakovaně tě upozorňuji a opravuji tě, že žádné soubory zvuků vaw neexistují a tudíž s nimi opravdu nemůžeš pracovat ani ve studiu ani jinde. Dej si vyhledat
*.vaw a dostaneš pro svůj účel prd. Pak vyhledej správný
*.wav a je to něco jiného. Když to tam prostě není ... , v apatyce nekoupíš.

Jasně, jsem kokot, napsal jsem tu příponu naopak. :-) Už jsme doma, nicméně odbočím. Našel jsem zajimavý spoj pro aktivitu, je to jediný přímý vlak z Javorníku ve Slezsku do Šumperka. Odjezd z Javorníku ve 20:01 a tak jsem si řekl, ať se nejede potmě hned od startu aktivity. Udělím ji v létě, kdy je úplná tma až tak mezi půl desátou až desátou a ono prd... OpenRails bohužel má opět starý způsob stmívání a v létě zrovna jako pěst na oko. Takhle to vypadá ve 20:44, úplná tma jako by bylo 11 a více a to jsme měli na českých tratích od Blackwolfa to stmívání tak hezky vychytané. Nevím, z čeho bere OR počasí, ale mohl by respektovat časy ze složky ENVFILES v tratích.
leto OR.jpg

Našel jsem zajimavý spoj pro aktivitu, je to jediný přímý vlak z Javorníku ve Slezsku do Šumperka.
To už jsi mohl vybrat lepší Sp905 (1974-1976) s větším podílem dne v projektu Pepovy trati 310. Naskakovali jsme do toho v Bludově odpoledne a v Porubě večer po osmé evakuovali z vyhlídkové jízdy v létě ještě za světla.

Jeden Sp z těchto let bude a tažený mašinou 464.0 do Olomouce a pak do Brna. Ale to léto je stejně hnus s tím stmíváním tak brzo, tak jsem to předělal do zimního obdoní.

Jeden Sp z těchto let bude a tažený mašinou 464.0 do Olomouce a pak do Brna. Ale to léto je stejně hnus s tím stmíváním tak brzo, tak jsem to předělal do zimního obdoní.
Ad Dan J:
V OR v položce "Nastavení" - záložka "Experimentální" je v pravém sloupci šestá položka "Prostředí MSTS".
Po zatržení by OR měl číst soubory env patřící k pojížděné trati. Jak to funguje nyní - nevím. Opustil jsem to s příchodem možností nastavit změny počasí přímo v Act a nejnovější funkci "náhodné generování změn počasí". Tyto nové funkce v prostředí MSTS nevypadaly hezky. Dalo by se i říct, že vypadaly ošklivě (když použiju vulgární výraz).

Ahoj. Nene, to je špatně, zobrazuje hnusné textury oblohy. Takhle hnusně by to vypadalo v létě ve 20:00:
leto OR-MSTS.jpg

Nevím, z čeho bere OR počasí, ale mohl by respektovat časy ze složky ENVFILES v tratích.

Má na to svůj vlastní algoritmus. Zjistí si polohu trati ze zeměpisné šířky a délky a počítá polohu slunce jako zdroje světla na obloze dle natvrdo zadaných dat v kódu. Pokud je trať špatně umístěná již od začátku stavění, bude i špatně počítat polohu slunce. Další věc je, jestli jsou údaje v kódu zaneseny správně.

Dobrý den,
nerad ruším, ale mám tu dotaz. Nevíte prosím někdo jak v OR nastavit, aby fungovala jízda proti stůj? Když zmáčknu klávesu TAB, ozve se hlas výpravčího: Jízda proti stůj povolena. Ale když projedu návěstidlo, automaticky mi to hodí záchranou brzdu, nevíte někdo co s tím? Testováno na aktivitách trati BP: test Lysá, Hurvínek BP 85, Vysocina BP 89. Děkuji za odpověď.

Příčinou by mohla být přítomnost parametrů monitorů EmergencyStopMonitor a OverspeedMonitor v nastavení vozidel. Na českých tratích a vozidlech nemají zatím opodstatnění (změnu může přinést nasazení ETCS), protože v reálu průjezd červené ani překročení rychlosti fírovi nic nezabrání (kromě něj samého).
Bylo by proto dobré používat v ORTS tratí, aktivit i vozidel pro něj přizpůsobených. To je pouhá rada, reklamu si dělat nechci.

Příčinou by mohla být přítomnost parametrů monitorů EmergencyStopMonitor a OverspeedMonitor v nastavení vozidel. Na českých tratích a vozidlech nemají zatím opodstatnění (změnu může přinést nasazení ETCS), protože v reálu průjezd červené ani překročení rychlosti fírovi nic nezabrání (kromě něj samého).
Bylo by proto dobré používat v ORTS tratí, aktivit i vozidel pro něj přizpůsobených. To je pouhá rada, reklamu si dělat nechci.
Dobře, děkuji za radu.

Pánové zdravím.
Spusťte si prosím v OR z webu zde třeba i volnou jízdu na trati 310 s počasím zima a sněžení a pro správný poslech chcípněte motor. Ač bude venku chumelit jako prase, tak vám pojede zvuk hustého děšte s kapkama vody. Což dříve OR nedělal.

Já nevím, vše jsou takové testovací vývojové verze. Ty bych nechal jen tak bokem ze zvědavosti, jak to bude dál. Ale soustředil bych se spíš na nějakou verzi předchozí, která fungovala nejvíce, je stabilní a do ní bych odkazoval své aktivity či ladění vozidel. A až bude vše vychytáno, tak bych teprve postoupil dál. V dobách MSTS BIN jsem také skončil u jisté verze 1.7 i když dávno byly venku verze 1.8. Jenomže mé aktivity se tam chovaly nevyzpytatelně a končily patem, proto jsem doporučoval verzi, která se nainstaluje s tratí.

Čau Zbyňku, to nejde. Poněvač ve stabilních verzích si nezahraješ polovinu aktivit a nestabilní se automaticky aktualituje. Nicméně počasí už jsem vychytal. Ochcal jinak.

Back
Nahoře