Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Prostě by bylo fakt dobré, kdyby si aspoň modeláři a skinaři před vydáním spustili editor pro tvorbu aktivit v MSTS a udělali kontrolu, že se jejich výtvor (a jsou to fakt moc hezké výtvory) dá použít pro tvorbu aktivit. Já osobně vozy co mi shazují editor odstavuji do virtuální Třebové.
Lokomotivy jsem si opravil, ale některé nové vozy conbuilder nenačte, naopak při testech pustí výstražnou chybu a nezapíše log. A tolik jsem se těšil na Metropolitan. To asi chce přepracovat celý wag do struktury MSTS a změny jen pro OR dávat do složky Openrails. Jinak platí co cituji od Dana. A já jsem v těch laděních trochu v obraze, spravoval jsem TBP, opravoval chyby. Ale co chudák běžný uživatel. A natěšený začátečník už vůbec. Zabil jsem tím včera večer a vzdal jsem to. Takové nádherné modely a pokazí to zápisy ladění, jen proto, že dotyční MSTS už nepoužívají. Přitom tvorba aktivit se bez MSTS editoru neobejde. A stavění tratí už vůbec.

Nedalo mi to a vozy vyřešil. Všechny wagy jsem zkopíroval do vytvořených složek Openrails a v základním adresáři jsem všechny zápisy k openrails zacommentoval. A už je conbuilder načte a mohu tvořit soupravy. To zvládne i začátečník. Doporučuji. Ale ještě marně hledám zvuky pro vozy, co jsou pro Openrails. Dočasně jsem tedy u odkazu na sms smazal index_or.
Vozy jsem pracně později v conbuilderu našel. Byly úplně mimo, protože je tam nesprávně zapsáno NAME. Také jsem opravil, aby se vozy zařadily tam kam mají a šly rychle najít.

Ještě se mi ty krajinky nezdály, tak jsem je trochu dotvořil. A zajímavé je, že Pálava je 6km daleko a když tam nasázím stromy, tak se pochopitelně nenačtou. Ale když tam dám bloky lesů, které v MSTS odpadávají už po 1500metrech, tak ty jsou načtené i na těch 6 km. A mnohem hustější než v MSTS. Ale také to není ono, protože terén mizí se vzdáleností rychleji, než ty stromy a pak jsou stromy ve vzduchu.
A navíc se mi stala nějaká anomálie. Asi jsem zkoušel vyplnit textury polí v TSRE a pak šel do editoru MSTS a chyba, jeden čtverec byl bílý bez textur. Tak jsem musel jít do práce pro zálohu, nakopíroval soubory terénu tohoto čtverce znovu a už je to OK. Nic se neztratilo.
palava1.jpg

palava2.jpg
palava3.jpg

Objevil jsem Ameriku, ale ty husté bloky stromů, co jdou nasázet v TSRE nemají chybu. A hlavně kopírují terén, nic nelevituje. A když to načtu v MSTS, tak lesy prořídnou, jak jsme z MSTS zvyklí, ale zpětně v OR jsou zase husté. To je hustýýýý. :)
Takže zalesňování u Dražůvek (trať do Ždánic.)
drazuvky.JPG

Já už mám Čejč - Ždánice natrasovaný, jen čekám na "ukončení prací" a 810tky směle vyjedou každé 2 hodiny ku Ždánicím. (Pochopitelně s nutnou návazností na osobáky Zaječí - Hodonín)

Tak si nakašlete a parní lokomotivy si vytápějte solárními panely. :)
V noci, když jsem nemohl usnout :) mne napadlo, že bych ještě mohl doplnit nákladiště v Želeticích, ať se tam tedy dá užít i nějaký ten manipulák. Na současné už cyklozastávce Dražůvky je takové muzeum i s nákresy původních zastávek i s nákladišti. Tak jsem si to tehdy nafotil.

Jinak už mám skoro hotové. Už dolaďuji jen ptákoviny. Mám i otestovanou aktualizaci, je tam jen jedna chyba, chybí zimní textura u toho kanálu v Čejči. Jinak, až jsem se divil, vše OK. Tedy nahrál jsem si do adresáře verzi BP9320 a aktualizoval poslední pracovkou pro testery. (překopírováno z letních)
Přes víkend to ještě trochu ofoukám a vydám BP94. Snad už žádné chyby nebudou.
Aby se nikdo zbytečně neptal, dílčí aktualizace smažu a bude všem jasné, že po BP9320 navazuje BP94. V té vánoční bylo nadbytečných několik set mega uložených map do Terrtex. V té složce si je můžete už všichni smazat. Pozná se to podle názvu. Ty mapové mají jen číselné označení jako soubory v Tiles. A poskládá se to do jedné hromady, když se adresář seřadí podle času.

Zbyňku, klukům šlo a ty to píšeš v posledním příspěvku o dynamickou nakládku, tedy dojedu někam s vagónama a doplňuje se či vyprázdňuje. Jak na to, to ti kluci určitě poradí.

Zbyňku, klukům šlo a ty to píšeš v posledním příspěvku o dynamickou nakládku, tedy dojedu někam s vagónama a doplňuje se či vyprázdňuje. Jak na to, to ti kluci určitě poradí.
Nerozumím řeči tvého kmene. :) V nabídce MSTS nic takového jsem neobjevil. Dan i jiní aktivitáři potřebují tankovat naftu, doplňovat vodu a plnit tendry uhlím. Na tohle jsem se ptal, jestli někdo neví, kde bývalo ve Ždánicích uhlí. Nebo v Čejči?

Nemůžeš rozumět, protože jsi ve přestavbě a úpravách své trati tak zaňaflý, že ti utíkají věci okolo.
Open Rails už víc jak tři roky umí dynamický náklad. Tj. dojedeš např. s prázdnými vozy na překladiště dřeva, naložíš a odvezeš někam na pilu nebo do papírny a tam zase vyložíš. Umí to téměř jakýkoliv náklad, cca desítka je přednastavena (uhlí, štěrk, písek, dřevo, mlíko, pošta, dobytek atp.)
Podmínkou je správně nastavený vůz a vykládací nebo nakládací místo v trati (fabrika, doly, sklad s rampou atp.)
Viz zde.
Ale nemusíš se za to stydět. Za prvé je známa tvoje stavbařská zarputilost, za druhé se ukázalo, že o existenci dynamického nákladu neví ani někteří z vývojářů ORTS,

Neboj, já se nestydím. Protože by asi bylo nemožné v té mé pavučině tratí přes půl republiky všude aktivovat nakládací body. A stejně nejsou ani potřebné modely. A bylo by to stejně kontraproduktivní, protože v TBP žádné vozy umožňující nakládku nemám. Ano, určitě budou někde ke stažení. Ale cokoli mimo, s čím jsem si chtěl zajezdit, to je pokaždé maturita vše správně nastavit, aby vozidlo bylo funkční a dala se z něj poslepovat souprava v conbuilderu. A to se pokládám za mírně pokročilého, který se trochu v zápisech trochu vyzná. Problém je totiž ten, že dílčí komponenty dělá více lidí a musí se stahovat z různých stránek. A která kabina je s čím kompatibilní, které zvuky jsou s čím kompatibilní, to je někdy otázka do pranice. Jestli se mohu přimluvit, tak pokud vydáváte nějaký model, tak bych poprosil i s kabinou i zvuky v jednom balíčku. A nejlépe bez směrování do common.inc, aby bylo možné tato vozidla používat v aktivitách. Ale to už jsem odbočil od stavění tratí.

OK, Jen upřesním: Jde o nákladní vozy, kde tvé obavy z instalace nejsou na místě. A debata o nakládacích/vykládacích bodech vznikla při úseku Ždánice - Čejč, kde si sám projevil obavy zda se tam vůbec kdo dostane. A právě jeden, dva nakládací/vykládací bod by toto místo ještě více zatraktivnělo. Na jednom screenshotu je vidět skladiště a na tom prvním se Ždánickým nádražím je v pozadí fabrika. Na pilu ale tlačit nechci.

To máš fuk. Stejně nemám žádné modely pro nakládku.
Ale už je rozhodnuto. Udělal jsem na ždánické trati ta zrušená nákladiště. Želešice nákladiště, Želešice - panství a nákladiště Bohumilice.
Náčrtky a kilometrické polohy mám z toho muzea v Dražůvkách. V Bohumilicích jsem udělal i nástup cestujících. I když netuším, kdo by v těch polích čekal na vlak. Ostatní zrušené zastávky už řešit nebudu.
To bude asi tak vše.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře