Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem zatím jenom nakukoval, ale pokud je nutné kopírovat do tratí nějaké soubory, škoda, že mne nikdo neoslovil. Protože stále vydávám aktualizace a poté se někomu nějaké nastavení přepíše zpět. Atd.
Jedná se také o to jestli je to zpětně kompatibilní nebo pro klasické OR je nutné vrátit změny zpět. Podle toho bych upravil instalačku trati v průvodci. Také mám s tratí trainset, tedy mohl jsem ty hodnoty u všech kabin pro uživatele upravit. A nevidím problém mít nastavení pro Icik a komu nebude vyhovovat, vrátí se to zpět. Jenomže potřebuji, aby někdo komunikoval a vysvětlil podrobnosti. Běžný uživatel na to nemá, aby se u 100 kabin vše přepisoval sám.
Zatím jsem trochu mimo chápání :) Asi už jsem po šedesátce trochu pomalejší, no. :)
Ale fakt je, že jen stavím a na to ježdění jsem se víc dal až teď po aktualizacích. Tedy není v silách smrtelníka být v obraze co vše se ve scéně Openrails mění a vylepšuje a za jakých podmínek. Ale když je nadšený Dan, asi to bude paráda :) Dan je nevyčerpatelný kritik a identifikátor závad. Nejlepší tester i když se mi kolikrát jeho nálezy chyb v trati vůbec, ale vůbec nelíbí :)

Zatiaľ som to len tak narýchlo odskúšal, vyzerá to fakt parádne. Ak pominiem vynikajúcu vizuálnu stránku, aj na mojom slabšom železe (NVidia GTX 645, 2gb) to beží stabilne na 30 fps bez škubania. Každopádne, nové možnosti ladenia fyziky a hlavne bŕzd ma veľmi potešili, tak ma znova čakajú dlhé dni, kým si trainset preladím na túto verziu. Je to však super, parádna, úžasná robota. Ďakujeme ! :)

Já jsem zatím jenom nakukoval, ale pokud je nutné kopírovat do tratí nějaké soubory, škoda, že mne nikdo neoslovil. Protože stále vydávám aktualizace a poté se někomu nějaké nastavení přepíše zpět. Atd.
Ono pane Šemora ty soubory, co se přepisují, jsou jen záře(žárovky) a masky do návěstidel, mikrotextury na povrchy objektů kvůli lepšímu nasvětlení a lepší textura hlavy kolejnice. Všechno toto by nemělo mít extra vliv na klasický OR. Jen textura povrchů jako jsou louky bude taková trochu rozmazanější. Je to neduh, který jsem ještě nevyřešil. Ale pro celkový dojem to ani tak nevadí. Myslím, že výhody rozhodně převažují a pokud to dáte do trati natvrvalo, nebude se nikdo zlobit.

Chlapi jinak Vám všem děkuji za kladné ohlasy! Verzi chci stále vyvíjet. Nejbližší cíl je implementovat ARR od Jindry, pokud to s jeho svolením vůbec půjde.

Jasně, vyzkouším, jediný průser je, že to rozhodí všechny vydané aktivity, které byly tvořené pro jiný OR. S těma marakama, jasno, úplně bez mraků, je tak možná pět dní v roce. Vždy je buď takový ten "opar", nebo je na obloze alespoň něco, koukni každá den z okna :) Nicméně, zřeba to prodloužení stmívání je super, to mne fakt štvalo. Další věc, vzhled se opravdu posunul, už to není až tak rozostřené, ale ten "ranní opar" je tam furt. To si nijak ovlivnit nepůjde, nebo jo? Jinak ale abych furt neříkal jsem co je špatně. Je to posun jako prase, jsem fakt nadšený a právě jsem rád, že to děláš ty a je i zpětná vazba na jiné úrovni, než když člově ktestoval a psal chyby na klasické OR. Hned připravím jeden problém co je teřba doplnit do "naší verze",

Já jsem teď v práci, tedy nemohu zkoušet, ale mám staženo včetně návodů a doma se podívám a vyzkouším.
Nešlo by nějak vymyslet, aby bylo možné v tratích nějak zadat koleje, kde se nemá zobrazovat trakční vedení, když je v nastavení TV zapnuté k zobrazení? Muselo by to fungovat i nad dynamickými kolejemi. Protože ty nezadrátované jednokolejky jsou všude z dynamických kolejí, abych dodržel poloměry.
Byla by to pro mě asi titěrná práce, ale šel bych do toho. Protože tohle mi vadilo v MSTS a tady, když vylepšili trolej o nosné lano, tak to mívám zapnuté. I klikatost v rovných úsecích by byla dobrá. Ale pak ty sloupy TV by neseděly. Tedy vymyslet, aby se trolej vždy připnula k výložníku. :) Asi už chci moc. :)

Některé věci půjdou udělat, ale některé asi jen tak ne. Mé znalosti jsou momentálně na úrovni 1 ročního začátečníka. :rolleyes:
Nemůžu se vůbec srovnávat s Jindrou co má 20 let praxe. Kdyby se do toho zapojil, myslím že by šlo i rozlišit koleje s lanem i bez lana. Ale teď fakt jen hádám.

Další věc, vzhled se opravdu posunul, už to není až tak rozostřené, ale ten "ranní opar" je tam furt. To si nijak ovlivnit nepůjde, nebo jo?
Myslíš ten opar v dálce v kopcích? Máš nastaveno dohlednost minimálně 4km? Mně se to právě tak jevilo autentické a proto jsem to tam zapracoval. V dálce přeci nevidíš úplně ostře a opar je tam také velice často.

Já teda zatím budu krytizovat. Proč jen W10 a DX11. Proto mám hromadu problému. No nic vracím se ke klasickému OR. Chjo.

RunActivity 2021-04-10 09-31-14.jpg

Byla by to pro mě asi titěrná práce, ale šel bych do toho.
I kdyby se vymyslel nějaký symbol něco ve stylu markeru zvuku a ten by se tahal po kolejích, tak nevím nevím. Byla by to megalomanská práce s možnými komplikacemi a nejistým výsledkem. To spíš vyměnit model koleje s trolejí a bez troleje jako se to dělá s podložím. Ale do toho já nevidím.

Já teda zatím budu krytizovat. Proč jen W10 a DX11. Proto mám hromadu problému. No nic vracím se ke klasickému OR. Chjo.
Je to dělané na MG enginu. Vhodné pro novější stroje s W10. Cesta vede jen dopředu. Připomíná mi to některé vývojáře na Elvasu, kdy rozvíjí nebo je to jen jejich přání rozvíjet něco na prehistorickém HW typicky na slabém notebooku. Oni jsou potom tou brzdou aniž by si to uvědomovali.

Napíši ještě, že mám u sebe soubory zapisující hodnoty do registrů, které zpřesňují stíny a ty jsou potom daleko více věrnější. Ovšem potom rostou nároky na HW exponenciální řadou. Proto jsem je raději vynechal.

Nový OR - Naprostá paráda!
Nejprv tady dám Znojmo, hodnota zatažení pomáhá, člověk si bude muset zvyknout, že bude muset dávat vyšší hodnoty na zatažení a polojasna:
006.jpg007.jpg008.jpg

Ale nový OR přebral "neduh" starého:
- Test vcelku ok, ale poněvač jsem nasadil rapidní zrychlení času, tak mi OR slitnul a když jsem nahrál uloženou pozici testu počasí a stmívání, najednou bylo skoro jasno a skoro tma, Stejně jako u starého OR, kdy se z uložených pozic nechoval s hodně při nahrání.
- Další věc, Iciku, natvrdo bych zamknul hodnotu FPS na 30. Důvod je takový, že se jinak bude chovat OR stejně jako MSTS a ti, co mají silné stroje budou rychlejší v jízdě vlaku a slabší PC nebudou stíhat jízdní doby. Tohle byl neduh MSTS, klasického OR a zamčení Monogame přes Taim Viever tomu pomohlo a stíhala většina hráčů.

Toť takové dva postřehy, v aktivitě jsem ještě ani neodbrzdil, testuji to počasí a pak přijde 15 hodinová aktivita a uvidíme, jak se zachová OR v plně obsazených stanicích: Břeclav, Brno, Olomouc, Třebová, Hradec, Nymburk, Praha a Tábor. Tohle ale bude na dlouho, od pondělí nastupuji pracovní proces. :(

Právě kvůli interním časovačům je velice důležité použít tu synchronizaci nejlépe 1/2 Vsync na 30fps. Zrychlení časů zrychlí všechny časovače a hra se pak může stát nepředvídatelnou. O to větší problém je to pokud se stává hra komplikovanější právě kvůli dokonalejší fyzice. Proč myslíš, že se u her jen tak nepovoluje zrychlování času? Málokterá hra to má. Mám odzkoušeno, že max 4x zrychlení funguje na mém PC spolehlivě. U vás to může být jiné.
Dane, přístup k aktivitám bude muset být teď trochu obezřetnější. Už jen kvůli reálnému brždění a adhezi lokomotiv.

Jo, ještě dodám k těm sedmičkám. Kluci, před nedávnem jsme si koupil novou Mafii a se sedmičkama se nechatáte, tahle hra už nemá podoporu a sedmičky vlastně už taky ne. Takže brečet tady nad tím, že vám něco nejede pod Win7 je úplně zbytečná záležitost, pod sedmičkama se za nedlouho nepříhlásíte ani do vaší e-banky. Já jsem se taky klepal, když jsem musel přejít na Win10, hlavně kvůli editorům MSTS, poněvač co si budem povídat OR editory, hlavně na tvorbu aktivit stojí za starou bačkoru. A vše mi jede. Nemám už ani nijak silné železo, tím bych i apeloval na vávojáře, s tímhle by měli počítat i u jiných uživatelů. ale OR mi jede a třeba nová Mafie na plný výkon.

Tak jsem zavyšoval hodnotu, zataženo až se mi stalo tohle:
009.jpg
Takže pro tvůrce počasí, zataženo musí být:

ORTSOvercast ( 0.0 5400 ) až ORTSOvercast ( 0.9 5400 ), když dáte: ORTSOvercast ( 10 5400 ) stane se tohle. :):):):):):) Ješzě jsem nevyzkoušel 1.XXX.

Edit: Tak strom hodnoty je 1.9, ale to už jsou opravdu mraky před tornádem. :)

Dalši postřeh. po staru aktivity mi jede neustále kompresor (ČD 749 pack od Pikka). U všech verzí OR normální, tady musím uložit a znova nahrát- Hoši, nejde dělat OR, jen pro jeden typ zvuků od jednoho autora. Takhle s námi kývali venku a ladiči zvůku, třeba Jacek to zabalili úplně.

Dobrá, přešel jsem na W10, mírné zlepšení proběhlo, ale zásadní problém je ten, že pokud ukončím OR, samo se neukončí, tedy neobjeví se úvodní spouštěcí tabulka. To zůstalo i při W7, tedy jedině zase restartovat. A podotýkat, ani ho nespustím a správce úloh jej nevidí.
RunActivity 2021-04-10 11-47-44.jpg

Ahoj, novou verzi monogame jsem stáhl a vypadá docela dobře. Moje FPS se rapidně zvýšily, ale nastává tu jeden problém. U některých elektrických jednotek nejde zapnout "ochranný vypínač" tím pádem je jednotka nepojízdná. Řekl bych, že problém bude spíš u těch starších modelů, ale netuším kde by mohl být problém a z manuálu jsem toho moc nevyčetl. Díky za odpověď!

Back
Nahoře