Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
elektrických jednotek nejde zapnout "ochranný vypínač"
A máš potrebné parametre v engu? ak áno máš to ako jednosystémový teda MultiSystemEngine ( 0 ) alebo ako dvojsystémový MultiSystemEngine ( 1 ) ? Alebo to máš bez týchto parametrov? vtedy sa to správa ako jednosystémový. Čiže zapnúť HV a potom zberač hore.

Chlapi, u starších ladění jsem si všiml, že neobsahují manuální spínání HV. To může být problém s nefunkčností elektrik. Já to mám v trainsetu u každé eloko a proto mi nedošlo, že tento zápis bude důležitý.

Zápis by měl být komplet takový:

ORTSCircuitBreaker ( Manual )
ORTSCircuitBreakerClosingDelay ( 0.2s )
ORTSPowerOnDelay ( 0.5s )
ORTSAuxPowerOnDelay ( 1s )

A máš potrebné parametre v engu? ak áno máš to ako jednosystémový teda MultiSystemEngine ( 0 ) alebo ako dvojsystémový MultiSystemEngine ( 1 ) ? Alebo to máš bez týchto parametrov? vtedy sa to správa ako jednosystémový. Čiže zapnúť HV a potom zberač hore.
Zkoušel jsem jak se zápisem MultiSystemEngine ( 0 ) i s MultiSystemEngine ( 1 ) a bez jakékoliv reakce. :D

Chlapi, u starších ladění jsem si všiml, že neobsahují manuální spínání HV. To může být problém s nefunkčností elektrik. Já to mám v trainsetu u každé eloko a proto mi nedošlo, že tento zápis bude důležitý.

Zápis by měl být komplet takový:

Díky moc!

Zkoušeno na 362.079 s laděním include a také se chová jako jednosystémovka.

Zkoušeno na 362.079 s laděním include a také se chová jako jednosystémovka.
kde si to vložil? MultiSystemEngine ( 1 ) by mal byť v sekcii Engine pod Hlavným Vypínačom najlepšie.
Teda príklad:
MultiSystemEngine ( 1 )
MaxCurrentPower ( 1100A )
MaxCurrentBrake ( 620A )
SlipSpeedCritical ( 50km/h )

A teda keď cez include tak v parametre_362.inc

kde si to vložil? MultiSystemEngine ( 1 ) by mal byť v sekcii Engine pod Hlavným Vypínačom najlepšie.
Teda príklad:
MultiSystemEngine ( 1 )
MaxCurrentPower ( 1100A )
MaxCurrentBrake ( 620A )
SlipSpeedCritical ( 50km/h )

A teda keď cez include tak v parametre_362.inc
Díky, po zápisu do parametre_362.inc vše funguje, jak má. :)

Zkus zvýšit tu hodnotu x v Direction ( 9 -4.7 0 ). Třeba na 13. Pak se ti to posune dolů.

V kabině 731.cvf souborech hned nahoře jen ten jeden zápis pro front. Je třeba také přepsat v 731_rv.cvf.

Je zajímavé, že já s žádnou kabinou problém nemám, vše funguje jak má bez žádného přepisování. Zde 731.
RunActivity 2021-04-10 13-45-56.jpg

Tak to nechápu, já mám kabinu klasicky v zakoupeným trainsetu BP a vypadá takto, jako nahoře.

Tak nevisí to na mě, nepovažuji se za žádnou autoritu nebo lídra v nastavování vozidel pro OR.
Josef si důkladným studiem nových parametrů a způsobu jejich užití začíná uvědomovat jednu věc. Vozidla takto nastavená nebudou zpětně kompatibilní se standardními verzemi OR a ORMG a obráceně. Tedy ne že by nešla rozjet, ale chování zejména v oblasti brzd bude značně odlišné. Protože národní (Icíkův) ORMG používá zcela odlišný způsob zpracování brzd. Neříkám špatný, ale odlišnou metodou aplikovaný. Tím pádem se vozidla nastavená pro standard OR nebudou chovat korektně v národním ORMG a obráceně.
Jiný je i algoritmus pro stanovení jízdních odporů. Opět zdůrazňuji - jiný.
Ošetření nadproudů a skluzu na závadu není. Standard to nechá "plavat" a přeskočí (podobně jako ARR nebo jiné nové funkce) bez ztráty kytičky. A v národním ORMG to bude využito, jak je myšleno. Tam se zase musí počítat, že "neupravená" nastavení to budou postrádat.

Drbu si akorát hlavu, jak to celé uchopit. V tuto chvíli mám pro OR nově nastaveno 537 vozidel v 3117 různých variant .eng a .wag. Z toho všeho je jich 218 vystaveno na VŽD. Tak proto jsem z toho poněkud nesvůj.

Jako východisko vidím vytvořit si nějakou referenční soupravu se standardním a novým nastavením. A obě vyzkoušet jak v národní, tak standardní verzi ORMG a porovnat na chování. Teprve potom bude možné si udělat nějakou představu o kompatibilitě.
Nastěhováno do správného vlákna

Tak to nechápu, já mám kabinu klasicky v zakoupeným trainsetu BP a vypadá takto, jako nahoře.
Já mám v trainsetu asi ještě původní kabinu, která byla přibalená k modelu 731 od Jirky Poláka, byla tuším na trainsim.wz.cz, ale web už není v provozu. Ještě zkusím přímo kabinu z TBP ale myslím že tam rozdíly nebudou.

Edit: kabina z TBP funguje také na původní nastavení: Direction ( 9 -4.7 0 )
Screenshot_8.jpg

K zápisu: Direction ( 9 -4.7 0 )
Direction je "směr pohledu" vyjádřený třemi hodnotami XYZ. Pozor však nejedná se o souřadnice!
X = 0 je přímý pohled před sebe, hodnoty +/- Y vyjadřují sklopení/zvednutí pohledu ve stupních od výchozí 0
Y = 0 je přímý pohled před sebe, hodnoty +/- X vyjadřují pootočení hlavou ve stupních od výchozí 0. Po "vojensku" je -90 "vlevo bok" a 90 "vpravo bok"
Z = 0 je přímý pohled před sebe, hodnoty +/- Z vyjadřují sklopení hlavy k pravému nebo levému rameni ve stupních od výchozí 0. Tato úprava pohledu se téměř nepoužívá.

Zápis nahoře tedy značí pohled 9st. dolů a 4,7st. vlevo. Ve směru pohledu parametrem Direction se natáčí krajina vůči frontu.

Tak se to potom chová na každým compu jinak, další zjištění, hoši, jestli mám kvůli novému OR přepisovat celý trainset, nebo používat zvuky pouze od jednoho vydavatele, tak to je úpně k ničemu, to jste ořezali více, než udělali původní tvůrci OR. Spustil jsem aktivitu Portugala a než jsem dojel do další stanice, tak jsem to vypnul:
Mám ladění na ČD 749 od Josefa a tam je směr na Jckovy zvuky 749tek a hned u staru:
Jede kompresor, jak kdyi v MSTS
Povolím brzdu a zvuk povolování jede furt dokola, navíc mi ani souprava hned neodbrzdila u některých vozů zůstalo nějakých 0.01.
Při každém zabrzdění či odbrzdění, ale i poloha Švih a neutrál se ozve zase zafunění a zvuk jede ve smyčce dokola.
Tohle fakt nechceš. Hoši vzhled je nádherný, ale vemte si kolik máme trainsetu, to fakt nejde rakhle to ořezat jen pro jedno ladění, tohle jste pak úpně zabili.

Ps: jdu ještě zkusit nastavit OR, jak jsem jej měl.

Back
Nahoře