Tak nevisí to na mě, nepovažuji se za žádnou autoritu nebo lídra v nastavování vozidel pro OR.
Josef si důkladným studiem nových parametrů a způsobu jejich užití začíná uvědomovat jednu věc. Vozidla takto nastavená nebudou zpětně kompatibilní se standardními verzemi OR a ORMG a obráceně. Tedy ne že by nešla rozjet, ale chování zejména v oblasti brzd bude značně odlišné. Protože národní (Icíkův) ORMG používá zcela odlišný způsob zpracování brzd. Neříkám špatný, ale odlišnou metodou aplikovaný. Tím pádem se vozidla nastavená pro standard OR nebudou chovat korektně v národním ORMG a obráceně.
Jiný je i algoritmus pro stanovení jízdních odporů. Opět zdůrazňuji - jiný.
Ošetření nadproudů a skluzu na závadu není. Standard to nechá "plavat" a přeskočí (podobně jako ARR nebo jiné nové funkce) bez ztráty kytičky. A v národním ORMG to bude využito, jak je myšleno. Tam se zase musí počítat, že "neupravená" nastavení to budou postrádat.
Drbu si akorát hlavu, jak to celé uchopit. V tuto chvíli mám pro OR nově nastaveno 537 vozidel v 3117 různých variant .eng a .wag. Z toho všeho je jich 218 vystaveno na VŽD. Tak proto jsem z toho poněkud nesvůj.
Jako východisko vidím vytvořit si nějakou referenční soupravu se standardním a novým nastavením. A obě vyzkoušet jak v národní, tak standardní verzi ORMG a porovnat na chování. Teprve potom bude možné si udělat nějakou představu o kompatibilitě.