Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
To nevidíš, že Ricar používá Ctrl+ F1 a má to ve formátu 4:3?
Dane, nemáš nic nalazeno a zkoušíš pak nesmysly. To jsis nevšiml, že začínáš s prázdnou lokomotivou a musíš to nafoukat nebo prostě inicializovat brzdy? Ani manuál si nečetl ohledně brzd. Takže vůbec netušíš proč se ti to tak chová.

To nevidíš, že Ricar používá Ctrl+ F1 a má to ve formátu 4:3?
Dane, nemáš nic nalazeno a zkoušíš pak nesmysly. To jsis nevšiml, že začínáš s prázdnou lokomotivou a musíš to nafoukat nebo prostě inicializovat brzdy? Ani manuál si nečetl ohledně brzd. Takže vůbec netušíš proč se ti to tak chová.
Já mám přímo 4:3 monitor s rozlišením 1600x1200 takže nemusím žádné "roztahování a ořezávání" používat. Mám to ještě z doby MSTS když to bylo maximální rozlišení a myslím že to ani pro OR není špatné .

Hele nic ve zlém, ale já nejsem fíra, abych se rozjel, tak abych musel dělat 100 úkonů, manuál jsem četl, ale ne školení o brzdách, to jsem myslel,ýe je pro ladiče. :) Jinak ale starý OR tenhle problém něměl. Hoši, buďmě nohama na zemi, když si pustím aktivuitu chci jet. Takže jestli jsem pochopil, tak stačé kl. "Shift+Podtržítko", ale to jsem udělal a při každém přbrždění po cestě to fouká dokola.

Beru nový ORMG jako výrazný posun vpřed, co se přiblížení reálnému chování týká. Je tu však vzájemná nekompatibilita u nastavení brzd a jízdních odporů (nový ORMG na to jde jinak). Tím pádem vidím používání vozidel s nastavením standardní verze OR(MG) jako problematické a obráceně použití vozidel s novým nastavením bude dělat problémy u standardního OR(MG) - tuto část ale odhaduji, nemám ji prakticky odzkoušenou, protože jsem zatím nenašel čas provést kompletní nové nastavení hnacímu vozidlu a nějakým vagónům. Navíc jsem se zadrhl u nastavení jízdních odporů hnacích vozidel.

Iciku, co jsi dělal s Sigcfg.dat, zase spomalují vozidla na šturcech. Za dalsí, opravuji aktivity na BP a cesta z Prahy do Kolína, klečím na té mašině a jsem v Kolíně se 7 minutama spožděním. To jako budeme dělat aktivitu pro minimálně 2 verze OR, jako Josef ladění. Ani vztka nefunguje na Kevinově nebo Dodově cabu 162.

Iciku, nedělám soudy a beru to jako tester a vzhled OR je úžasný, ale:
Takže sem dávám video, čekám, až se dofoukají brzdy, kompresor jede furt, tak kl: "Shift+Podtržítko", mimochodem tuhle klávesu potřebuji u všech posunů. Po tomto úkonu přestane foukat kompresor ale jede jakobych furt odbžďoval a přibržďoval a koukni co dělají hodnoty v sekci brzd:

Kdyý brzdím na trati, dělá to to samé. Kluci, takový zaásah do trainsetu je chyba, OR by měl umět i ladění od Josefa, tohle by chtělo update a krok zpět. Nehledě na to, že ty jízdní doby jsou opravdu takové, že vlak jede o hodně hodně pomaleji a když bude aktivita dle GVD, nebude se stíhat jř ani omylem. Dlaší věc sklon 5 promile a soupava zpomaluje, tohle je taky rozdíl od poslední vereze MG.
Tím ale nechi tento OR shazovat, to v žádném případě, je dobře, že se něco vyvíjí.

Jo, a měl by umět číst kabiny v širokoúhlém rozlišení, to MG taky uměl, já mám 1920 X 1080 Full HD a neměl jsem nikdy s kabinama problém.

Když to chceš vědět tak v sigcfg jsem jen rozsvítil žárovky pomocí ORTSDayGlow ( 5 ) ORTSNightGlow ( 10 ). Nic víc. Všude u rychlosti by měl být standardně signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION)).
Jedeš zřejmě na nenalazené mašině, která má veliký jízdní odpor. Musí se provést nalazení a nebo vyhození určitých řádků s jízdním odporem.
Nic nepředělávejte! Napřed se musí vše sladit a pak se uvidí. Není cíl všechno rozjebat a pak nadávat.

Jo, a měl by umět číst kabiny v širokoúhlém rozlišení, to MG taky uměl, já mám 1920 X 1080 Full HD a neměl jsem nikdy s kabinama problém.
Tohle souvisí s tím FOV. Systém je zcela stejný s MG NewYear. Už jsem to vysvětloval proč jsem zvedl hodnotu FOV. Stačí jednou upravit a máš klid.

Po tomto úkonu přestane foukat kompresor ale jede jakobych furt odbžďoval a přibržďoval a koukni co dělají hodnoty v sekci brzd:
Vždyť si to přebil jak kráva! Za tohle by tě vyhodili. Kdo tu soupravu bude po tobě odcucávat??

Budete se muset naučit používat brzdič. Ten simulátor je právě o tom. Žádné Shift + _ pro inicializaci. Zapomeňte na to! Hezky poctivě a po reálnu.

To ti tam po připojení jiné soupravy nebo vagónů nesmí skákat záchranka po zabrzdění, i když uděláš vše co máš.
Tak si stáhni z tratě aktuální Sigcfg.dat, protože je nový.

Budete se muset naučit používat brzdič. Ten simulátor je právě o tom. Žádné Shift + _ pro inicializaci. Zapomeňte na to! Hezky poctivě a po reálnu.
Blbost, ta klávesa je nutná u posunů, fíra neběhá kolem soupravy. Iciku, nepřehánějte to s reálem, nebo to nikdo nebude hrát.
Tohle souvisí s tím FOV. Systém je zcela stejný s MG NewYear. Už jsem to vysvětloval proč jsem zvedl hodnotu FOV. Stačí jednou upravit a máš klid.
Co kde upravit, uvědom si, neumíme všechno? Já to u frontu připsal a je to skoro stejné, takže se to asi nechová ne všech compech stejně. Proč mi u jiných OR jedou kabiny i ve vyšším rozlišení monitoru.
Vždyť si to přebil jak kráva! Za tohle by tě vyhodili. Kdo tu soupravu bude po tobě odcucávat??
Co jsem přebil? Povolil jsem brzdy, furt jel kompresor a tak jsem dal "Shift+Podtržítko". Hoši, mně vyhovoalo Josefovo ladění, do tohodle jste s OR vůbec neměli zasahovat, to nedělali ani předchůdci...

Hoši fakt z toho nedělejte maturitu.:) Já se tomuhle OR nebráním, jen to chci rozchodit...

Blbost, ta klávesa je nutná u posunů, fíra neběhá kolem soupravy. Iciku, nepřehánějte to s reálem, nebo to nikdo nebude hrát.
U pikovláčků ano. Tady ne. Prostě spojíš všechny hadice jediným stisknutím klávesy a necháš nafoukat. Žádný podvádění.
Co kde upravit, uvědom si, neumíme všechno? Já to u frontu připsal a je to skoro stejné, takže se to asi nechová ne všech compech stejně.
Souborech kabin cvf.
Co jsem přebil? Povolil jsem brzdy, furt jel kompresor a tak jsem dal "Shift+Podtržítko". Hoši, mně vyhovoalo Josefovo ladění, do tohodle jste s OR vůbec neměli zasahovat, to nedělali ani předchůdci...
Dane, víš co udělá brzdič, když ho necháš ve švihu příliš dlouho jak si to předvedl? Celou brzdu přebiješ. A to fakt nechceš.

Iciku, tak co mám teda udělat po staru aktivity, aby mi to neblblo? Nicméně tu klávesu shift s podtržítkem potřebovat budu, už jen kvůli anomálii OR, kdy ti při odběru vozů trafficem odstřelí mašinu do soupravy. Klidně ti Portuhala pošlu na test. Má 15 hodin, začínáš v 13 hodin ve Znojmě a končíš v Táboře v kolem 3 ráno.

Jo, už jsi odpověděl, byl jsi rychlejší. Hele ale ta klávesa shift + podtržítko je fakt potřeba a nutná při těch anomáliích výš. V aktivitě spolupracuje traffic se oupravou hráče. Prosím tě a zkontroluj, jak ti psal Joska ten soubor, v nějakém byla chyba a Zbyněk dával poslední nový, právě kvůliva těm chybám. Byl problém i s návěstidly na stůj. Jdu zkoušet.

Klidně si tu inicializaci používej, proto jsem ji tam i nechal pro krajní případy.

Co pozoruju, tak jsou zde 2 případy, které vám brání k hraní aktivity:
1. Jízdní odpory vozidel - toto se musí doladit
2. Neznalost práce s brzdičem a obecně toho jak funguje vzduch na mašině

Back
Nahoře