Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ale klidně bych tu potpěťovku tam nechal i vše ostatní, jen bych a to nevím jak udělal dejme tomu minimálně 3 verze hry, jako je to u ostatních. Arcada, něco u prostřed a poslední simulace. A tyhle podpěťovky, brzdy nechal v té hard verzi. Arcada prostě piko vlaček.

Co s tím @Josef Vogeltanz ? Co uděláme s tou gravitací? Chybu jsme tedy určili. Podrazíme DavisA o nějaké procenta dolů?
Zvýšenie gravitácie ale bude mať vplyv aj na jazdný odpor vozidiel, či sa mýlim ?

Pre úplnosť, z minulého príspevku, sem ešte dám screenshot jazdy s totožnou súpravou, ktorej som naprosto pokusne nastavil jazdné odpory podľa manuálu pre Falls, skopírované, ako som to opísoval dva príspevky dozadu. Viem, že je to sprostosť, že nákladný vozeň má iné jazdné odpory ako osobný vozeň, ale zaujímalo ma, ako sa hodnoty zmenia. Takže znova, 362.020+4x Bdtmee WTB:
RunActivity 2021-04-11 11-44-10-561.jpg

Jazdné odpory sú napriek všetkému viac než dvojnásobné nižšie...

Zvýšenie gravitácie ale bude mať vplyv aj na jazdný odpor vozidiel, či sa mýlim ?

Pre úplnosť, z minulého príspevku, sem ešte dám screenshot jazdy s totožnou súpravou, ktorej som naprosto pokusne nastavil jazdné odpory podľa manuálu pre Falls, skopírované, ako som to opísoval dva príspevky dozadu. Viem, že je to sprostosť, že nákladný vozeň má iné jazdné odpory ako osobný vozeň, ale zaujímalo ma, ako sa hodnoty zmenia. Takže znova, 362.020+4x Bdtmee WTB:
Zobrazit přílohu 29042

Jazdné odpory sú napriek všetkému viac než dvojnásobné nižšie...
JJ, to je důkaz toho, že se to musí správně naladit.

Co s tím @Josef Vogeltanz ? Co uděláme s tou gravitací? Chybu jsme tedy určili. Podrazíme DavisA o nějaké procenta dolů?
Na ET odpověď bohužel nenajdu. Tam v jeden moment šli zcela opačnou cestou a vymýšleli "odtrh" u rozjezdu. Že se odstavené vagony, pokud jim vykopnu čubu dají do pohybu už na spádu větším jak 2,5‰, neřešili.
U vagónů, kterým dělá odpor jen ložiska náprav a plošky styku je to celkem čitelné. Něco jiného jsou hnací vozidla, tam je navíc ještě odpor nápravové převodovky i samotných trakčáků, prostě víc jak u vozů. Mám ještě jednu variantu DavisA, B, C a to francouzskou pro SNCF. Hodnotami je podstatně níž než FCalc i mírně odlišná výpočetní metoda. Zkusil bych to tudy. Z Letohradu bude zkušební polygon. Co se samo nerozjede od peronu, je shit :)

Ale klidně bych tu potpěťovku tam nechal i vše ostatní, jen bych a to nevím jak udělal dejme tomu minimálně 3 verze hry, jako je to u ostatních. Arcada, něco u prostřed a poslední simulace. A tyhle podpěťovky, brzdy nechal v té hard verzi. Arcada prostě piko vlaček.
Já bych to asi zas tak nekomplikoval. Naučit se brzdit vlakem, to je také oč tu běží. Na slabých sestavách se ta podpěťovka chová velice zrádně. Tak ji hodně omezím a nebo zcela vyhodím.

Ignoruje je. Po detekci Fcalc hodnot přepne na default hodnoty, které jsem ti psal do SZ.

Já jen, že v původním receptu pro standardní OR je u DavisA, B a C už započítána hmotnost, kdežto podle tvého je v parametrech pouze koeficient a k výpočtu dochází až "uvnitř kodu" podle hmotnosti a počtu náprav. Čelní plocha je zohledněna? Nepíšu ji tam zbytečně?

Já to tedy zkusím odladit na standardu. Ty koeficienty pro jednotlivé typy vozidel z toho vypadnou i tak. FCalc je používá rovněž, ale k výpočtu bokem. Do nastavení to jde už "na hotovo" v závislosti na hmotnosti, počtu náprav, typu ložisek, čelní plochy apod.
A až potom bych je zkusil aplikovat do tvého ORMG.

Čelní plocha není zohledněna ani v nestabilní a ani v MG verzi. Jak je to ve stabilní 1.3 nevím.
Ale když prohlížím vzorec, ten parametr tam chybí i v origo kódu. Počítá se s tím, že je to zohledněno v Davisových koeficientech.

Ten vzorec jsme upravili proto, že nepočítal s měnící se hmotností vozů. Jen s jednou na začátku v eng nebo wag. Já to mám vždy na aktuální váhu vozu.

Čelní plocha není zohledněna ani v nestabilní a ani v MG verzi. Jak je to ve stabilní 1.3 nevím.
Ale když prohlížím vzorec, ten parametr tam chybí i v origo kódu. Počítá se s tím, že je to zohledněno v Davisových koeficientech.
Používá se, přinejmenším je uveden v manuálu a má zohledňovat aerodynamický odpor, zvláště za větru (Wind Lateral Force Resistance).

Někde je něco blbě, zkouším původní lokomotivu 130022 v původním OR. Postupně snižuji hodnotu v ORTSDavis_A, ale nikam to nevede. Když jsem se dostal až do oblasti kolem 240N, lokomotiva nejenže se sama nerozjede, ale kola začnou točit jako na másle už na 1. stupni. U solo lokomotivy.

Používá se, přinejmenším je uveden v manuálu a má zohledňovat aerodynamický odpor, zvláště za větru (Wind Lateral Force Resistance).
Hm a nebo je to napsáno jen v manuálu. Máš to ověřený? Mění se něco ve hře? Já jen, že to v kódu vůbec není.

Jen toto:
emptyortswagonfrontalarea
fullortswagonfrontalarea

Back
Nahoře