Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Přijde mě zvláštní jak se vůz Bdmpee za ER zlomil nad podvozkem. Chápu že to byl silný náraz a že lokomotivní rám (vč. deformačního prvku) je jiná liga, ale tohle vypadá fakt divně.
Jinak druhá železniční nehoda (zde spíše neštěstí) v krátké době na projetí Stůj.

Přijde mě zvláštní jak se vůz Bdmpee za ER zlomil nad podvozkem. Chápu že to byl silný náraz a že lokomotivní rám (vč. deformačního prvku) je jiná liga, ale tohle vypadá fakt divně.
Jinak druhá železniční nehoda (zde spíše neštěstí) v krátké době na projetí Stůj.

Podle této fotky se ani nedivím, že se ten vůz tahle zlomil.
Bylo to v oblouku, kdy mašina šla ven z oblouku a vůz byl zbytkem soupravy mačkán do oblouku.
To mi přijde, že tahle páka ten vůz zlomila.
Podle řazení to byl vůz Bdmpee233 s délkou 26,4 metru, tak tam je znát každý metr.
Dříve to zase dopadlo tak, že vozy šplhaly po sobě a po lokomotivě směrem vzhůru.
letec-nehoda.jpeg

Přílohy

• milavce.jpg
    milavce.jpg
    218.5 KB · Zobrazeno: 21
Podle této fotky se ani nedivím, že se ten vůz tahle zlomil.
Bylo to v oblouku, kdy mašina šla ven z oblouku a vůz byl zbytkem soupravy mačkán do oblouku.
To mi přijde, že tahle páka ten vůz zlomila.
Podle řazení to byl vůz Bdmpee233 s délkou 26,4 metru, tak tam je znát každý metr.
Dříve to zase dopadlo tak, že vozy šplhaly po sobě a po lokomotivě směrem vzhůru.
letec-nehoda.jpeg
Místo srážky bylo prý 76m blíže k výhybně... Takže cca 3 vozy, což vychází přímo na výhybku...

Stejně v oblouku
odkaz
Jenže jde o reko starého vozu. Při takové rekonstrukci je vše oholeno až na kostru, která se otryská, (důkladně) zkontroluje její stav a začne se na novo. Pokud by se vagon namačkal v místě čelníku, dejme tomu. Ale on se shrnul do sebe až v místě podvozkového příčníku.
Jinak na míře devastace ER20 a 844 je znát i desetiletý rozdíl stáří konstrukce deformačních zón obou vozidel.

Back
Nahoře