CZSK verze 1.2

bob57_cz píše:

Spojené vedle sebe mohou být i lokomotivy nestejných řad s různým povoleným tlakem hlavní jímky.
Napájecí potrubí se v takovém případě mezi nimi spojit NESMÍ!
Jedna má tlakovou zkoušku na pracovní tlak 8bar a druhá na 10bar.
Robert

bob57_cz píše:

Spojené vedle sebe mohou být i lokomotivy nestejných řad s různým povoleným tlakem hlavní jímky.
Napájecí potrubí se v takovém případě mezi nimi spojit NESMÍ!
Jedna má tlakovou zkoušku na pracovní tlak 8bar a druhá na 10bar.
Robert
Díky. Beru do úvahy. Teď je to zjednodušený, aby se nemuselo přepisovat na twin pipe. Ale asi to do budoucna udělám na manuální nastavení.

Právě vyšel patch 1.3.20. Je v něm ten rychlostart.
V Options na tabu General máte 2 nové položky, Cold & Dark, a pokud je tato možnost vypnutá taky Ready to drive.
Pokud je zapnutá volba Cold & Dark mašina je komplet vypnutá. Pokud je tato volba vypnutá, mašina je po D1 testu, Mirel je nastaven na PRE a MAX je nastaven na max rychlost lokomotivy.
Pokud je zapnutá i volba Ready to drive, mašinka má zprovozněn Mirel dle předchozího, krom toho taky zapnutý HV, smetáky (všechny co má), kompresor, topení a navolen směr vpřed. Stačí přestavit OBE do J, vypustit přímočinnou brzdu a můžete jet.
Pro aktivitáře jsem přidal možnost zápisu do act souboru, viz obrázek. K tomuto snad netřeba cokoli dodávat.
Nastavení v aktivitě má přednost před nastavením v uživatelském nastavení hráče.
Jasné doufám je, že pokud je ColdAndDark nastaveno na True, ReadyToDrive už nemá smysl zadávat, protože je vždycky False.
bob57_cz píše:

Nikde tuto volbu nevidím.
Robert

jindra.jpg

Pánové vývojáři, prosím, nešlo by udělat něco v novém OR CZ s chybou pocházející už ve staré OR verzi? Jde o tohle:
Po přestupu do traffic fungují časové události, události na pozici, ale nefunguje událost připojit vozy. Když v editoru aktivit pro MSTS označím Loose consist do události připojit vozy a označím jej, zpráva se zobrazí pouze pokud jsem v lokomotivě hráče, ale po přestupu na jinou lokomotivu v traffic už se událost nezobrazí.

Zdravím,
Mám problém s touto verziou,stále keď zapnem OR cez pracovnú plochu,stále mi píše "Aktualizace databaze mirelu" a neaktualizuje sa to proste,niekedy mi to šlape bez problémov,neukazuje mi to,inokedy mi to píše,neviete prosím v čom môže byť chyba?,proste Mirel sa mi nechce niekedy aktualizovať. (OR mám na C://Open Rails//OpenRails.exe),tam to mám nakopírované

Dakujem za radyOpen Rails.jpg

Ahoj, proč mi nejdou po poslední aktualizaci OR CZ otevírat dveře u ČD 810 klávesou "Q" a "Shif+Q"? U jiných vozů jsem to zatím nezkoušel.

Ahoj, proč mi nejdou po poslední aktualizaci OR CZ otevírat dveře u ČD 810 klávesou "Q" a "Shif+Q"? U jiných vozů jsem to zatím nezkoušel.
Tak si odpovím sám, protoře jsem byl bez vzduchu. Už to funguje. :) Akorád by mne zajímalo, až se dodělá ta simulace nenakoplé mašiny, jak se dostane fíra dovnitř... :-) OR dveře ručně otevírat neumí. :) Ale vychytávka fakt suprovní.

Tak jak mně OR nepadl vůbec, tak v aktualizaci 1.3.41 už mně dneska slítl 2x, naposledy s touto hláškou:
orpad.jpg
Tak s touhle hláškou končím vždy za Branticemi směr Krnov, kde se načítají traffic a jeden z nich mi má naprdel pčihazovat vůz 010. Před aktualizací jsem aktivitu projížděl celou bez problémů.

V 1.3.42 je oprava a možnost manuálního propojení napájecími hadicemi přes menu F9.

A co ten pád OR, neví někdo co a proč, všechny předešlé asi tři verze zpět, od poslední aktualizace normálně skously celou aktivitu? Porjeto několikrát v celé trase. Ještě kontrola v AE MSTS a trasy jsou všechny v pořádku.

Rozdíl jestli vyžaduje obsluhu tlačítka bdělosti či ne, je dán rychlostí, kterou do oddílu s výstrahou/očekávej mezikruží vjedeš. Hranice je tuším někde kolem 80 km/h.
Je to 90 km/h. A nejde o vjezd do oddílu, ale o jízdu v něm. Při přibrzdění pod 90 km/h dá Mirel pokoj a nemusí se mačkat TB.
Rozjel jsem to do stanice, ale nevěděl jsem jak zpět do PRE.
MAN je stále PRE. MAN odpadne sám buď zastavením, nebo navolením vyšší rychlosti pluskem, nebo vjetím do zeleného nebo žlutého kódu.
Vyšší rychlost se volí pouze za jízdy, pokud při stání zmáčkneš plus, dostaneš se do volby režimu POS-PRE-VYL-ZAV.

Tak a jsme doma, OR začal padat jakmile traffic odvěsí vozy, Takže se asi posr... něco po update toho potrubí. Tím jsou v OR CZ všechny moje aktivity nefunkční i ta osobáku co právě vyšla. Jakmile umístíte kód 4XXXX pro odvěšení vozů, Openrails padne:
orpad2.jpg
orpad3.jpg
A je jedno, jestli se odvěsí jen mašina, jako zde, nebo mašina + 1 vůz, jako v aktivitě.
orpad4.jpg
Tohle se musí vyřešit, jinak je pro mne OR CZ nepoužitelný.

V 1.3.42 je oprava a možnost manuálního propojení napájecími hadicemi přes menu F9.
A zdá se, i opraven pád pod kédem 4XXXX pro odvěšení, jdu testnout celou aktivitu, po update musím znova, le pokud ano, je to úleva jako prase...

MAN odpadne sám buď zastavením
Díky, ale to už bylo hodně dávno. Následně jsem si všiml, že to odpadlo samo. :) Byl jsem v zácviku bez instruktora. :)
Tohle se musí vyřešit, jinak je pro mne OR CZ nepoužitelný.
Dane, ty by jsi měl s vývojáři mít osobní slezinu. Ale je dobře, že to někdo testuje i v aktivitách a právě složitých aktivitách. Jedině tak se to dotáhne k dokonalosti.

Tak jsme kousek popojeli, OR aktivitu načte, ale neuloží, po pokusu uložit hru okamžitě pád OR:
orpad5.jpg

Tohle výš je jen v testovacím kousku, takže raději jdu na tu celou aktivitu. Kfyž jsem dal jen traffic posunu a nic víc+soupravu hráče uložit šlo. Tak uvidím jak v aktivitě.
Docela by mi pomohlo, kdyby někdo věděl, co se OR nelíbí, takhle padal u ukládání, když se scelovaly dva traffic a pak zmizely jako jeden vlak. Před zmizením se musely oba traffic rozdělit. Ale tady žádné traffic na sebe nenavazují, takže nevím. Jdu na tu aktivitu.

Tuhle hlášku máš i když spustíš novou hru ve verzi 1.3.42 a uložíš a pak nahraješ?

Back
Nahoře