CZSK verze 1.2

Ještě doplním pohled z 753 742. Vlastně se to podobá Titaniku, jak píše Dan. Zvednout pohled front nepomůže. Ono to je šikmo nahoru. Copak takto se dá jezdit?
trpaslik.jpg
titanic.jpg

Zbyňku, ty staré kabiny jsou na formát 4:3. V původní verzi OR jsou také nakloněné nahoru i když ne tolik kvůli jinému FOV.
Pokud se vám nechce používat nové funkce v souboru cvf PositionShift a DirectionShift nebo si přímo upravit Position a Direction, musíte se spokojit s obrazem "Ctrl +". Ten to přepne do formátu 4:3.

Za tu dobu co je venku OR CZ/SK, ale i původní OR, se to už mohlo naučit upravovat spousta lidí a úpravy poskytovat na vyžádání.

Pokud se vám nechce používat nové funkce v souboru cvf PositionShift a DirectionShift
Tady nejde o to, že nechce, ale běžní uživatelé nejsou programátoři. Ani já nemám tušení, jak tohle napravit. A co je to za nové funkce. Když jsi psal, že vše staré bude normálně fungovat. Já právě testoval s elektrikami a ty jsou OK, až na toho Vectrona, se kterým se opravdu nedá jezdit. Tedy normálně funguje jenom v Openrails. A když jsem si dal zamráču, brejlovce, či kocoura, spadla mi brada asi tak, jak je ten pohled ze stanoviště. :)
Pokud se něco musí přepsat, tak je nutné dodat návody. A jestli jsi něco psal tady na fóru, tak to už zapadlo v propadlišti dějin. :) Mělo by to být někde ke stažení. I včetně nových povelů ovládání. Jinak tyto nedostatky jen odradí. Mě už irituje, když se projedu a koukám po vlečkách, tak tam vidím zapomenutou trolej, tam také a přitom jsem to procházel kolej po kolejnici. Opravdu bude nutný ten monitor, aby bylo vidět, která kolej má parametr 0 a která 2. Zítra zabalím co jsem za týden vypiplal a testujte nebo i kochejte se. :). Já už na to nemám nervy. :) Týden neviditelných prací v editoru mi stačil. :)

Prejže u nás Vectroni nejezdí.
Mě také jezdí, ale jen silou vůle s poruchami. Ale jestli víš, jak problémy odstranit, tak si to nenechávej pro sebe. :) Máme jenom jedny nervy, vyměřený čas také a trpělivost také jednou dojde.
Měl by jsi vydat ke stažení nějakou srozumitelnou příručku, jak zajistit kompatibilitu s původními vozidly do Openrails. To že máme vydržet, že vše bude nové, tak tomu ani sám nevěříš. Možná za dalších 20 let. Ale s citelným úbytkem modelářů to nebude nikdy. Vždyť kolik bylo modelářů vozidel, kolik kabinářů? Většina je už dávno v modelářském důchodu.
Tato verze ORCZ/SK je dobrý počin, rád budu spolupracovat s přizpůsobením tratí, ale opravdu je nutné vydat nějakou stabilní verzi jako výchozí bod, kde vozidla fungující v OR budou fungovat i zde. A ty další vychytávky, které nejsou pro běžného smrtelníka podstatné, tohle nechat jako experimentální verzi. Tedy pokud to naruší celkové chování vozidel. Ale hlavně, pokud někdo tvoří aktivitu v určitě verzi, tak v jiné se pak může chovat úplně jinak a celá práce vyšumí v niveč. Já pro testovací jízdy v trati také nepotřebuji nějaké odpočítávání nastupujících cestujících, ale je opravdu nutný výchozí bod, ke kterému je vše přizpůsobené. A uživatel bude mít zadní vrátka, kam se vrátit, pokud se něco začalo chovat nevyzpytatelně. Já mám zadní vrátka zatím jenom klasický Openrails. A to je škoda, když si člověk už zvykne na ORCZ/SK.

Ale jestli víš, jak problémy odstranit, tak si to nenechávej pro sebe
Jasné, buď s tým zatiaľ nejazdiť, alebo jazdiť s poruchami alebo si počkať kým sa upraví jak kabína tak ladenie pre Vectrony, tak aby jazdili aj v našom OpenRails tak ako majú. Ja viem že X6X sú už otrepané ale tie už teoreticky máme hotové jakž takž a bude sa robiť zas niečo iné. Teda ono sa už aj robí napr taká 742 + nová kabína, Jindřich ide dokončovať 750.7 s perfektným ovladaním a takto postupne porobíme len ....nedá sa všetko hneď.

Keď je reč o Vectronoch ktoré ladenie používaš? Ja používam to od Roba z modely-msts.cz a bez najmenších problémov som to teraz rozbehol a podotýkam že do toho ladenia sme ešte ani nehrabali takže tam žiadne zápisy pre toto OR ani nie sú.
Čo sa týka tej chybnej animácie grafu tá bola zle aj v klasickom OR o tom viem. Kabínu budem prerábať. Ale urobí to len ak dáš brzdič do Švihu. Neviem na čo si tam použil švih keď hneď pod ním je Odbrzďovacia poloha a tá mi pekne odbrzdí celú 13 vozňovú súpravu.

Jasné, buď s tým zatiaľ nejazdiť, alebo jazdiť s poruchami alebo si počkať kým sa upraví jak kabína tak ladenie pre Vectrony
Ty mi nerozumíš. Já do toho Vašeho ORCZ/SK šel až poté, když Icík oznámil, že od další verze je to už zpětně kompatibilní s vozidly OR. To původní nebylo.
Pak jsem jezdil se svými oblíbenými a náhodou narazil na Vectrona. Ale ten myslím také z počátku fungoval. Proto jsem tady vznesl ty dotazy.

Na ta zkušební vozidla jen pro nový ORCZ/SK, jako na test dobrý, ale jinak každý máme své oblíbené soupravy a nemůžeš nikomu diktovat, tady máš peršana Jančurovatého a hrej si. :) A možná brzy budou další. To ti lidi utečou. Už tak jsou naštvaní, že jim toho hodně nefunguje. Já to mám z první ruky. Zrovna dnes si byl jeden pro flešku a to bylo ze zoufalství, protože aby mu alespoň něco fungovalo.
První krok musí být kompatibilita ladění vozidel s Openrails a až budete mít naladěné všechny řady a kabiny včetně vagónů, tak se to nechá namnožit na všechny varianty a můžeme se přepnout. Do té doby bych poprosil aby vše jezdilo naladěné pro OR. A radu jak opravit ty zamráče, brejlovce i kocoury, abych viděl ze stanoviště na štreku. Děkuji

Ako som písal Vectrony sú ladené pre klasicke OR to ze tam máš MSTS ladenie nie je kompatibilné s OR ani so stabilnou verziou takže preto sa ta pýtam aké ladenie si použil. Ak si nepoužil to čo je na modely-msts tak neni o čom. Msts ladenie pre Vectrony čo zjavne používaš nešli ani v MSTS pretože to ten model nebralo. Nikomu nevnucujeme len peršingy, ako som písal ak sa u nás neprejaví chyba nemáme ju ako vyriešiť a ja si v našom OR spustím všetko aj Vevtrony aj 751 a bez problémov. ( bez ladenia do nášho Or ale samozrejme bez MSTS ladenia)
Tu chcete teoreticky teraz 2 verzie nášho OR nechápem zmysel toho. To si rovno môžete predsa stiahnuť OR z ElwasTower.....nič v zlom ale je to totálny nezmysel robiť dve verzie. To ako keby niekto do Dovetail Games RW napísal nech urobia ďalšiu verziu RW kde môžeš v pohode jazdit na švih a s Vypnutym HV a bez zberačov pri troleji :)

Zdravím, mám problém s kabinami do OR CZ/SK verze, u všech kabin (i těch kompatibilních) mi nefunguje rychloměr (jedu např 20kmh a rychloměr ukazuje pořád 0, jak digitálně, tak i ručička se nehýbe), nevíte co s tím?

Zbyněk keď budeš taký dobrý pošli mi prosím ťa tvoje ľadenie na vectrona na mail alebo do SZ.

Udělal jsem malý fix pro pohled z kabiny u těch MSTS kabin. Více se tomu nebudu věnovat. Kdo chce mít přesné výhledy z kabin, musí se zapojit a doladit si to sám v cvf.

Udělal jsem malý fix pro pohled z kabiny u těch MSTS kabin. Více se tomu nebudu věnovat. Kdo chce mít přesné výhledy z kabin, musí se zapojit a doladit si to sám v cvf.
Tak tohle doslova doprasilo veškeré existující kabiny na běžných 4:3 monitorech. Nevím proč se vůbec do těch kabin začalo hrabat ještě do téhle verze se zobrazovaly stejně jako v Italském MGOR a v původním ORTS. V téhle fázi to je bohužel kompletně nepoužitelná verze OR.

Původní stav:
Open Rails 2021-09-07 08-09-38.jpg

Nový stav:
Open Rails 2021-09-07 08-06-22.jpg

Tak tohle doslova doprasilo veškeré existující kabiny na běžných 4:3 monitorech
Bohužiaľ teraz je to nastavené tak ako to chcel Zbyněk. Všetky kabíny 4:3 sú správne ale zjavne ty už máš v Position a Direction nastavené na to FOV ktoré tam bolo doteraz. Tým že sa to vrátilo do normálu (MSTS) ako to chcel Zbyněk tak sa tieto kabíny s novými pozíciami rozhádzali. Takže všetky kabíny čo som prerobil sú rozhádzané taktiež a nemám viac síl ich upravovať len kvôli pár ľuďom.

Teraz som celkom dosť vytočený a že nie som jediný samozrejme budem sa to snažiť podať diplomaticky a priateľsky takže bez urážok poprosím aj iné strany keby náhodou.... Keď už si @Zbyněk Šemora začal s tými dvomi verziami OR aby jedno išlo s MSTS ladeniami a kabínami a jedno testovacie. To je ako keby som ti ja teraz povedal že máš krásnu trať čo je len pravda, tak čo keby si túto verziu čo máš nechal Vám ČSD vozičom a spravil aj druhú verziu s koridorom a s novým spojením Prahy. My mladší si chceme zajazdiť nové GVD po koridoroch. Presne takto celý čas niečo chcete a Vám je zrazu vždy vyhovené. Chcel som tu toho viac napísať ale ako som písal nebudem tu robiť zbytočné rozbroje nie je to v mojej povahe.... Jedine snáď čo ešte napíšem, keďže mi to rozhádzalo pohľady u kabín z webu pre všetky 16x a Vectrona čo keby ste sa jeden z tých, ktorý chceli hrozne jazdiť s MSTS kabínami bez úprav pustili do prerobenia pohľadov tých cvf súborov a zaslali mi ich na mail? aspoň si precvičíte to upravovanie a do budúcna to bude určite užitočnejšie ako nariekať že to neviem. Preto žiadam Vás keďže len kvôli Vám je to teraz úplne mimo. Vopred Ďakujem. :) Ak bude treba napíšem presne do SZ ako si to predstavujem aby to v tom cvf bolo. Som zvedavý koľko z Vás teraz ukáže svoj charakter. Myslím si že my sme Vám ho ukázali až až v dobrom :)

Bohužiaľ teraz je to nastavené tak ako to chcel Zbyněk. Všetky kabíny 4:3 sú správne ale zjavne ty už máš v Position a Direction nastavené na to FOV ktoré tam bolo doteraz. Tým že sa to vrátilo do normálu (MSTS) ako to chcel Zbyněk tak sa tieto kabíny s novými pozíciami rozhádzali. Takže všetky kabíny čo som prerobil sú rozhádzané taktiež a nemám viac síl ich upravovať len kvôli pár ľuďom.

Teraz som celkom dosť vytočený a že nie som jediný samozrejme budem sa to snažiť podať diplomaticky a priateľsky takže bez urážok poprosím aj iné strany keby náhodou.... Keď už si @Zbyněk Šemora začal s tými dvomi verziami OR aby jedno išlo s MSTS ladeniami a kabínami a jedno testovacie. To je ako keby som ti ja teraz povedal že máš krásnu trať čo je len pravda, tak čo keby si túto verziu čo máš nechal Vám ČSD vozičom a spravil aj druhú verziu s koridorom a s novým spojením Prahy. My mladší si chceme zajazdiť nové GVD po koridoroch. Presne takto celý čas niečo chcete a Vám je zrazu vždy vyhovené. Chcel som tu toho viac napísať ale ako som písal nebudem tu robiť zbytočné rozbroje nie je to v mojej povahe.... Jedine snáď čo ešte napíšem, keďže mi to rozhádzalo pohľady u kabín z webu pre všetky 16x a Vectrona čo keby ste sa jeden z tých, ktorý chceli hrozne jazdiť s MSTS kabínami bez úprav pustili do prerobenia pohľadov tých cvf súborov a zaslali mi ich na mail? aspoň si precvičíte to upravovanie a do budúcna to bude určite užitočnejšie ako nariekať že to neviem. Preto žiadam Vás keďže len kvôli Vám je to teraz úplne mimo. Vopred Ďakujem. :) Ak bude treba napíšem presne do SZ ako si to predstavujem aby to v tom cvf bolo. Som zvedavý koľko z Vás teraz ukáže svoj charakter. Myslím si že my sme Vám ho ukázali až až v dobrom :)
Zkus si nastavit OR na jakékoliv 4:3 rozlišení, já používám 1600x1200 a všechny kabiny, které jsou pro 4:3 budou rozhozené. Do zápisů jsem nijak nezasahoval. Jinak tvoje kabiny se zobrazují pořád stejně, tak to nic nezměnilo.

Nie kabiny 16x odomňa určite nefungujú správne. Jediné ktoré idú sú 36x.
Ak som spustil neupravenú kabínu pre toto OpenRails teda MSTS kabínu tak všetky mi idú ako majú :)
Ty si si skúšal stlačiť CTRL+1 ( pod klávesou F1 )
150.jpg230.jpg742.jpg

A tu 162 Kabína
162.jpg

Nie kabiny 16x odomňa určite nefungujú správne. Jediné ktoré idú sú 36x.
Ak som spustil neupravenú kabínu pre toto OpenRails teda MSTS kabínu tak všetky mi idú ako majú :)
Ty si si skúšal stlačiť CTRL+1 ( pod klávesou F1 )
Zobrazit přílohu 30013Zobrazit přílohu 30014Zobrazit přílohu 30015

A tu 162 Kabína
Zobrazit přílohu 30016
Ty máš ty MSTS kabiny v režimu 16:9 a oříznuté, když použiješ právě CTRL + 1 tak se přepneš do 4:3 a bude to vypadat tak jak u mě.
Ještě jsem to zkusil spustit v okně s poměrem 16:9 a kabiny se chovají korektně pouze v tom oříznutém režimu, ale když se přepnu pomocí CTRL + 1 do 4:3 tak koukám také do kolejí

No ale je to proste tým že sa to vrátilo k tomu aby fungovali MSTS kabíny nie si jediný rozhorčený z toho.

No ale je to proste tým že sa to vrátilo k tomu aby fungovali MSTS kabíny nie si jediný rozhorčený z toho.
Ale oni právě ty MSTS kabiny také nefungují, jdou pouze v tom oříznutém režimu, ale v originálním rozlišení nejdou o to mi jde.

Zdravím,
z předchozích příspěvků od Zbyňka jsem to pochopil tak, že nechce po Vás, abyste vytvořili dvě rozdílné verze pro OR CZ/SK. Jde mu o to, aby byla vytvořena nějaká "stabilní verze", která bude obsahovat všechny věci, které jste pro OR do dnešních dní vytvořili a jsou plně funkční u všech uživatelů. Pak druhou verzi, která se bude aktualizovat a ve které se budou zkoušet nové vychytávky směrující k reálnějšímu chování simulátoru.
Vždyť to by nemusel být takový problém, aby na webu byly dvě verze. Za mě bych se k tomuto kroku taky přimlouval. Osobně toho času pro tvorbu zase tolik nemám a když od října začnu tvořit a testovat aktivitu, vypnu si automatickou aktualizaci OR a v prosinci aktivitu vydám s tím, že byla testována na verzi ze dne 15.10.2021, tak mi bude psát x uživatelů, kde tuto verzi mají vzít. Na druhou stranu si můžu nechat zapnuty automatické aktualizace, ale tam mi hrozí to, že něco, co vytvořím jeden týden, mi za tři týdny nebude fungovat a budu muset čekat do nějaké opravy.

Back
Nahoře