Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tady nejde o to, že nechce, ale běžní uživatelé nejsou programátoři. Ani já nemám tušení, jak tohle napravit. A co je to za nové funkce. Když jsi psal, že vše staré bude normálně fungovat. Já právě testoval s elektrikami a ty jsou OK, až na toho Vectrona, se kterým se opravdu nedá jezdit. Tedy normálně funguje jenom v Openrails. A když jsem si dal zamráču, brejlovce, či kocoura, spadla mi brada asi tak, jak je ten pohled ze stanoviště.Pokud se vám nechce používat nové funkce v souboru cvf PositionShift a DirectionShift
Mě také jezdí, ale jen silou vůle s poruchami. Ale jestli víš, jak problémy odstranit, tak si to nenechávej pro sebe.Prejže u nás Vectroni nejezdí.
Jasné, buď s tým zatiaľ nejazdiť, alebo jazdiť s poruchami alebo si počkať kým sa upraví jak kabína tak ladenie pre Vectrony, tak aby jazdili aj v našom OpenRails tak ako majú. Ja viem že X6X sú už otrepané ale tie už teoreticky máme hotové jakž takž a bude sa robiť zas niečo iné. Teda ono sa už aj robí napr taká 742 + nová kabína, Jindřich ide dokončovať 750.7 s perfektným ovladaním a takto postupne porobíme len ....nedá sa všetko hneď.Ale jestli víš, jak problémy odstranit, tak si to nenechávej pro sebe
Ty mi nerozumíš. Já do toho Vašeho ORCZ/SK šel až poté, když Icík oznámil, že od další verze je to už zpětně kompatibilní s vozidly OR. To původní nebylo.Jasné, buď s tým zatiaľ nejazdiť, alebo jazdiť s poruchami alebo si počkať kým sa upraví jak kabína tak ladenie pre Vectrony
Tak tohle doslova doprasilo veškeré existující kabiny na běžných 4:3 monitorech. Nevím proč se vůbec do těch kabin začalo hrabat ještě do téhle verze se zobrazovaly stejně jako v Italském MGOR a v původním ORTS. V téhle fázi to je bohužel kompletně nepoužitelná verze OR.Udělal jsem malý fix pro pohled z kabiny u těch MSTS kabin. Více se tomu nebudu věnovat. Kdo chce mít přesné výhledy z kabin, musí se zapojit a doladit si to sám v cvf.

Bohužiaľ teraz je to nastavené tak ako to chcel Zbyněk. Všetky kabíny 4:3 sú správne ale zjavne ty už máš v Position a Direction nastavené na to FOV ktoré tam bolo doteraz. Tým že sa to vrátilo do normálu (MSTS) ako to chcel Zbyněk tak sa tieto kabíny s novými pozíciami rozhádzali. Takže všetky kabíny čo som prerobil sú rozhádzané taktiež a nemám viac síl ich upravovať len kvôli pár ľuďom.Tak tohle doslova doprasilo veškeré existující kabiny na běžných 4:3 monitorech
Zkus si nastavit OR na jakékoliv 4:3 rozlišení, já používám 1600x1200 a všechny kabiny, které jsou pro 4:3 budou rozhozené. Do zápisů jsem nijak nezasahoval. Jinak tvoje kabiny se zobrazují pořád stejně, tak to nic nezměnilo.Bohužiaľ teraz je to nastavené tak ako to chcel Zbyněk. Všetky kabíny 4:3 sú správne ale zjavne ty už máš v Position a Direction nastavené na to FOV ktoré tam bolo doteraz. Tým že sa to vrátilo do normálu (MSTS) ako to chcel Zbyněk tak sa tieto kabíny s novými pozíciami rozhádzali. Takže všetky kabíny čo som prerobil sú rozhádzané taktiež a nemám viac síl ich upravovať len kvôli pár ľuďom.
Teraz som celkom dosť vytočený a že nie som jediný samozrejme budem sa to snažiť podať diplomaticky a priateľsky takže bez urážok poprosím aj iné strany keby náhodou.... Keď už si @Zbyněk Šemora začal s tými dvomi verziami OR aby jedno išlo s MSTS ladeniami a kabínami a jedno testovacie. To je ako keby som ti ja teraz povedal že máš krásnu trať čo je len pravda, tak čo keby si túto verziu čo máš nechal Vám ČSD vozičom a spravil aj druhú verziu s koridorom a s novým spojením Prahy. My mladší si chceme zajazdiť nové GVD po koridoroch. Presne takto celý čas niečo chcete a Vám je zrazu vždy vyhovené. Chcel som tu toho viac napísať ale ako som písal nebudem tu robiť zbytočné rozbroje nie je to v mojej povahe.... Jedine snáď čo ešte napíšem, keďže mi to rozhádzalo pohľady u kabín z webu pre všetky 16x a Vectrona čo keby ste sa jeden z tých, ktorý chceli hrozne jazdiť s MSTS kabínami bez úprav pustili do prerobenia pohľadov tých cvf súborov a zaslali mi ich na mail? aspoň si precvičíte to upravovanie a do budúcna to bude určite užitočnejšie ako nariekať že to neviem. Preto žiadam Vás keďže len kvôli Vám je to teraz úplne mimo. Vopred Ďakujem.Ak bude treba napíšem presne do SZ ako si to predstavujem aby to v tom cvf bolo. Som zvedavý koľko z Vás teraz ukáže svoj charakter. Myslím si že my sme Vám ho ukázali až až v dobrom
![]()
Ty máš ty MSTS kabiny v režimu 16:9 a oříznuté, když použiješ právě CTRL + 1 tak se přepneš do 4:3 a bude to vypadat tak jak u mě.Nie kabiny 16x odomňa určite nefungujú správne. Jediné ktoré idú sú 36x.
Ak som spustil neupravenú kabínu pre toto OpenRails teda MSTS kabínu tak všetky mi idú ako majú
Ty si si skúšal stlačiť CTRL+1 ( pod klávesou F1 )
Zobrazit přílohu 30013Zobrazit přílohu 30014Zobrazit přílohu 30015
A tu 162 Kabína
Zobrazit přílohu 30016
Ale oni právě ty MSTS kabiny také nefungují, jdou pouze v tom oříznutém režimu, ale v originálním rozlišení nejdou o to mi jde.No ale je to proste tým že sa to vrátilo k tomu aby fungovali MSTS kabíny nie si jediný rozhorčený z toho.