CZSK verze 1.5

Ahoj, předtím u verze 1.4 jsem to nepsal, poněvač jsem čekal na 1.5. Teď testuji aktivitu k vydání a stejný problém. Na trati 310 když jedu v kuse, z Krnova do Glucholaz a směr Jeseník, tak mi OR za Glucholazama spadne s touto zprávou:
pád.jpg
Pokud přesruším a nahraji aktivitu, tak v pohodě, někdy to s touto zprávou spadne zase jinde. Tratí to ale asi nebude. :)
Dále, Iciku, psal jsem ti k těm dveřím, že se otvírají a zavírají strašně rychle a v nové verzi je to stejné, i když ve stanicic (zastávce nastupuje jeden cestující, tak ta animace dveří je tak rychlá, že takto rychle nenastoupím ani do auta, natož do vlaku. Tohle jsi opravoval? Pak co ty jedny dveře otevřené až do píšťalky? To jsem tady taky vysvětloval?

Jinak OR šlape parádně, jdu dotahovat tu aktivitu, ať to mohu konečně vydat. :)

Ahoj, předtím u verze 1.4 jsem to nepsal, poněvač jsem čekal na 1.5. Teď testuji aktivitu k vydání a stejný problém. Na trati 310 když jedu v kuse, z Krnova do Glucholaz a směr Jeseník, tak mi OR za Glucholazama spadne s touto zprávou:
Zobrazit přílohu 30288
Pokud přesruším a nahraji aktivitu, tak v pohodě, někdy to s touto zprávou spadne zase jinde. Tratí to ale asi nebude. :)
Dále, Iciku, psal jsem ti k těm dveřím, že se otvírají a zavírají strašně rychle a v nové verzi je to stejné, i když ve stanicic (zastávce nastupuje jeden cestující, tak ta animace dveří je tak rychlá, že takto rychle nenastoupím ani do auta, natož do vlaku. Tohle jsi opravoval? Pak co ty jedny dveře otevřené až do píšťalky? To jsem tady taky vysvětloval?

Toto není chyba naší verze.

JJ, vím, ale u některých verzí to dělá častěji a některých skoro vůbec. Dal jsem to sem, spíš jako takový postřeh.

JJ, vím, ale u některých verzí to dělá častěji a některých skoro vůbec. Dal jsem to sem, spíš jako takový postřeh.
No víš, po nás se chce už jako že jsme kouzelníci a umíme opravit všechno. Tak to není. OR a to i ta naše si pořád ponese některé chyby ze všech předchozích oficiálně existujících OR a dokonce i z MSTS.
Mimochodem, před týdnem si jeden pán, který je velký člen ofiko OR týmu vyžádal přístup k našemu kódu. Ještě nevím, jaký je z toho výstup, ale troufám si tvrdit, že se "o nás ví". Celosvětově.

Když už je tedy rozděleno na různé systémy. Jak budou ošetřena místa, která třeba jsou v BP postaru a stahovačky třeba nejsou na místech, kde v současné době jsou . Nebo je to uděláno přímo na trat BP, aby to pasovalo ?
Když vemu třeba úsek Přerov - Nedakonice v BP je postaru, a změna systému je v Nedakonicích. V současné době už to neplatí, a úsek je posunutý kousek za Přerov.

Ještě by mě zajímalo ohledně světelných stahovaček. Svítí/Nesvítí.
Případně když bude nový model, stahovačky je potřeba jej nějak nakonfigurovat speciálně ?

A pak dotaz. Co další tratě, které nejsou jmenovány CZ270, ZSR150 atd :) je potřeba nějak speciálně doplnit rozlišení v troleji nebo se to doplní samo?

Prosim dotaz,daji se dvě esa 363 ,které jsou naladěné na verzi 1.5 spojit dohromady ,aby byly obě funkční a daly se ovládat z první loko?Díky

Nebo je to uděláno přímo na trat BP, aby to pasovalo ?
presne ako píšeš ak príde aktualizácia trate a posunie sa sťahovačka bude sa musieť naklikať znova.
eště by mě zajímalo ohledně světelných stahovaček. Svítí/Nesvítí.
Podmienené sťahovačky budú tak ako sú teraz. Toto sa týka len trvalých sťahovačiek alebo návesti vypni prúd.

Co další tratě, které nejsou jmenovány CZ270, ZSR150 atd :) je potřeba nějak speciálně doplnit rozlišení v troleji nebo se to doplní samo?

Ak nie je naklikaná trať na napätie tak má default 25000V. Tak ako tomu bolo doteraz. Poprípade ak je nejaký nenaladený model, stále si môžete prepínať systémy kl. skratkou ALT+S.

Takže do Hustopeč zatím směle.
tam je 25kV/50Hz. Dříve scifi, dnes realita. Plecháče tady řádí jeden za druhým. :)
Já se neptal podle čeho poznám stahovačku na trati, to ti snad mohlo docvaknout, že tak debilní nejsem, když jsem tyto návěsti osazoval :) , ale podle čeho to očuchá tento tvůj SW. Myslím si, že pokud to nebude nějak vytýčené přesně v trati, tak to nemůže být přesně v dělení. Pak to může identifikovat místo bez troleje i tam, kde trolej je. Jedná se i o manipulační koleje v každé stanici. Tam by to na ET nemělo jet. Tady pak můžeš očuchávat podle kolejí s parametrem 2 Tedy až to všude nastavím. Není to tak jednoduché, protože je nutné vyměnit vicekolejné bloky kolejí tam, kde jsou některé bez TV.

Zobrazit přílohu 30288

Dveře si můžeš nechat otevřené, pokud si je přes menu F9 myší otevřeš. To rychlé zavření opravím v další aktualizaci. Pošli mi ještě log soubor až se stane ta chyba.

tam je 25kV/50Hz. Dříve scifi, dnes realita. Plecháče tady řádí jeden za druhým. :)
Já se neptal podle čeho poznám stahovačku na trati, to ti snad mohlo docvaknout, že tak debilní nejsem, když jsem tyto návěsti osazoval :) , ale podle čeho to očuchá tento tvůj SW. Myslím si, že pokud to nebude nějak vytýčené přesně v trati, tak to nemůže být přesně v dělení. Pak to může identifikovat místo bez troleje i tam, kde trolej je. Jedná se i o manipulační koleje v každé stanici. Tam by to na ET nemělo jet. Tady pak můžeš očuchávat podle kolejí s parametrem 2 Tedy až to všude nastavím. Není to tak jednoduché, protože je nutné vyměnit vicekolejné bloky kolejí tam, kde jsou některé bez TV.
Možná by se šiknulo vyrobit marker, který by se umístil na trať v místě stahovačky. To by pak mohlo řešit i ty podmíněné, u kterých když by byla aktivní, byl by aktivní i marker (a naopak). Myslím si, že by to bylo jednodušší řešení, než třeba vyměňovat úseky kolejí a jiné vychytávky. V projektu BP je jich jistě "neurekom", ale není to určitě tak, že by se to nedalo zvládnout.

Do trati není potřeba nic přidávat. Všechno se děje externími "markery". Pokud už máš novou verzi OR, pak se ti přistartu simu zobrazí hláška že se aktualizují napaječky a stahovačky. To je všechno.
Funguje to tak, že oprávněný administrátor trať normálně projíždí a v místě, kde má být stahovačka, naklikne nejdřív aktuální napětí (např 25kV), pár metrů naklikne 0V (začátek úseku bez napětí), pak popojede před zvedačku, naklikne opět 0V (konec úseku bez napětí) a o malý kousek dál zase aktuální napětí - a zde je ten fígl pro změnu systému. Pokud na tomto místě nakliknu napětí 3kV, musím v loko přepnout systém.
Mašina potom hledá nejbližší marker vzledem ke své pozici (vyjádřeno GPS souřadnicemi) a podle něj se chová.
Podobným způsobem se "osazují" i napaječky / měničky.
Na trať BP i 321 je už velká část tratě "naklikaná". Zkus se v BP projet v Břeclavi s peršingem. Nelze.

Po měsících mrkám na OR, opráším comp, to check tu vaši 1.5 a ... úžas!!! V automatice EDB reaguje na PT, škrabu 10 Béček hore Štrbou na stěrače a mrkám, jak se to zvučně rozklouže. Tak tomu sypnu trochu písku, snížím PT a on si ji (adhezi) peršánek krásně drží. Hoši PARÁDA! Na starém sčotu v sedmách a fps pod 30 nejde. Fakt machři.
Moc díky!

Zdravím,
mám nejnovější verzi, ale i přesto se na trati 321 neprojedu v žádném úseku se stejnosměrnou mašinkou.
Všude mám v troleji 25kV. Klávesová zkratka Alt+S je už samozřejmě nefunkční. Co mám prosím ještě zaktualizovat, aby to chodilo? Díky za radu ;)

Přílohy

• Open Rails 2021-10-31 06-59-12.jpg
    Open Rails 2021-10-31 06-59-12.jpg
    561.1 KB · Zobrazeno: 30
Aktualizoval si si celý pack x6x? + kabíny? Zo screenu nerozumiem čo vlastne chceš. Hovoríš o jednosmere ale zapínaš striedavinu :)

Starý pack X6X i OR 1.4 jsem smazal a stáhl z webu vše nově. Vím, že zapínám střídavinu. Na screenu jen ukazuji, že v Zábřeze na Moravě mám v trolejích střídavinu a pomocí klávesové zkratky to na stejnosměr už nezměním, takže se nedokážu rozjet se stejnosměrnou trakcí.

Back
Nahoře