Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Poprosil bych moderátory, aby se hlášení chyb sjednotilo do jednoho vlákna. Já stavím stále jednu trať, která je jak pro MSTS, tak pro Openrails, tak pro ORCZSK. Takto se v tom nedá orientovat. Žádná trať není čistě pro MSTS. Vždy je spustitelná i v Openrails.

máme sloup v kolejišti.
Já hledal sloup TV a žádný nenašel. Ale tento sloup? Ten jsem nepoužíval asi několik let. Kde se tam vzal? Asi nějaká anomálie TSRE5 Ten umí na omylné kliknutí osadit objekt i desítky kilometrů daleko. A pak hledej Šmudlo. :) Jako mi jednou schoval omylem vystřelenou lichoběžníkovou tabulku z Hevlína a přistála až schovaná v garáži v Hrušovanech nad Jevišovkou. Proto jsem jí nemohl najít. :) To jsou věci.

Nedávno se hlásila chyba mezi Brno Židenice a odbočka Táborská, kdy to lokomotivu teleportovalo na oběžnou dráhu Země, vozy se přeskládaly a pak následovalo hladké přistání a dalo se pokračovat v jízdě.
Mě se stala stejná anomálie za stanicí Okříšky směr Znojmo. Potřeboval jsem prověřit tento traťový úsek. Ale měl jsem jenom vstup Jihlava - Brno. V Okříškách jsem přehodil vexli na Znojmo a po výjezdu ze stanice následoval kolmý start lokomotivy do kosmu. Nakonec došlo k přistání, vozy se zapřáhly a já mohl pokračovat v jízdě. Tak jsem poté vytrhal koleje a znovu osadil. Pak jsem si vyrobil vstup v Okříškách, ale z druhé strany nádražní budovy a jízda už byla jen po kolejích. Ale teď si nejsem jistý, jestli chyba byla přehozením výhybky mimo plánovanou trasu nebo byly špatně propojené koleje. Protože při přesouvání traťových kolejí a save nic neřvalo jako u anomálie v Židenicích.
Vyzkoušejte někdo jet z Okříšek z peronů vlevo od nádražní budovy směr, jestli budete teleportováni do kosmu pokud ne, tak je chyba jinde. Teleport se mi stal jízdou z první koleje směr Znojmo. Podobné závady nikdy v minulosti nebyly.

Zdravím, chtěl bych nahlásit dva mini kousky trolejí za stanicí Brno - Slatina směrem na Přerov, jedná se o kolej, která kousek za výhybkami odbočuje vpravo.

Přílohy

• 20220114_215434.jpg
    20220114_215434.jpg
    437.5 KB · Zobrazeno: 0
  • 20220114_215555.jpg
    20220114_215555.jpg
    387.4 KB · Zobrazeno: 0
Odjel jsem z Okřížek vlevo od nádražní budovy směr Znojmo a žádné teleportování do kosmu se nekonalo. U mě tedy dobrý.

Tak se to asi zasukuje, když se použije trasa z Jihlavy a v Okříškách přehodí výhybka. Já jsem zastavil normálně ve stanici a přehodil si výhybky na odjezdu. Zatím nebyl čas to znovu vyzkoušet.

Zbyňku, nechce mě ze Židěníc na hlavní odjížtět trafik a já tam mám také červenou, ale dá se projet.
RunActivity 2022-01-24 17-27-32.jpg

Díky, prověřím. Ty Židenice jsou prokleté. Celý úsek na odbočku Táborská jsem musel vytrhat a vyhnat bubáky schované pod pražci. :) Asi jsem je všechny nevyhubil. Kterým směrem jedeš?

Ale když už jsi dal obrázek, mě se v tom novém ORCZSK nelíbí ta extrémní bílá, která se udělá i ze šedé. Střechy, perony i mnohé vagony. Trochu pomůže přidat na oblačnosti. Nešlo by to nějak defaultně srovnat? To je ale dotaz na Icika ne na tebe. Ale tady na tom obrázku je to krásně vidět.

Z jednoho screenshotu se nedá vycházet. Já jsem dělal už více verzí a někomu se líbí, někomu ne. Tohle ať si opraví každý sám. Ale nebráním se, pokud někdo udělá takovou verzi, která se bude líbit VŠEM, rád ji pak dám do update.

a já tam mám také červenou, ale dá se projet
Asi poprvé, co jsi udělal planý poplach. Mě to normálně funguje. I směr Táborská se šedesátkou. Ale na druhou stranu jsem si všiml, že jsem tam nevyměnil ty výhybky za osmdesátkové. A pak jsem pochopil, ty by nevycházely do modelu peronu. Ale když jsem tam dal ty stovkové, tak už to navazuje. Obloučky k propojení jsou o poloměru 400, tedy na 80 vyhovují. Ale až z mašiny vidím ty hrůzné obloukové koleje k těm původním výhybkám. Ty kolejnice co to je? (u hrany konce peronu) Ty pudeš. :) Nahradil jsem je dynamikami a převedu. Trasy se naruší jenom v koleji na obrázku, protože tu výhybku za návěstidlem bylo nutné dát blíž do stanice.
Jinak tady je obrázek a takto má vypadat odstín peronu. Normální šeď. Na tohle jsem upozorňoval. Není to monitorem, teď jsou ty obrázky ze stejného místa vedle sebe.
Zidenice.jpg

Ten obrázek a bílou neřeš, te vzata fotka přímo z OR, kdybych vzal ten samej obrázek ze složky Obrázky, tak vypadá jak u tebe. Tam má Icik nějaký filtr ve své složce.

Zdravím. Objevil se mi problém: když chci načíst uloženou pozici při volné jízdě. Po načtení se korektně objeví pohled z kabiny. V okamžiku, kdy chci pokračovat v jízdě klávesou [Esc], obraz sebou škubne dopředu a zamrzne. Při vnějším pohledu zjistím, že souprava je celá rozpojená. Info monitor (F5) ukazuje u rychlosti hlášku NaN kmh. Při dalším pokusu sebou obraz opět škubne nebo vůbec nereaguje. Ovladače směru, rychlosti a brzd jsou přitom funkční. Ostatní ovládání jsem nezkoušel. Vypadá to jako zde jiš popisovaná varianta na let do kosmu. Verze MG-OR: U2220.01.26-1022.
Děkuji za podnětné informace.

Ale kde je ta další odpalovací rampa pro let na oběžné dráze? Chybí obrázek. Nakonec z toho budeme mít letecký simulátor. :)

Taky mi přijde, při dalších testech, že chyba bude spíš na straně OR. Zkusil jsem dnes starší verzi OR z prosince 2021 a tam načítání uložených pozic funguje bez problémů. Zbyňku - sorry za zbytečné vytrhování. :)
Aktuální instalace 2137 vykazuje stejný problém, jako 1022.

ve stanici Pečky:
Chyba asi bude jenom ve vašem přijímači. Pečky jsou ve dne denní a v noci noční. Jelikož se zde posledních 5 let nic neměnilo, tak netuším, kde je problém. Tohle by hlásil někdo už dávno. Tudy projede nejvíc hráčů. Ale je možné, že v historii tato chyba byla a vyšla na ni hned oprava. Tak asi budeš mít tuto neopravenou verzi a jenom aktualizovanou. Nové instalace tuto chybu nemají. Tedy za posledních 5 let.

Back
Nahoře